IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2010, 20:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bridget Jones’un Diyeti




Kilolarınızdan kurtulmak için besin günlüğü tutmayı düşündünüz mü? Düşünmediyseniz bile Bridget Jones karakteriyle tanışınca aklınızdan geçirmişsinizdir. Otuzlu yaşlar yaşayan bekar, biraz sakar, ama sevimli Bridget Jones’un yaşamda iki amacı var: İyi bir sevgili bulmak ve kilo vermek. Bridget Jones, doğal, komik ve katıksız tarzıyla ne yiyip içiyorsa aynen kaydererek aslında bir kadının iç dünyasıyla yüzleşmesini yansıtıyor.

Öyle ki beslenme uzmanları ve diyetisyenler, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaya çalışırken atılması gereken asıl adımın, düzenli olarak besin günlüğü tutmak olduğunu söylüyorlar. Ancak sadece zayıflama amacı güden kadınlar için bir öneri zannetmeyin besin günlüğünü. Kilo almak, kilosunu korumak veya diyabet gibi kronik hastalıkları olan herkes için tavsiye ediliyor besin günlüğü.

Dürüst ve eğlenceli bir oyun!
Bridget Jones kadar olmasa bile besin günlüğü tutmanın zaman içinde hayatınıza renk kattığını göreceksiniz. Çünkü kendinize gülmenin, kendinizle ince ince dalga geçmenin, belki de arada sırada tatlı tatlı kızmanın tadına varacaksınız! Besin günlüğü her şeyden önce kişinin dürüstlük ilkesini pekiştiriyor. Evet, belki bugün 10 paket çikolata, 30 tane şekerleme ve 4 paket cips yedim!, demek her baba yiğidin harcı değil. Ama zamanla böyle cesur şekilde ne yediklerini açıkça yazar hale geliyor kadınlar.

İşte size 3 farklı kadın... 3 farklı tip... 3 ayrı beslenme tarzı... Biri sıska, bir diyabetik, biri de ideal kilosuna kavuşma amacında...

Sıska kadın
Saat 09:10
1 fincan çay (3 şekerli), 1 adet sade poğaça, Yarım domates, 1 üçgen parça beyaz peynir (eritme peynirlerden biraz daha büyük)

Saat 11:00
1 fincan sütlü nescafe, 1 adet sosisli küçük pizza (pastane tipi)

Saat 12:40
1 kase cacık, 1 tabak pirinç pilavı, 1 tabak zeytinyağlı taze fasulye, 2 dilim ekmek

Saat 14:00
1 bardak (su bardağından büyük) limonlu ice-tea

Saat 15:50
1 fincan sade nescafe (3 şekerli)

Saat 18:30
1 duble rakı, 2 üçgen parça beyaz peynir, 2 dilim kızarmış ekmek

Saat 21:30
1 tabak bulgur pilavı, 1 küçük salkım siyah üzüm, 1 bardak cola, 1 dilim ekmek

Gün boyunca içilen su : 10-12 bardak

Diyetisyen değerlendirmesi: Kalori değeri 2137 olan bu günde, yüzde 75 karbonhidrat, yüzde 10 protein ve yüzde 15 yağ alınmış. Yalnız bu beslenme tarzı mineral açısından yetersiz, çünkü sadece birer porsiyon meyve ve sebze var. Aslında karbonhidrat oranı yüzde 55-60 oranında olması gerekirken bu listede yüzde 75. Peynir, süt, yoğurt yeterli dozda tüketiliyor. Bu nedenle kalsiyum alımı iyi. Ancak cola, ice-tea ve rakıyla birlikte çay ve kahvenin de şekerli içilmesi diyetin basit şeker oranını yükseltiyor. Oysa bu şeker meyveden alınsaydı daha sağlıklı olurdu. Diyet, lif açısından akşam yenilen bulgur pilavı ve üzüm sayesinde dengeli sayılır. Az ve sık yeme stratejisi olumlu bir nokta. Su tüketimini de yeterli.

Form tutan kadın
Sabah: 1 kutu içine taze meyve doğranmış yoğurt.

Öğle: Sebzeli, yeşillikli bir tabak salata, ayran ve bir dilim ekmek

Akşam: Peynirli ve cevizli roka salatası. (Bazen yalnızca karpuzla geçiştiriyor)

Diyetisyen değerlendirmesi : Son derece sağlıklı bir beslenme programı. Özellikle peynir, süt ve yoğurdu bol bol tüketmeli. Proteine ihtiyacı var. Kırmızı eti ve balığı haftada 2-3 kez tüketmeli.

Diyabetik kadın
Sabah: 1 bardak çay (şekersiz), bir dilim beyaz peynir, 1 dilim domates, 1 dilim salatalık, 4 adet kepekli bisküvi.

