IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Şubat 2011, 17:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık tarifi.




Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık tarifi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

için Malzemeler :

• 5 adet 250 gr`lık alabalık
• Tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 75 gr badem
• 75 gr kuru üzüm
• 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi
• 1/2 çay kaşığı tarçın
• 1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)

Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık

yemeğinin hazırlanışı:

Hazırlık

Alabakların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin.

Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1-2 dakika bekletin. Süzdürüp, kabuklarını soyun ve bademleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.
Alabalıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir aluminyum folyo kağıdı yayın.Bir katını açıp, arasına alabalıkları yerleştirin.

Ana Yemek

Alabalıkları temizleyin ve baharatlayın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bademleri soyup, ikiye bölün ve balıkları fırın kabına yerleştirin. Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün.

Fırınızı 180°C`ye getirip, ısıtın.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca, içine bademleri atıp, hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Bademlerin rengi döner dönmez tavaya margarini ilave edin. Sana eriyince kuru üzümleri, kimyonu, hintcevizi rendesini ve tarçını katın. Hepsini beraber 1 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın.
Alabalıkları aşağıda gösterilen biçimde alüminyum folyo arasında fırın kabına yerleştirin. Bademli-kuru üzümlü karışımı fırın kabındaki balıkların üzerine gezdirin. Alüminyum folyoyu üzerlerine kapatarak kenarlarından kıvırın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alabalık, bademli, kuru, tarifi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru Üzümlü Havuç Salatası Seyra Salatalar Mezeler 0 09 Eylül 2014 20:50
Kuru Dut ve Üzümlü Kek Violent Kek Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 18:00
Bademli Alabalık Tava yoSun Deniz Ürünleri 0 28 Haziran 2012 10:17
Kuru Üzümlü Top Kek Dilara Kek Tarifleri 0 01 Mayıs 2010 15:44
Bademli Üzümlü Biftek YapraK Et Yemekleri 0 01 Nisan 2009 05:18