IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2014, 16:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
F1'de İlk Zafer Rosberg'in





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nico Rosberg harika bir startla sezonun ilk yarışını kazanırken, pole'den başlayan Lewis Hamilton ve geçen dört sezonun şampiyonu Sebastian Vettel ilk turlarda dayanıklılık sorunlarıyla yarış dışı kaldılar.

Yarışa üçüncü sıradan harika bir startla başlayan Alman pilot henüz birkaç metre sonra Daniel Ricciardo ve takım arkadaşı yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton'u geride bırakarak finişe kadar sürecek olan liderliğini ele geçirdi.

Bu noktadan sonra Mercedes W05'in hız avantajını çok iyi kullanan Nico Rosberg, Valtteri Bottas'ın patlayan lastiği nedeniyle piste giren güvenlik aracı liderliğinde geçilen turlarda farkın erimesine rağmen liderliğini hep rahat bir şekilde finişe dek taşımayı başardı.

İlk turda 4. sıraya gerileyen Nico Rosberg'in takım arkadaşı 2008 Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton ise motorundaki bir silindirde ateşleme problemi yaşaması nedeniyle 3. turda garaja döndü ve yarışa erkenden noktayı koydu.

Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo ise Red Bull ile ilk yarışında Kevin Magnussen'i mağlup ederek 2. sırayı aldı.

Böylece sezon öncesinde kabus gibi bir test sezonu geçiren Red Bull, Daniel Ricciardo'nun podyumu ile hem moral buldu, hem de gelecek için umudunu sürdürdü.

Sebastian Vettel'in ikinci formasyon turunda ortaya çıkan motordaki güç kaybı sorunu yarışa da taşınınca Alman şampiyon da Hamilton gibi yarışa bu kez 5. turda veda etti.

McLaren'in çaylak pilotu Kevin Magnussen ise start sonrasında önemli bir spin tehlikesinin ardından süper bir performansla ilk yarışında ilk podyumunu alarak, F1'de podyum gören ilk Danimarkalı pilot oldu.

Geçen sezonun Formula Renault 3.5 şampiyonu Magnussen, takım arkadaşı tecrübeli Jenson Button'u 3.2s farkla yenerken, Button da harika bir geri dönüşle 10. sıradan başladığı yarışı 4. sırada tamamladı.

Yarış içinde süper gelişim gösteren Williams'ın genç pilotu Valtteri Bottas Kimi Raikkonen ile mücadelesinde sağ arka lastiğini patlatıp jant üzerinde pite gelmek zorunda kalmasının ardından müthiş geri dönüş yaşadı ve yarışı 6. sırada tamamladı. Bottas'ın performansı Williams'ın gelecek yarışlarda bu tempoyu sürdürmesi halinde podyumlar göreceğinin kesin olduğunu da gözler önüne serdi.

Williams'ın diğer pilotu Felipe Massa ise ilk virajda Kamui Kobayashi'nin kendisini adeta biçmesi sonucu yarış dışı kaldı. Massa kaza sonrası açıklamasında Kobayashi'ye ateş püskürürken, yaşanılanın 2012 Belçika GP'de Grosjean'ın yaptığından farklı olmadığını ifade etti.

Fernando Alonso yine oldukça iyi savunma hamleleri ve akıllıca bir yarışla 5. sırada kalırken, takım arkadaşı Kimi Raikkonen pek çok kez spin tehlikesi yaşadığı yarışta Toro Rosso'ları gerisinde tutmayı başararak 8. sırada finiş gördü.

Jean Eric Vergne Bottas'a geçildiği sırada start finiş düzlüğü öncesi virajda çok ciddi bir driftten tek parça çıkıp yarışı 9. sırada noktalamayı başarırken, Daniil Kvyat 10. sırada finiş gördü ve en genç puan alan pilot ünvanını Vettel'den aldı.

Yarış başında temas yaşayan Perez, Marussia'lar ve Sauber'ler finiş görürken, toplamda finiş gören araç sayısı beklenenin üzerinde oldu ve 15 araba finiş gördü.

(turkiyef1)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
f1de, rosbergin, İlk, zafer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rosberg: Pole garanti değil Zen Diğer Spor Branşları 0 24 Mayıs 2013 18:56
Rosberg, Mercedes'in Geliştiğini Düşünüyor Zen Diğer Spor Branşları 0 02 Mart 2013 22:48
Barselona'da ilk günün en hızlısı Rosberg Zen Diğer Spor Branşları 0 20 Şubat 2013 17:20
Rosberg: Mercedes piste geri döndü Zen Diğer Spor Branşları 0 09 Şubat 2013 15:51