IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Şubat 2015, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kavun Balık Suşi Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 adet taze yufka
  • 1 kutu ton balığı
  • 15 damla soya sosu
  • 1 dilim kavun
  • 10 damla tatlı biber sosu
  • 1 avuç kaju fıstığı
  • (isteğe bağlı) Bal

Yapılışı


Türk Suşisi yapmanın en temel prensibi, çok ama çok taze yufka kullanmaktır. Taze ve iyi açılmış yufka, ancak yufka dükkanlarında, bazen de bakkallarda bulunabiliyor. Süpermarketlerden aldığınız ve 1-2 gün evvel naylon paketlere girmiş yufkaları lütfen tercih etmeyin.

•Yufkayı geniş bir tezgaha açın ve kenarlarını keserek büyük bir kare haline getirin ve kareyi ortasından iki parçaya ayırın.
•En düz kestiğiniz kenarlardan itibaren, 2 cm’lik boşluk bırakarak ton balığını sarma tütün gibi, 1 cm. çapında yerleştirin.
•Sonra küçük küçük parçaladığınız fıstıkları boydan boya dizin.
•Ardından serçe parmağı uzunluğunda ve ince kesilmiş kavunları aynı şekilde yerleştirin ve yufkanızı en az 6 tur sıkıca sarın.
•Kalan yufkayı kesin ve kestikten sonra hafif yağlayarak sarın, böylece kocaman bir sigara gibi olacak.
•Sonra çok keskin ve tırtıksız bir bıçakla 4-5 cm kalınlığında bir parça kesin ve bu parçayı model olarak kullanarak diğer parçaları da aynı ölçülerde kesin.
•Suşilerinizi düz bir tabağa sıralayın.
•Servis yapmadan hemen önce, biraz soya ve tatlı biber sosunu suşilerin içine sızacak şekilde koyun tabağa.
•İnce dilimlenmiş kavunları da kenarına koyun. Tüm suşi tabaklarına balla şekiller ve süslemeler yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balık, kavun, suşi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çilekli Kavun Zencefil Shake Tarifi oneofgirl İçkiler İçecekler 0 15 Ağustos 2013 16:09
Japon Mutfağından > Füme Somonlu Suşi Tarifi Violent Yemek Tarifleri 1 27 Eylül 2012 16:01
Kavun - Kavun Nedir - Kavun Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:35
Acı Kavun - Acı Kavun Nedir - Acı Kavun Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:24
Suşi Tarifi KraLiSHE Yemek Tarifleri 3 21 Mart 2009 00:45