IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2014, 13:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya’da engel tanımadık





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye, 5. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda 4 altın ve 3 bronz madalya kazandı. Türkiye, takım halinde bayanlarda Dünya şampiyonu erkeklerde ise Dünya üçüncüsü oldu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen 5. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda 37 ülkeden 111 sporcu katıldı. Şampiyonaya 9’u erkek 4’ü bayan 13 sporcuyla katılan Türkiye, 4 altın ve 3 bronz madalya kazandı. Türkiye, ayrıca tasnif dışı müsabakalarda da 1 bronz madalya elde etti.


Bayan Milli Takımı, 2 altın ve 2 bronz madalya ile 23 puan toplayarak takım halinde Dünya şampiyonu oldu. K44 kategorisinde 49 kiloda Büşra Gör ve K42 kategorisi 58 kiloda Ayşe Dudu Karatay altın madalya kazanırken, K 44 kategorisi 58 kiloda Gülsün Çelik Demiral ile +58 kiloda Kadriye Turgut bronz madalyanın sahibi oldu. Bayanlarda ikinci sırayı 23 puanlı Rusya, üçüncü sırayı ise 12 puanlı Ukrayna aldı.


Erkek Milli Takımı ise 2 altın ve 1 bronz madalya ile 31 puan toplayarak takım halinde Dünya üçüncüsü oldu. K42 kategorisi 61 kiloda Mehmet Sami Saraç ile K43 kategorisi 75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba altın madalyaya uzanan isimler olurken, K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik bronz madalya elde etti. Ev sahibi Rusya’nın 71 puanla ilk sırayı aldığı erkek takımlar sıralamasında İran 31 puanla ikinci oldu. Tasnif dışı müsabakalarda ise +75 kiloda Turan Erdoğan da bronz madalyanın sahibi oldu.


METİN ŞAHİN: “HEDEFİMİZ PARALİMPİK OYUNLAR”
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Para-Taekwondo’nun 2020 yılında paralimpik oyunlara kabul edilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Başkan Şahin, bu nedenle Dünya şampiyonasında alınan sonuçların kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Rusya’da düzenlenen 5. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda sporcularımız önemli bir başarı elde ederek 4 altın ve 3 bronz madalya kazandı. Para-Taekwondo, büyük ihtimalle 2020 yılında paralimpik oyunlara dahil edilecek. Bu nedenle Rusya’daki şampiyonada 37 ülkenin katılımıyla bir rekor kırıldı. Sporcularımız, elde ettikleri sonuçlar ile ülkemizi bir kez daha gururlandırdı. Başarının önünde hiçbir engelin olamayacağını herkese gösterdiler. Paralimpik oyunlara katılmamız halinde ülkemize büyük başarılar kazandıracağımızı burada görme şansı bulduk. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
engel, rusya’da, tanımadık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya ve Rusya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 11 Ağustos 2012 18:28
''Engel Çok'' Sihir Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 09:20