IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2018, 08:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anonim Sosyal Ağ, Kullanıcı Verilerini Sızdırdı




Son zamanlarda sayısı giderek artan veri sızıntısı olaylarına bu sefer de gizliliğiyle ön plana çıkan bir sosyal ağ katıldı

Blind, farklı şirketlerde görev yapan çalışanların hassas konuları anonim olarak konuşabildiği bir sosyal ofis ağı. Ağın arkasındaki şirket, sosyal medya ağını "çalışanların maaş, iş yeri sorunları ve benzeri çalışma alanını ilgilendiren tüm konuları anonim olarak güvenli bir ortamda tartışabilecekleri bir sosyal medya ağı" olarak niteliyor.

Ancak görünüşe bakılırsa Blind, bu vaatlerini gerçekleştiremedi ve kullanıcılarının kişisel verilerinin sızdırılmasına sebep oldu. Veri sızıntısını ilk olarak ortaya çıkaran TechCrunch'a göre veri sızıntısı Mossab H. ismi ile tanınan bir veri güvenliği araştırmacısı tarafından fark edildi ve bu durum derhal Blind'e bildirildi. Ancak sosyal medya şirketi, durumun kendisine bildirilmesinden ancak bir hafta sonra sunucularını güvenlik altına aldı.

Raporlara göre veri sızıntısının sebebi, kullanıcıların gönderilerini ve özel mesajlarını içeren bir veritabanı sunucusunun günümüz şartlarında güvenilemez olarak kabul edilen MD5 algoritması tarafından korunuyor olmasıydı. TechCrunch'a göre kolaylıkla ulaşılabilen araçlarla söz konusu kullanıcı verilerini koruyan parolaları elde etmek oldukça kolay bir işlem. Bunun yanı sıra gönderilerle eşlenmiş e-posta adresleri bulunamıyor olsa bile kullanıcılara ait e-posta adresleri, veritabanı sunucusunda şifrelenmeden düz yazı olarak saklanıyordu ve bu e-posta adresi sahiplerine Blind'e henüz gönderi yazmamış olan kullanıcılar da dahildi.

Blind'e göre Microsoft, Amazon, Google, Uber ve Facebook'ta çalışan 70.000'den fazla kişinin Blind üzerindeki aktiviteleri sızıntı sebebiyle gün yüzüne çıktı ve tahmin edilebileceği üzere söz konusu sızıntıdan etkilenen çoğu çalışanın söz konusu şirketlerde üst düzey pozisyonlarda bulunması, bu durumu çoğu kişi için oldukça endişe verici kılıyor.

Blind yetkililerine göre söz konusu veri sızıntısından sosyal ağa 1 Kasım - 19 Aralık tarihleri arasında giren kullanıcılar etkileniyor ve etkilenen kullanıcıların sayısı, Blind'de bulunan kullanıcıların yüzde onuna tekabül ediyor. Gizmodo'ya açıklama yapan yetkililer, söz konusu kullanıcı verilerinin farklı bir test ortamına taşındığını ve normal şartlar altında bu işlem sonrasında verilerin derhal silinmesi ve şifrelenmesinin söz konusu olduğunu belirtti. Şirketin ABD'deki operasyonlarını yöneten Kyun Kim, Gizmodo'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu verileri olması gerektiği gibi imha etmek veya şifrelemek yerine saklamayı tercih etmek bizim suçumuzdu ve her ne sebeple olsun verileri korumak için gerekli tedbirleri almadık. Veri sızıntısının ortaya çıkmasının ardından söz konusu verileri sildik. Politikamız kullanıcıların kimliklerinin bizim tarafımızdan dahi bilinmemesidir ve bu, kullanıcılarımızın yüzde doksanından fazlası için hâlâ geçerli bir durumdur ve bu kullanıcıların e-posta adres bilgileri veritabanımıza hiç bulunmamıştır. Sunucularımıza tam erişim sahibi olarak hiçbir kullanıcımızın kimlik bilgilerini bilmiyoruz."

Kim, açıklamasında güvenlik zafiyeti yaşayan veritabanına bağlı bir bilgiyi kötüye kullanma durumunun oluşmadığını ve Blind'in sızıntıdan etkilenen tüm kullanıcıları hafta içerisinde bilgilendirdiğinin de altını çizdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Ocak 2019, 10:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Anonim Sosyal Ağ, Kullanıcı Verilerini Sızdırdı




İphone,Samsung ve diğer markalardaki veri saklama biliniyordu zaten. Sosyal Ağlar üzerinde bastıgımız her tuş kayıt ediliyor.

__________________
Bir ışık süzüldü Tanrı dağından,Tanrı dedi ki; Sana TÜRK dedim.. Git intikamanı al yarından..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anonim, kullanıcı, sosyal ağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Snapchat de Kullanıcı Verilerini Diğer Uygulamalar İle Paylaşacak! UzmaN Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 28 Mart 2018 02:41
Facebook Avrupa’da WhatsApp kullanıcı verilerini toplamayı bıraktı Dream Facebook Haberleri 0 17 Kasım 2016 12:05
Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medyadaki kullanıcı ismi değişti AngeL Haber Arşivi 0 12 Şubat 2015 22:44
Sosyal Medya şirketleri, kullanıcı verilerini neden paylaşmak istemez? GueSt Bilişim Hukuku 0 16 Eylül 2013 17:30
Google+ aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın ikinci büyük sosyal ağı oldu Zen Google 0 11 Mart 2013 14:38