Öğle: Bir kase çorba, 1 tabak semizotu yemeği (ekmeksiz)

Öğleden sonra: Birkaç adet kepekli bisküvi.

Akşam: 1 adet light tost ekmeğinde beyaz peynirli tost.

Gün boyunca sınırsız çay ve 2 fincan kahve, en fazla 2-3 bardak su. Gün içinde 75 gr. kadar amerikan fıstığı veya badem.

Diyetisyen değerlendirmesi: Son derece zayıf bir beslenme alışkanlığı. Özellikle diyabet hastası olduğu düşünülecek olursa. Kalorisi 700’ü bile geçmez. Diyabetiklerde diyetle alınan karbonhidrat oranı, toplam kalorinin yüzde 15 ‘i olmalı. Protein ise yüzde 10-15 civarında olması gerekir. Toplam kalori de çok düşük olduğu için zamanla karaciğer ve böbreklere aşırı yükleme olur. Özellikle öğle ve akşam yemekleri oldukça fakir. Bir beslenme ve diyet uzmanıyla mutlaka görüşerek, yaşam tarzı ve tabii ki diyetine uygun bir beslenme programı uygulaması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Aralık 2012, 15:59   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bridget Jones’un Diyeti




Bridget Jones’u Zayıflatan Diyet ve Egzersizleri

Renee Zellweger’in Bridget Jones rolündeki o balık etli halini herkes hatırlar. Ancak şimdilerde oldukça zayıf ve formda.Renee gerçek hayatta iyi bir koşucu, makrobiyotikdiyet uygulayan biri ve hemen hemen her zaman dışarda spor yaparken fotoğraflanıyor.

Makrobiyotik Diyet Uygulayın
Renee, Bridget rolü için tıka basa donut, pizza ve bira tüketerek kilo almıştı. Daha sonra sıkı bir diyete başladı ve balık, sebze ve pirinç ile besleniyor. Zayıf kalmasının sırrını; “Kahvaltıda meyve, öğlen salata, akşam yemeğinde balık yiyorum ve koşuyorum.Koşarak jimnastiğe gidiyorum ve koşarak dönüyorum. Ne kadar dikkat ederseniz o kadar sonuç alırsınız” diyerek açıklıyor.

Renee, ‘buz küpü’ diyetini de uyguluyor. Süt ürünleri, sebze gibi yiyecekleri ufak parçalar halinde doğrayarak suda donduruyor. Günlük olarak da bunları tüketiyor. Alışverişte de aldığı her şeyin etiketini okuyor. Zayıflığının diğer nedenleri de yoğun iş programı ve sette bile öğlen yemeği için 20 dakika ayırması.

Egzersizleri Zorlaştırın
Renee, 45 dakika egzersiz yaptığını söylediğinde,hızlı yürüyüşlerini ya da grup dans sınıflarını söylemiyor demektir. Haftada 6 gün 2 saat jimnastik, özel egzersizler yapıyor. Ayrıca, bisiklet, yoga ve uzun koşu hayranı. Hatta gözünden yaş gelecek kadar spor yaptığını söyleyebiliriz. Bisikletiyle sahile kadar gidiyor, dalış yapıyor. Sonra yine eve bisikletle geri dönüyor. Haftada 6 gün 5 km koşuyor. bacakları ve sırtı ağrıyıncaya kadar egzersiz yapan Renee sonrasında üstüne bir de yoga yapıyor. Gittiği her yerde de programına bağlı kalıyor ve spor yapmaya devam ediyor. Renee, yaptığı sporların terapi gibi geldiğini ve onu rahatlattığını da belirtiyor.

Yo-Yo Diyetinin Kötü Tarafları
Renee’nin bitmek tükenmez zayıf kalma azmi yaptığı projelerde etkili oluyor. İstediği zaman kilo alıyor ve istediği zaman zayıflayabiliyor. Bu durumun vücudunu yorduğunu düşünmese de uzmanlar kendisini bu konuda uyarmış. Kısa sürede aşırı kilo alıp vermenin sağlıksız olduğunu belirtmişler. Bunu öğrendikten sonra ‘panik atak’ yaşadığını belirten Renee, Bridget Jones dönüşümüne son vermiş.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bridget, diyeti, jones’un, jones’un


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bridget Jones'un 3. Filmi Geliyor Zen Sinema Dünyası 0 07 Şubat 2012 22:24
Bridget Jones serisinin üçüncüsü çekiliyor PassioN Kültür ve Sanat 0 05 Şubat 2012 12:10
‘Kadın Indiana Jones’ olacak Dilara Haber Arşivi 0 23 Eylül 2008 21:01