IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2013, 15:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
WTA İstanbul 2013 Sezon Sonu Şampiyonası Ön İzlemesi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kadın Tenisçiler Birliği'nin (WTA) 22-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek sezon sonu turnuvası TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da başlıyor. WTA tarihinde, bu yıl kırk üçüncü kez Championships organizasyonu gerçekleştiriliyor. İstanbul'da son kez düzenlenen WTA Final Şampiyonası'nda altı milyon dolar ödül dağıtılacak.

Tarihçe
Şampiyona ilk kez 1972 yılında düzenlendi. Boca Raton, Florida’da en iyi on altı tenisçinin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvayı on yedi yaşındaki Chris Evert kazandı. Turnuva 1974 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirildi. Turnuva 2011 yılında üç yıl için İstanbul’a verildi. 2011 yılında istanbul’da düzenlenen turnuvada Tekler'de Petra Kvitova; Çiftler'de Huber/Raymond ikilisi İstanbul’un ilk şampiyonları oldular. 2012 yılında WTA Championships Tekler'de Serena Williams, çiftlerde Kirilenko / Petrova zafere ulaştı. WTA sezon sonu turnuvası 2003’ten beri iki gruba ayrılan en iyi sekiz tenisçi ile dört çiftler takımından oluşan tenisçilerle düzenleniyor.
Tekler'de Serena Williams, çiftlerde de Maria Kirilenko / Nadia Petrova'nın son şampiyon olarak kaydedildiği turnuvada en başarılı isimler olarak Martina Navratilova ismi ön plana çıkıyor. Çek asıllı ABD'li tenisçi sekiz Tekler ve on iki de Çiftler şampiyoluğu kazandı. Diğer başarılı isimler ise Steffi Graf, Chris Evert ve Serena Williams olarak dikkat çekiyor. İstanbul'da son kez düzenlenecek olan WTA Championships'e gelecek yıldan itibaren Singapur ev sahipliği yapacak.

İstanbul
Turnuvanın İstanbul'da düzenlendiği ilk sene olan 2011'de yetmiş bin seyirci ile WTA sezon şampiyonalarında elde edilen en yüksek katılımlardan biri gerçekleşti. 2012'de ise 2011 yılında elde edilen tüm rakamlar geride bırakıldı ve yetmiş üç bin tenissever Sinan Erdem Spor Salonu'nda maçları takip etti, televizyon yayınlarıyla en geniş kitleye ulaşan sezon şampiyonası oldu.
2013 WTA Tur ŞampiyonasıKura Çekimi'ne dünyanın bir numarası Serena Williams ile iki numarası Viktoria Azarenka seribaşı olarak katıldı.
Kura çekimi sonunda gruplar şu şekilde oluştu:

Kırmızı Grup: Serena Willams, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova, Angelique Kerber

Beyaz Grup: Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani, Jelena Jankovic

Sinan Erdem Spor Salonu
3 Nisan 2010′da açılışı yapılan Sinan Erdem Spor Salonu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin eski başkanlarından Sinan Erdem’in adını taşıyor. Sinan Erdem Spor Salonu, İstanbul Ataköy’de yer alıyor. Salon, spor faaliyetlerinde 15.000, konser, sanat gösterisi gibi organizasyonlarda 23.500 seyirci kapasitesi ile Türkiye’nın en büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük spor salonu olarak hizmet veriyor. Sinan Erdem 9 Mayıs 1927 tarihinde Manisa’da doğdu. Spor hayatına 1943 yılında Voleybol ve Tenis oynayarak başladı.
On iki kez milli oldu, Milli Takım kaptanlığı yaptı. Sporculuk yaşamını noktaladıktan sonra bir süre antrenör olarak voleybola hizmet verdi. 1957-1967 yılları arasında Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 1966 yılında Uluslararası Voleybol Federasyonu’na (FIVB) üye oldu ve 1972-1984 yılları arasında bu kuruluşta Organizasyon Komitesi Başkanlığı yaptı. 1975-1982 yılları arasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi. 1977 yılında üyesi olduğu Galatasaray Spor Kulübü’nde Divan Heyeti’ne girdi. 1982-1989 yılları arasında TMOK Genel Sekreterliği yaptı.

Tekler:
Serena Williams: Amerikalı tenisçi, bu sezon WTA serisinde on şampiyolnuk yaşadı. Bu yıl oldukça formda olan tenisçi yetmiş üç galibiyet dört mağlubiyet gibi muazzam bir oran yakaladı. Serena Williams, bu sezon Beijing, Toronto, Bastad, Roma, Madrid, Charleston, Miami ve Brisbane turnuvalarında şampiyonluklar yaşadı. Kariyerinde elli altı Tekler, yirmi iki Çiflter şampiyonluğu bulunan Serena Williams, turnuvanın en büyük favorisi konumunda. Grand Slam’lerde başarılı bir performans sergileyen oyuncu, Avustralya Açık’ta Çeyrek Final ve Wimbledon’da Dördüncü Tur'da elenirken; Fransa Açık ve Amerika Açık’ta Final'de şampiyon oldu.

