IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 20:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akkuş'tan Nurcan açıklaması..




Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, milli halterci Nurcan Taylan'da dopinge rastlanması sonrasında sürecin tamamlanmadığını belirterek, ''Sporcunun, Uluslararası Halter Federasyonu'ndan duruşma hakkı talebi var'' dedi.
ürkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen başkan Akkuş, sürecin henüz tamamlanmadığını belirterek, ''Hoş olmayan bir konu için karşınıza çıktık. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) anti-doping komisyonu 17 Ekim'de Nurcan'dan numune aldı. Bu numunede herhangi bir yasaklı maddeye rastlanmadı. 26 Ekim tarihinde IWF'nin aldığı numunede ise yasaklı maddeye rastlandı. Nurcan daha sonra (B) numunesinin açılması talebinde bulundu. Federasyonun doktoruyla birlikte Köln'e gitti. Aynı sonucun tekrar ettiği bildirildi'' diye konuştu.

Her sporcunun (B) numunesinin açılması sonrasında IWF'den duruşma hakkı talebi olabileceğini anlatan Akkuş, şöyle devam etti:
''Duruşma sonucunda komisyon karar verir ve gerekirse IWF bunu uygulayabilir. Nurcan tecrübeli bir sporcu. Yarışmaya kısa bir zaman kala böyle bir olayı yaşaması alışık bir durum değil. En yoğun doping kontrolü yapan federasyonuz. Yılda uluslararası federasyon bin adet numune alırken, biz ise yılda 400-500 numune alıyoruz. Destekleyici ürünler federasyon kontrolündedir. Milli takım sporcuları kampa gelirken bu tür ürünleri getiremezler. Ya da bize danışmak zorundadırlar. Dopingle mücadelede örnek bir ülkeyiz.''

-Nurcan zor bir durumla karşı karşıya-
Federasyon başkanı Hasan Akkuş, mevcut süreçte en zor durumu Nurcan Taylan'ın yaşadığını söyledi.

Üst düzey sporcuların her an numune vermeye hazır olması gerektiğini anlatan Akkuş, ''En zor durum Nurcan'ın yaşadığı durum. Nurcan şu anda 17 Ekim'deki numunenin temiz çıkmasını, 26 Ekim'de alınan numunede ise yasaklı maddeye rastlanmasını düşünüyor. Biz sporcularımızı her ocak ayında doping havuzuna alırız. Doping havuzuna girmeyen sporcu, uluslararası müsabakalarda yarışamaz. Ocak ayında havuzu açarız, sporcular bize başvurur. Biz de sporcuların tüm bilgilerini IWF ile ve Anti-Doping Ajansı (WADA) ile paylaşırız'' şeklinde konuştu.

Federasyon olarak milli takım antrenörlerini kendilerinin görevlendirdiğini ifade eden Akkuş, ''Uluslararası müsabakalarda antrenörleri biz belirleriz. Bunun haricinde sporcular istediği antrenörlerle çalışabilirler. Bu süreç tamamlanana kadar sporcumuzun yanındayız. 2 kez doping yapan sporcu müsabakalardan men edilir'' dedi.

Federasyon başkanı Akkuş, Nurcan Taylan ile ilgili sürecin istemedikleri boyutta gelişmesi durumunda, ''Madalya alacak diğer sporcularımız var. Nurcan dışında 4 sporcunun madalyaya yakın olduğunu söyleyebilirim'' değerlendirmesini yaptı.

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, basın toplantısının aniden gelişen bir olay olduğunu belirterek, ''Nurcan Taylan da katılabileceğini söylemişti, ancak katılmadı'' diyerek sözlerini tamamladı.

[SIZE=4px] [/SIZE]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıklaması, akkuştan, nurcan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ordu Akkuş İlçesi efLatun Karadeniz Bölgesi 0 02 Ocak 2012 19:33
SGK'dan KEY açıklaması... Lucifer Haber Arşivi 0 31 Mart 2010 16:41
İBB'den mezarlık açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 01:49
Nurcan: Pekin'de her şeyi yapacağım Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 17:27