IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Ocak 2021, 13:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pazılı Levrek Sarma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pazılı Levrek Sarma Malzemeleri

1 bağ pazı
Zeytinyağı
2 adet levrek – filetosu çıkarılmış
500 gr kültür mantarı
2 adet chilli biberi
4 adet sarımsak
Tuz
Karabiber

Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı su
½ adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı taneli hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı – kızartmak için

Hazırlanışı

Bir tencerede su kaynatın ve pazıları bu kaynayan suda 1 dakika kadar bekletip hemen buzlu bir suya aktararak pazılarınızı şoklayın. Ardından tamamen sudan arındırıp bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
Tavanızı ocağa alıp, ısıtın. Isınan tavanıza zeytinyağı ekleyin. Mantarlarınızı ince dilimleyin, aynı şekilde chilli biberi ve sarımsaklarınızı ince ince dilimleyin. Isınan tavanızda sırası ile mantarlarınızı ardından chilli biberlerinizi ve sarımsaklarınızı soteleyin. Soteleme işlemi gerçekleşirken levreklerinizi parmak kalınlığında parçalar olacak şekilde dilimleyin ce sotelediğiniz karışımın içine ekleyip pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kenara alın.
Önceden şokladığınız pazı yapraklarının orta sert kısımlarını kesin, tezgahınıza açın ve sotelediğiniz harcınızdan 1-2 yemek kaşığı pazı yaprağının orta kısmına yerleştirip üç parmak kalınlığında geniş sarmalar oluşturun. Tüm pazı yapraklarına ve iç harca aynı işlemi uyguladıktan sonra başka bir tavayı ocağa alın. İçerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Sardığınız levrek dolgulu pazı sarmalarını bu tavada arkalı önlü çok kurutmadan kızartın. Tüm pazıları kızarttıktan sonra bu tavaya yemeğinizin sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin, içerisine unu ilave edin ve kavurun. Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz unun üzerine yarım bardak suyu ilave edip un topakları kalmayacak şekilde karıştırın. Üzerine yarı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı taneli hardalı ilave edip hafif akışkan bir sos elde edin. Levrek dolgulu sarmaları tabağınıza yerleştirin üzerini hazırladığınız sos ile süsleyerek sıcak servis edin.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pazılı levrek sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pazılı Kek PySSyCaT Kek Tarifleri 0 07 Şubat 2017 10:57
Pazılı (Puzzle) Kim Buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 30 Kasım 2015 11:20
Pazılı Burma Börek AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:17
Pazılı Mezgit Sarma Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:16
Pazılı Borani oneofgirl Salatalar Mezeler 0 28 Ağustos 2013 14:04