IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2011, 10:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enes Kanter: "Teklifler var"




Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz tarafından üçüncü sıradan seçilen A Milli Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Enes Kanter, yıldız oyuncu olmak istemediğini, takım oyuncusu olmayı istediğini söyledi.

Enes, AA muhabirine yaptığı açıklamada 'Yıldız oyuncu mu yoksa takımın parçası mı' olmak istediği yönündeki soruya ''Yıldız oyuncu değil, takım oyuncusu olmak istiyorum'' cevabını verdi.

Genç oyuncu, Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda başarılı görüntü vermesine rağmen, şampiyonada arzuladığı performansı gösteremediğini dile getirdi.

Şampiyonada şansızlıklar yaşadıklarına dikkat çeken Enes Kanter, ''4-5 maçımızı son topla kaybettik. Ama sonuna kadar mücadele ettik. Milli takımdaki performansımı da iyi görmüyorum. 2 yıldan fazla bir süre basketbol oynamamıştım ve paslı durumdaydım. Geçtiğimiz şampiyonada yüzde 30-40'la oynadığımı düşünüyorum'' diye konuştu.

Milli takıma her şeyini vermeye hazır olduğunu kaydeden Enes, takım olarak bundan sonraki organizasyonlarda en iyi şekilde mücadele etmek istediklerini söyledi.

LOKAVT UZUN SÜRERSE...

Genç oyuncu, NBA'de lokavtın uzun sürmesi halinde bir takıma transfer olma sinyali verdi.

Enes, 2 yıldan fazla bir süre basketboldan uzak kaldığını hatırlatarak, ''Şu anda menajerimle konuşmuş değilim. Ama 2 yıldan fazla süre basketbol oynamadım. Basketbola açım. Eğer lokavt uzun sürerse bir takımla anlaşmak istiyorum. Teklifler var. Düşünme aşamasındayım. Karar vermiş değilim'' diye konuştu.

''NBA'DE BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM'

NBA'de üst sıralardan seçilmesi konusunda görüşlerini aktaran milli basketbolcu, ''Keşke NCAA'de düzenli oynayıp daha üst sıralardan seçilseydim. Daha üst sıradan seçilmek isterdim. Ama seçildiğim sıra itibariyle de sonuç gurur verici. Türkiye'nin ismini orada duyurmak onur vericiydi'' dedi.

Draftta en üst sıradan seçilmesinin her şeyi garanti etmediğini vurgulayan Enes Kanter, ''Üst sıradan seçilmem yeni bir başlangıçtı. Oraya gidip iyi çalışıp, en iyi şekilde kendime bakıp hedeflediğim yerlerde adımı duyurmak istiyorum'' diye konuştu.

NBA'de yer alan diğer Türk oyunculardan tavsiye alıp almadığı yönündeki soruyu ise Enes, ''Milli takımda konuşma fırsatım oldu. Hidayet Türkoğlu ve Ömer Aşık ile konuşma fırsatı buldum. Önemli tavsiyelerde bulundular. Bana en iyi şekilde çalışmam ve kendime bakmam konusunda tavsiyeleri oldu. Bana inandıklarını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğimi söylediler'' şeklinde yanıtladı.

Enes, NBA'de herhangi bir oyuncuyu kendisine örnek almadığını veya rol model olarak görmediğini belirterek, ''Ben sadece kendim gibi olmak istiyorum'' ifadesini kullandı.

"BAŞARI ÇOK ÇALIŞARAK GELİR"

Milli basketbolcu, başarının sadece çok çalışmayla sağlanabileceğini ifade etti.

Çok çalışarak hedeflere ulaşılabileceğini kaydeden Enes, ''Basketbola kendinizi yüzde yüz vermelisiniz. Vermezseniz başarılı olamazsınız. Başarının sırrı, sadece çok çalışmak ve disiplinli olmaktır görüşündeyim'' diyerek sözlerini tamamladı.


__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enes, kanter, teklifler var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık