IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   Karidesli balık bohçası tarifi (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/608990-karidesli-balik-bohcasi-tarifi.html)

Lykia 02 Eylül 2014 18:34

Karidesli balık bohçası tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karidesli balık bohçası tarifi malzemeler:
El büyüklüğünde beyaz etli bir balık (ama fileto olarak yani tüm kılçıkları çıkarılmış olarak hazırlanmış)
10-15 adet minik karides
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet ufak boy kuru soğan ya da 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
8-10 adet hazır kare milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
Süslemek için:
Roka yaprakları
Sarı, kırmızı kiraz domatesler
Karidesli balık bohçası tarifi hazırlanışı:
Önce iç harcını hazırlamak üzere, bir tavaya zeytinyağını aktarın.
Kızar kızmaz ince kıyılmış kuru ya da yeşil soğanları ekleyip, 1 dakika kadar kavurun.
Sonra da tavla zarı formunda küp küp doğradığınız balıklarla karidesleri içine ekleyip, 5-6 dakika daha sotelemeye devam edin.
En sonunda ocaktan alın, içine doğranmış maydanozlarla beraber tuz ve karabiberi ekleyip, bir kenarda soğumaya bırakın.
Öte yandan kare milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın.
Ama buzunu çok çözdürmeyin.
Tezgahın üzerine dizdiğiniz milföylerin ortasına 1,5 yemek kaşığı kadar balıklı, karidesli harçtan koyup, dört bir ucunu zarf gibi kapatın.
Sonra da yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin.
Bir taraftan da bir milföy hamurunu yarım cm.'lik şeritler halinde kesin.
Bu şeritleri milföy bohçalarının üzerine çapraz şekilde oturtun.
Şimdi de çırpılmış yumurta sarılarını fırçayla sürerek, 175 dereceye ayarlı fırına börekleri sürün.
Yaklaşık 25 dakika sonra, üzerileri altın sarısı gibi kızaran bohçaları fırından alın.
Servis tabağının altına roka yapraklarını serip, börekleri üzerine yerleştirin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net