IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By CyBeR
  • 1 Post By CeRoN
  • 1 Post By NurSima

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2021, 14:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YouTube, aşı karşıtı tüm içerikleri platformundan kaldırdı




YouTube, uzmanların ülkede yeni tip corona virüs (Covid-19) aşılama sürecinin yavaşlamasından kısmen sorumlu tuttuğu aşı karşıtı aktivistlerin video kanallarını kapattığını ve dezenformasyon yasağını tüm aşıları içine alacak biçimde genişlettiğini açıkladı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Aşı karşıtı içeriği kontrol altına alma politikası çerçevesinde YouTube, sağlık yetkililerinin onayladığı ve yaygın kullanılan aşıların etkisiz ve tehlikeli olduğunu iddia eden videoları kaldırırken, aşı konusunda dezenformasyon yaydığını iddia ettiği Joseph Mercola ve Robert F. Kennedy Jr gibi ünlü aşı karşıtlarının yanı sıra, Russia Today'in (RT) Almanca yayın yapan iki kanalını kalıcı olarak kapattı.

Daha önce Covid-19 aşıları hakkında dezenformasyon yayan videoları kaldırmaya karar veren şirket, kararı tüm aşıları içine alacak biçimde genişlettiğini açıkladı.

YouTube’un global güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Matt Halprin, şirketin yalnızca Covid-19 aşılarına odaklandığı için harekete geçmekte geç kaldığını, ancak başka aşılar konusundaki dezenformasyonun Covid-19 aşılarına karşı da şüphe doğurduğunu fark ettikleri için yasağı genişlettiklerini belirtti.

Öte yandan, Halprin, YouTube’un insanların aşılarla ilgili kişisel deneyimlerini anlattığı, yaşadıkları yan etkilerden ve problemlerden söz eden videolara, bilimsel tartışmalara ve aşıların tarihi başarı veya başarısızlıklarına yer verileceğinin altını çizdi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
133 BİN VİDEO KALDIRILDI

Halprin, yeni politikası çerçevesinde aşı karşıtı 133 bin videonun kaldırıldığını bildirdi.

Şirket aynı zamanda güvenilir kaynakların bilgilendirici videolarına daha çok yer vermek için çalıştıklarını duyurdu.

Alternatif tıp ürünleri ticareti yapan Joseph Mercola ve ABD Senatörü John F. Kennedy’nin oğlu olan avukat Robert F. Kennedy Jr, ABD’de aşı karşıtı hareketin en ünlü yüzleri olarak dikkat çekiyordu.

Uzmanlar, Kanada’da yüzde 71, İngiltere’de ise yüzde 67 olan iki doz Kovid-19 aşısı olanların oranının ABD’de 56’da kalmasını sosyal medyanın neden olduğu dezenformasyona bağlıyor.

Temmuz ayında ABD Başkanı Joe Biden da sosyal medya şirketlerinin aşı karşıtı dezenformasyondan sorumlu olduğunu ve sorunu çözmeleri gerektiğini söylemişti.

YouTube tarafından gün içinde yapılan açıklamada, Russia Today'in (RT) Almanca yayın yapan iki YouTube kanalının kalıcı olarak kullanımdan kaldırıldığı belirtilmişti.

Açıklamada, RT DE’nin YouTube kanalının, "Kovid-19 hakkında bilgilendirme politikasını" ihlal eden videoları yüklediği için "ihtar" aldığı ve bunun sonucu YouTube kanalına yeni video yüklemesinin askıya alındığı bildirilmişti.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Ekim 2021, 19:59   #2
Çevrimdışı
~ TalkIRC.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YouTube'dan flaş koronavirüs kararı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Video paylaşım platformu YouTube koronavirüs salgınıyla ilgili çok önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin aldığı karara göre aşı karşıtı tüm içerikler yasaklanacak. Üstelik buna sadece Kovid-19 aşıları değil tüm aşılar dahil.

Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre dünya çapında giderek yükselen aşı karşıtlığıyla mücadele için flaş bir karar da video paylaşım platformu YouTube'dan geldi. Şirket aldığı kritik karar doğrultusunda aşı karşıtı paylaşımların hepsini platformdan kaldırma ve yasaklamaya hazırlanıyor.

YouTube'un aldığı bu karar sadece Kovid-19 aşılarıyla da sınırlı kalmayacak. yapılan açıklamaya göre kızamık, su çiçeği gibi diğer hastalıklar için kullanılan aşılarla ilgili yanlış bilgiler içeren paylaşımlar ve bunlarla ilgili aşı karşıtlığı yapan videolar da yasaklanacak.

Reuters'ın Washington Post'a dayandırdığı habere göre şirketin Küresel Güven ve Güvenlik Başkan Yardımcısı Matt Halprin'e atıfta bulunulan son dakika gelişmesiyle, birçok YouTube kanalı kapatılacak ve önde gelen aşı karşıtı aktivistleri de yasaklı isimler arasına girecek.

Aziz Sancar: Aşı karşıtlığı mantık dışı

Öte yandan video paylaşım platformu YouTube'un, Russia Today'in (RT) Almanca yayın yapan iki kanalının hesabını kalıcı olarak kapattığı bildirildi.

YouTube tarafından yapılan açıklamada, RT'nin iki YouTube kanalının kalıcı olarak kullanımdan kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, RT DE’nin YouTube kanalının, “COVID-19 hakkında bilgilendirme politikasını” ihlal eden videoları yüklediği için “ihtar” aldığı ve bunun sonucunda YouTube kanalına yeni video yüklemesinin askıya alındığı ifade edildi.

Bu askıya alma döneminde RT DE'nin, videolarını yüklemek için başka bir YouTube kanalı kullanarak bu kısıtlamayı aşmaya çalıştığı aktarılan açıklamada, bunun sonucunda her iki kanal da YouTube'un kullanım koşullarını ihlal ettiği için kapatıldığı vurgulandı.

__________________
TalkIRCnet IRC Network
If it is not logic, it's magic. If it is not magic, it is female logic.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Şubat 2022, 20:20   #3
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: YouTube, aşı karşıtı tüm içerikleri platformundan kaldırdı




PayLaşım için tşkLer...

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
sosyal ağlardan haberler, youtube güncel haber, youtube haber, youtube haberleri, youtube koronavirüs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YouTube, Bülent Serttaş'ın klibini erotik bulduğu için yayından kaldırdı Emre Magazin Haberleri 0 24 Temmuz 2021 12:15
Instagram, Önümüzdeki Hafta Platformundan Beğenileri Kaldırmaya Başlıyor Fragile İnstagram Haberleri 0 09 Kasım 2019 22:01
YouTube ırkçı içerikleri yasaklıyor xena Sosyal Ağlardan Son Haberler 0 08 Haziran 2019 09:08
Samsung TV için YouTube HDR içerikleri Dream Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Aralık 2016 11:42
Parfüm çeşitleri ve içerikleri PySSyCaT Parfüm 0 21 Eylül 2016 17:25