IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By vioLeta
  • 1 Post By Absent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2019, 16:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
WhatsApp, sahte haberlerle savaşmak için mesaj iletimini kısıtlıyor




WhatsApp sahte haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla bir mesajın beş defadan fazla iletilmesini engelleyecek. Bu sayede önceden hazırlanan mesajlar kullanıcılar arasında yayılmayacak.


WhatsApp, kullanıcılar arasında yayılan sahte haberleri engellemek amacıyla çalışmalar yürütüyordu. Bu çalışmaların ilk sonucu ortaya çıktı. Bundan sonra bir mesaj 5 defadan fazla iletilmeyecek. Böylece sahte haberlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Mesaj en fazla 1280 kişiye ulaşacak

Bildiğiniz üzere WhatsApp grupları en fazla 256 kişiden oluşuyor. Bir kullanıcının 256 kişiden oluşan 5 gruba aynı mesajı attığını düşünürsek en fazla 1280 kişiye ulaşabileceğini söyleyebiliriz. Bu sınırlama gelmeden aynı mesajı 20 kere yollayabiliyordunuz. Bu da 5120 kişiye ulaşılması demekti. Kısacası sayıda önemli bir azalma olduğu görülüyor. Ancak mesajı alan kişilerin aynı mesajı tekrar paylaşmasını engelleyecek bir koruma bulunmuyor. Yani gönderdiğiniz kişiler de aynı mesajı 5 kişiye yollayabilecek.

WhatsApp üzerinden yayılan sahte haberler platform için önemli sorunlar teşkil ediyor. Bu düzenleme ne kadar etkili olur şu an için bilinmiyor ama firmanın harekete geçmesi açısından önemli olduğu söylenebilir. WhatsApp’ı satın alan Facebook da sahte haber yayınlayan kendi içerisindeki sayfa ve hesapları kapatmaya devam ediyor. Ek olarak geçtiğimiz yılın sonunda Hindistan hükümeti, yasa dışı içerik gerekçesi ile WhatsApp ve Facebook’u izlemek istemişti. Bu da WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme politikasında değişime zorlanmasına sebebiyet verebilir.

Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Ocak 2019, 14:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
WhatsApp'tan mesaj yönlendirme sayısına sınırlama




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

WhatsApp kullanıcıları bir mesajı 5'ten fazla kullanıcı ya da kullanıcı gruplarına iletemeyecek. Mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platformda yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla tüm üyelerini tek bir mesajı 5 defaya kadar iletebilmekle sınırlandırıyor.


BBC'nin haberine göre, yaşanan linç olaylarında mesaj grupları üzerinden yayılan yanlış bilgilerin kışkırtıcı unsur olması nedeniyle 6 ay önce Hindistan'da başlatılan sınırlama artık dünyanın diğer yerlerinde de uygulanacak.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen bir etkinlikte uygulamanın kurallarıyla ilgili güncellemeye ilişkin yapılan açıklamada, platformda yanlış bilginin yayılmasını önlemek için bir mesajın 5'ten fazla kez yönlendirilemeyeceğini duyurdu.

WhatsApp sözcüsü, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu uygulama, WhatsApp'ın, kullanıcıların telefon rehberindeki kişilerle yapacakları özel mesajlaşmaya odaklanmasını sağlayacak. Kullanıcılarımızın yeni deneyimlerine ilişkin yorumlarına kulak vermeye ve zaman içinde viral içeriğin önlenmesine yönelik yeni yöntemler aramaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar kullanıcıların bir mesajı 20 kez iletebilmesine izin veriliyordu.

Bir WhatsApp grubuna en fazla 256 kullanıcı kaydedilebiliyor. Bu teorik olarak, tek bir kullanıcının bir mesajı, daha önce mümkün olan 5 bin 120 kişi yerine yalnızca 1 bin 280 kişiye kadar iletebileceği anlamına geliyor. Ancak mesajı alan kişilerin bunu 5 kez paylaşmasının önüne geçecek herhangi durum söz konusu değil.


Diğer yandan, WhatsApp tarafından uçtan uca şifreleme kullanımı, mesajlarının yalnızca gönderenleri ve alıcıları tarafından okunabileceği ve firmanın yanlış bilgileri tespit etme yeteneğini sınırlayabileceği anlamına geliyor.

Whatsapp'tan Hindistan'daki linç olaylarına karşı önlem

Şirket, geçen temmuz ayında, internet sitesinden yaptığı açıklamada, kullanıcıların mesajları başka kullanıcılara ve kullanıcı gruplarına iletmesine kısıtlama getirecek bir test uygulaması başlattığını duyurmuştu. Tüm dünyadaki Whatsapp kullanıcıları için geçerli olacak kısıtlamanın Hindistan'da daha dar kapsamı bulunacağı, Hint kullanıcıların aynı gün içinde başka kullanıcılara veya kullanıcı gruplarına yönlendirebileceği mesaj sayısının 5'le sınırlanacağı bildirilmişti.

Hint hükümeti, şirketi, bu tip kullanımlara karşı bir önlem almaması halinde yasal müeyyidelerle karşılaşabileceği konusunda uyarmıştı.


Hindistan, 200 milyon kullanıcıyla Whatsapp'ın en büyük pazarı konumunda. Hintli kullanıcılar diğer ülkelerdekinden daha fazla mesaj, fotoğraf ve video paylaşıyor.

Hindistan'ın çeşitli bölgelerinde mayıs ayından itibaren sosyal medyada yayılan çocuk kaçırma söylentileri nedeniyle en az 20 kişi linç edilmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Ayrıca ülkede Müslüman nüfusa yönelik inanç temelli saldırılar ve linç teşebbüsleri meydana gelmişti.


ALINTIDIR

__________________
Öpüşmek, alt katı kiralamak için üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gÜncel, mesaj sınırlaması, sahte haberler, sosyal aglar, teknoloji, whatsapp, yenilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
WhatsApp için bomba güncelleme! Artık YouTube videoları WhatsApp içinden izlenebilecek Sanem Whatsapp haberleri 0 24 Aralık 2018 17:20
Kanserle savaşmak için Türk kahvesi için Sanem Sağlık Köşesi 0 29 Ocak 2018 00:56
Whatsapp'ta sahte mesaj cep'leri boşaltıyor AngeL Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 05 Ocak 2016 11:04
PKK ile savaşmak için gönüllüler ordusu Seth Haber Arşivi 5 02 Ağustos 2015 15:43
Depresyonla savaşmak için B5 vitamini Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:39