Victoria Azarenka: Belaruslu tenisçi, bu sezon WTA turunda üç şampiyonluk yaşadı. Sezon içerisinde kırk iki galibiyet yedi mağlubiyet oranı elde etti. Victoria Azarenka’nın kariyerinde on yedi Tekler şampiyonluğu bulunuyor. Victoria Azarenka sezona Avustralya Açık’ı kazanarak başladı. Ancak sonraki diğer Grand Slam mücadelelerinde; Fransa Açık’ta Yarı Final, Wimbledon’da İkinci Tur, Amerika Açık’ta ise Final'de kaybetti. Victoria Azarenka, WTA' turda Cincinnati ve Doha turnuvalarında zafer ulaştı.

Agnieszka Radwanska: Polonyalı tenisçi, bu sezon WTA turunda üç şampiyonluk elde etti. Bu yıl yaptığı maçlarda elli altı galibiyet, on altı mağlubiyet aldı. Agnieszka Radwanska’nın bu sezon Grand Slam’lerdeki en büyük başarısı Wimbledon’da oynadığı Yarı Final oldu. Grand Slam’lerde istikrarları bir performans yakalayan Polonyalı raket, Avustralya Açık ve Fransa Açık’ta Çeyrek Final, Amerika Açık’ta ise Dördüncü Tur oynadı. Kariyerinde on üç Tekler şampiyonluğu bulunan Agnieszka Radwanska, bu sezon Seoul, Sydney ve Auckland turnuvalarında şampiyonluğa ulaştı.

Li Na: Çinli tenisçi, bu sezon WTA turunda bir şampiyonluk kazandı. Sezon boyunca kırk galibiyet, on üç mağlubiyet aldı. Kariyerinde yedi Tekler, iki Çiftler zaferi olan Li Na, bu sezon yalnızca Shenzhen’de kazanabildi. Avustralya Açık’ta Final oynanayan Li Na, Fransa Açık’ta İkinci Tur'da, Wimbledon’da Çeyrek Finalde, Amerika Açık’ta ise Yarı Final'de elendi.

Petra Kvitova: Çek tenisçi, WTA turunda bu sezon iki şampiyonluk elde ederken, kırk dokuz galibiyet yirmi bir mağlubiyet aldı. Petra Kvitova, Grand Slam’lerde geçtiğimiz sezona göre daha kötü bir performans sergildi. Wimbledon’da Yarı Final oynayan Petra Kvitova, Avustralya Açık’ta İkinci Tur'da, Fransa Açık’ta Üçüncü Tur'da ve Amerika Açık’ta ise Üçüncü Tur'da elendi. Kariyerinde onbir Tekler şampiyonluğu bulunan oyuncu, bu yıl Tokyo ve Dubai turnuvalarında zafere ulaştı.

Sara Errani: İtalyan tenisçi, WTA turunda bir Tekler, üç Çiftler zaferi kazanırken; Teklerde kırk altı galibiyet yirmi iki mağlubiyet, Çiftlerde otuz dokuz galibiyet onbir mağlubiyet aldı. Kariyerinde yedi Tekler, on dokuz Çiftler şampiyolnuğu bulunan Sara Errani, Grand Slam mücadelelerinde Teklerde, Avustralya Açık ve Wimbledon’da Birinci Tur'da, Amerika Açık’ta İkinci Tur'da elenirken; Fransa Açık’ya Yarı Final oynadı. Sara Errani Çiftlerde ise başarılı bir performans gösterdi. Avustra Açık’ta Roberta Vinci ile şampiyonluğa ulaştı. Fransa Açık’ta partneri ile Final oynayan oyuncu, Wimbledon’da Üçüncü Tur'da, Amerika Açıkta ise Çeyrek Final'de elendi.

Jelena Jankovic: Sırp tenisçi, WTA turunda bu sezon bir Tekler ve bir Çiftler şampiyonluğu kazandı. Jelena Jankovic tekler karşılaşmalarında kırk beş galibiyet on sekiz mağlubiyet aldı. Kariyerinde on üç Tekler, iki de Çiftler zaferi bulunan oyuncu, bu sezon Grand Slam mücadelelerinde; Avustralya Açık’ta Üçüncü Tur, Fransa Açık’ta Yarı Final, Wimbledon’da 2.tur, Amerika Açık’ta ise Dördüncü Tur oynadı. Teklerde şampiyonluğunu Bogota’da kazandı.

Angelique Kerber: Alman tenisçi, WTA turunda bu sezon bir Tekler zaferi elde etti. Kariyerde üç Tekler şampiyonluğu bulunan Angelique Kerber, bu sezon kırk dört galibiyet, yirmi bir mağlubiyet aldı. Angelique Kerber, Grand Slam’lerde Dördüncü Tur'dan ilerisin göremedi. Avustra Açık, Fransa Açık ve Amerika Açık’ta Dördüncü Tur oynayan Angelique Kerber, Wimbledon’da İkinci Tur'da elendi.

Çiftlerede yarışacak raketler:
Roberta Vinci - Sara Errani: 7615 Puan
Hsieh Su-wei - Peng Shuai: 6455 Puan
Nadia Petrova - Katarina Srebotnik: 6155 Puan
Ekaterina Makarova - Elena Vesnina: 5971 Puan

EUROSPORT



__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2013, sezon, sonu, wta, İstanbul, İzlemesi, Ön, Şampiyonası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul WTA Şampiyonası'nda üçüncü günün programı açıklandı! Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 24 Ekim 2013 14:50
İstanbul WTA Şampiyonası'nda ikinci günün programı açıklandı! Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 24 Ekim 2013 14:23
2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yedinci Sırbistan! Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 22 Eylül 2013 13:50
2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın beşincisi Slovenya! Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 22 Eylül 2013 13:45