IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2012, 16:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zafer Rafael Nadal'ın !





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Roma Masters'ta 2011'in de finalinde karşı karşıya gelen Sırp Novak Djokovic ile İspanyol Rafael Nadal bu kez 2012'de rövanşa çıktı. Pazar günü yağış nedeniyle oynanamayan ve ertelenen mücadele NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlandı. Bu final bir bakıma 27 Mayıs 10 Haziran arasında oynanacak Roland Garros öncesi de önemli bir işaret olacaktı.


Yarı finalde David Ferer'i eleyen Nadal ile Federer'i safdışı bırakan Djokovic'in şampiyonluk mücadelesi çekişmeli başladı. Ancak dakikalar ilerledikçe bu sene kırmızı toprak kortta değil maç, set bile kaybetmeyen Nadal, oyuna ağırlığını koydu.

İki raket de 2-2'ye kadar servis kırdırmadan gelirken, Nadal 5. oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve 3-2 öne geçti. Ancak Sırp tenisçi bir sonraki oyunda bu kez kendisi servis kırdı ve durumu 3-3'e getirdi. Djokovic bir sonraki oyunu ise sıfıra karşı kazanarak mücadelede bunu yapan ilk raket oldu.

Karşılıklı alınan birer setin ardından 5-4 yenik durumda olan Nadal setteki şansını devam ettirmek için servis attı ve maçın en kritik anlarından biri burada yaşandı. Sayılarda 30-30 eşitlik varken Djokovic'in çok az bir payla da olsa içeride olan topunda, çizgi hakemi dışarıda kararı verdi. Daha sonra hatalı kararın farkına varılınca oyun 30-30'dan devam etti. Ve İspanyol Nadal kalan 2 sayıyı alarak durumu 5-5'e getirdi. Morallenen Nadal, sonraki oyunda ise 40-15'ten gelerek servis kırdı ve 6-5 öne geçti. Nadal servis attığı oyunu da alarak ilk seti 7-5 kazandı ve maçta 1-0 öne geçti.

İspanyol raket ilk setin moraliyle 2. sete de iyi başladı. Maçta 3. kez Sırp rakibinin servisini kıran ve 1-0 öne geçen Nadal; ilk sette düştüğü hataya düşmedi ve 40-40'dan da olsa oyunu alıp durumu 2-0'a getirdi.

Önce ilk seti ardından da 2. sette ilk 2 oyunu kaybeden Djokoviç ise 3. oyunda toparlandı. Durumu 2-1 getiren Sırp raket, sonraki oyunda önemli bir hata yaptı. Nadal'ın dışarıya çıkmakta olan vuruşunu gereksiz yere karşılayıp üstelik de topu kendi alanına düşüren Sırp raket, servis kırma şansını tepti ve Nadal 3-1 öne geçti.

5. oyuna başlayan Djokovic, olağanüstü bir vuruşla Nadal'ı tek ayak üstünde bırakarak sayıya ulaştı. Kendi servisinde baskı altına düşen Sırp raket Nadal'ın sayılarına engel olamadı ve skor 30-30'a geldi. Oyunu vermeye niyeti olmayan Djokovic seti 40-30 alarak durumu 3-2'ye getirdi.

6. oyun ise Nadal'ın rakibini psikolojik olarak hüsrana uğrattığı bir sayıya sahne oldu. Djokoviç'in başarılı vuruşlarını aynı şekilde başarılı bir savunma ile karşılayan Nadal, file önüne taşınan mücadelede rakibi alt etti ve tribünlerin ayakta alkışını aldı. İspanyol raket, bu oyunda 4-2 öne geçerken, Djokoviç'in de moralinin iyice bozulduğu vücut diline fazlasıyla yansıdı.

Takibini sürdüren Djokoviç'in durumu 4-3 yapmasının ardından, maçın en kritik oyunlarından biri oynandı ve Nadal yine muazzam bir savunma ile rakibine farkı 1'e indirme şansı tanımadı: 5-3
Artık Djokoviç servisleri maçta kalmak için kullanacak, Nadal ise servis kırıp şampiyonluğu kazanmak için karşılayacaktı. Büyük çekişmeye sahne olan 9. oyunda Novak Djokoviç 2 basit hata daha yapıp maçtaki basit hata sayısını 40'a çıkarınca Nadal'a maç puanı şansı doğdu. 40-40'da önce avantajı rakibine kaptıran ardından avantajlı duruma gelen Nadal, Djokoviç'in şaşırtıcı biçimde serviste çift hata yapması ile maç sayısını topa dokunmadan aldı!
2 saat 20 dakika süren Roma Masters finalini 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanan Rafael nadal böylece geçen yılın da rövanşını almış oldu. Nadal ayrıca bu şampiyonlukla dünya sıralamasında da 2. sıraya yükseldi.

NADAL, ROLAND ŞAMPİYONLUĞUNA GÖZ KIRPIYOR!
Ayrıca Nadal böylece 2005, 2006, 2007, 2009 ve 2010'un ardından Roma Masters'ı 6. kez kazanmış oldu.

Diğer yandan İspanyol raket, bu sene Monte Carlo'dan sonra 2. kırmızı toprak kort turnuvasını da kazanmış oldu. Nadal bu sene kırmızı toprak kortta maç kaybetmediği gibi rakiplerine set bile vermedi.

27 Mayıs-10 Haziran arasında oynanacak ve yine NTV Spor ile NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak Roland Garros da kırmızı toprak kortta oynanıyor ve toprak kortta oynanan tek Grand Slam mücadelesi özelliğini taşıyor. Kaldı ki Fransa Açık Tenis Turnuvası diye de bilinen Roland Garros'un son 7 yılında Nadal 6 kez şampiyon oldu.

__________________
Exy..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Mayıs 2012, 17:00   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zafer Rafael Nadal'ın !




Novak Djokoviç heyecan kurbanı oldu.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
nadalın, zafer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık