IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yerlikaya'dan yerli antrenör uyarısı..




Serbest Güreş Milli Takımı'nda yabancı antrenör arayışına eski Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya'dan, ''yerli antrenör'' uyarısı geldi.

21. Dönem AK Parti Sivas Milletvekili de olan ''Asrın Güreşçisi'' unvanlı Hamza Yerlikaya, yaptığı açıklamada, serbest güreş milli takımında ''neşter'' operasyonuyla ilgili ''Vurulacak bir neşter yok'' dedi.

Güreşte yapılacak ''revizyona'' karışamayacaklarını belirten Yerlikaya, ''Önemli olan kriter, başarılı olmak. Ne yaparsan yap, sonunda başarı yoksa yapılan kötüdür. Şu anki görüntü çok kötü. Ben vatandaş Hamza olarak söylüyorum. Deneyimi, parlamentoyu diğerlerini bir kenara bırakın. Olan görüntüden seyreden, ortamı yaşayan mutluysa ben de mutluyum. Mutsuzsa ben de mutsuzum. Şu anda gidişatı çok olumlu göremiyorum'' diye konuştu.

İranlı antrenör Mansur Berzeger ile yapılan görüşmeyi de değerlendiren Yerlikaya, şunları söyledi:
''Teknik kadroda yabancı arayışı, sorumluluktan kaçmaktır. Ben yabancıya karşı değilim. Daha önce 1991'de güreşin temelini kuranlar da yabancıydı. Çok da büyük katkı sağlandı. Bugün Türkiye'de, şu aşamada getirilecek yabancı antrenör, sorumluluktan kaçmak, yükü üzerinden atmaktır. Kendi özüne güveneceksin. Türkiye'de yurtdışında antrenörlük yapabilecek kapasitede, potansiyelde antrenörlerimiz var. Şu an dışarıda görev yapanlar var. Kendi öz sermayemize inmek lazım. Kendimizi değerli görmemiz, güvenmemiz gerekir.''

-''Birlik ve beraberlik zamanı''-
Yerlikaya, Türk güreşi için ''birlik ve beraberlik'' zamanı olduğunu ve hamasetten uzak kalmak gerektiğini söyledi.

''Türk güreşindeki çok başlılığı gidermek gerekir. Çok konuşan var'' diyen Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Herkes her şeyi dört dörtlük göstermeye çalışıyor ama ortada bir şey yok. Türkiye'de güreş olimpiyatlarda herkesin umududur. Güreşçiyi gördüğü zaman toplumun milli duyguları kabarıyor. Çünkü güreş, her zaman önde, başarılı olan bir camiadır. Ben her zaman destek vermeye hazırım. Desteğimiz sonuna kadardır. Burada hedef şahıslar değildir. Söylediklerimin altında hissi duygular yok. Hedefte sporcu kardeşlerimiz yok. Sistemin üzerinde heyecan istiyoruz.''

Yıldızlar ve gençlerde 10'un üzerinde antrenörün bulunduğunu da ifade eden Yerlikaya, ''Bu oy simsarlığıdır. Sıkletlerden bile daha fazla antrenör görev yapıyor'' dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antrenör, uyarısı, yerli, yerlikayadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık