IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2012, 23:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Tuhaf 9 Diyet




Japon Sabah Muzu Diyeti

Japon, üniversiteden ayrıldıktan sonra kilo alan ve koşuşturmacaya katılan 31 yaşındaki maaşlı bir işçi olan Hitoshi Watanabe'nin metodu olduğuna karar verdi. Sonra muzun besin değeri keşfedildi. 2006'da, Çin bitkisel tedavisi eğitimi almış eczacı kız arkadaşı tek bir baza dayanan basit, stresten uzak bir diyet önerdi: Muzlardan ve oda sıcaklığındaki sudan oluşan kahvaltı, metabolizmayı hızlandırabiliyor ve bu sayede diyet yapan kişi öğle ya da akşam yemekleri için neredeyse istediği her şeyi yiyebiliyor, yine de kilo vermeye devam edebiliyordu. Sonraki altı ay içinde 13 kilo verdi, Sumiko'yla evlendi ve Japonya'ya özel MySpace benzeri bir site olan Mixi'ye yaşadıklarını yazdı.


Bu hikâye, 600,000'den fazla kopya satarak Hitoshi'yi bir yayım sansasyonu hâline getiren muz diyeti kitapları serisinin ilki oldu. O zamandan beri Tokyo Yayın Sistemi konu üzerine bir televizyon programı yaptı ve geçen ay, eski opera sanatçısı Kumiko Mori'nin nasıl 7 kilo birden verdiği işlendi.

Meyvenin yeni ortaya çıkan bu popülerliği, Hitoshi'nin kilo kaybı metodundaki basitliğe bağlanıyor. Diyet yapanların 8'e kadar akşam yemeklerini yemeleri ve gece yarısı olmadan yatmaları bekleniyor. Alkol ve yağlı yemekleri tam olarak kesmek gerekmese de kaçınmalarının doğru olacağı söyleniyor.

Ve en iyisi:
Egzersiz yapmak zorunlu değil.
Hitoshi'nin yaklaşımı benzer bir meyve diyetiyle 12.6 kilo veren biomedikal uzmanı Dr Noboru Motohashi tarafından desteklense de diğer diyet uzmanlarının şüphesini çekiyor. "Uzun süre için tek tip gıda almak sağlıklı değil çünkü gerekli besini alamıyorsunuz..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yumurta Diyeti

Tanınmış insanlar ve ünlülerin yalnızca yumurta yiyerek kilo verdiklerinin ifade edilmesi üzerine yazılan raporlara bağlı olarak gittikçe popüler bir hâl alıyor. Nigella Lawson'ın kocası Charles Saatchi, on ay boyunca günde dokuz yumurta yiyerek 27 kilodan fazla verdi. Aynı zamanda Adrian Brody'nin de Piyanist filmindeki rolüne hazırlanmak için yumurta diyetini takip ederek altı haftada 13 kilo verdiği söyleniyor.

Brody, kahvaltıda yumurta, öğle yemeğinde ufak bir parça ızgara tavuk ve akşam yemeği için de ufak bir parça balık ve buharda sebze yediği benzer bir diyet uyguladığını açıkladı. Yumurta diyetinin pek çok farklı versiyonu var ve bunların hepsi internette dolaşıyor. Diyetin en popüler versiyonu yalnızca yumurta yemeyi içermiyor. Ancak gerekli proteinin büyük bölümü yumurtadan alınıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uyuyan Güzel Diyeti

İsminden de anlaşılacağı üzere bu diyette uyku var; hem de fazlasıyla. Diyetin arkasındaki prensip şu: "Uyanık değilseniz bir şeyler yiyemezsiniz." Sonuç olarak kilo vermek için ağır yatışkınlık ve uykunun gereğisavunuluyor.

Açıkça diyet işe yarıyor fakat kilo verme işine öyle sağlıksız bir yaklaşım ki bunu denemek bile delilik.
Bazı araştırmacılarsa bu diyeti destekliyor. Onlara göre uyku süremiz ve kalitesi, hem kortisol seviyemizi etkiliyor hem de iştahımızı tetikleyen Leptin ve Ghrelin hormonlarıyla oynuyor. Leptin de Ghrelin de iştahımızı ve bu hormonların üretimini etkiliyor ve bunlar da uykumuzun uzunluğuyla kalitesinden etkileniyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kurabiye Diyeti

Dr. Sanford Siegal, dikkatlice hazırlanmış bir tarifle açlığı bastıran bu kurabiyeleri tasarladı. Günde yalnızca bir öğün yiyorsunuz ve o da akşam yemeği. Akşam yemeğinde de 170 gramlık tavuk, hindi ya da deniz
ürünü oluyor. Kurabiyeler kahvaltı ya da öğle yemeği için değil ancak açlık hissettiğiniz her an yiyebiliyorsunuz.
Diyetin işe yarayabilmesi için kurabiyelerden günde en az altı adet yemek gerekiyor. Toplamda altı kurabiye artı akşam yemeği 800 kalori ediyor ve diyetin amacı da bu. Kurabiye diyetindeyken hem önerildiği yemek yemeyi hem de günde 8 bardak su içmeyi unutmayın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Maymun Yemeği Diyeti

Maymun yemeği, maymunlar için hazırlanan topaklanmış besinsel değeri yüksek yemeklerdir. "Belki kilo veririm. Belki süper insan maymun gücü kazanırım. Belki çıldırırım. Belki her şey için çok geçtir." Belki tüm bunlar diyet takıntılıları için
mükemmel cevaptır. Bir sonraki öğünde ne yenileceğini düşünmek yok. Yemek pişirmek yok. Aldığın karbonhidrat ve kaloriyi sayma derdi yok. Raf ömrü ya da alış-veriş derdi de yok. Elbette bazı problemler de çıkmıyor değil. Diyetin beşinci günü Adam 'tesisatta' problem olduğunu belirtiyor: "Tuvalet Problemli". Belki maksimum yüzde 2.5 ham lifin bununla bir ilgisi vardır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Breatharyanizm Diyeti (Güneş Işığını Yeme)

Breatharyan diyet, hayatı devam ettirebilmek için yemek ve suyun gerekli olmadığını ve insan
bedeninin hava, güneş ışığı ve Prana'yla (hayat gücü) geçinebileceğini öne süren inedia prensipine bağlıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerika Bretharyan Enstitüsü, son birkaç senedir Bretharyan diyeti konseptinin tanıtımını yapıyor ve uygulamaya karşı çıkanlar olsa da inedia ve orucun ruhani boyutuna odaklanıyor. 1990'larda diyete uymaya çalışan Avrupalı birkaç kişi çoğunlukla gıda almamaktan kaynaklı susuzluktan yaşamıı yitirdi. Breatharyanlar'ın çoğu hayatta kalabnilmek için hiçbir gıdaya ihtiyaç duyulmadığını iddia ediyor. Bir kısımsa güneş ışığıyla harmanlanan su ya da bitki çaylarının yaşam için yeterli olduğunu söylüyor. Ancak Breatharyan yaşam sürdürdüklerini iddia eden pek çok insan ya doktora görünmekten hoşlanmaz ya da katılardan tamamıyla uzak durduklarını kanıtlamak için test yaptırmayı kabul etmez. Amerika Breatharyen Enstitüsü'nü kuran meşhur Wiley Brooks gibi hava ve güneş ışığıyla yaşadığını iddia eden dğer Breatharyenler arada hamburger yiyip kola içerek oruçlarını bozduklarını söylüyor. Brooks bu tercihini, abur-cubur yemeğin diğer zamanlarda bulundurulan temiz durumu dengeleyecek özel bir enerjik denge sağladığını söyleyerek açıklıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Shangri La Diyeti

Shangri La Diyeti, bu zamana kadar yazılmış en sıra dışı kilo kaybetme kitaplarından biridir. Yazar Seth Roberts, melodrama ya da aldatmaca olmadan radikal fikirlerini sunuyor ve hem çelişkili hem de
kafa karıştırıcı bir kilo kaybetme diyetiyle karşımıza çıkıyor. Diyetin kendisinde ekstra hafif zeytin yağı ve şekerli su ya günde bir defa ya da dağıtılmış olarak birkaç defa tüketiliyor. Farklı zamanlarda alınacaksa bir kez alındıktan en az bir saat sonra ve tekrar tüketilmeden en az bir saat önce alınmalı. Bu tatsız kalorilerin tüketimi, ayar noktasını düşürüyor ve böylece kilo azalıyor. İşte bu kadar. Kalori saymak yok. Tarif yok. Yasaklanan ya da kısıtlanan yemek, yemek planı ve bir şeylerden mahrum kalma yok. Shangi-La diyeti, Tsinghua Üniversitesi'nde profesörlük yapan ve UC Berkeley'de psikoloji profesörlüğünden emekli olmuş mucidi Seth Roberts tarafından ünlü bir kitaba çevirildi ve New York Times çok satanları arasına girdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İncil Diyeti

İncil diyeti (tanrı diyeti olarak da biliniyor), yazar ve motivasyon konuşmacısı olan; Leviticus ve Deuteronomy, ayrıca diğer İncil kitaplarında belli gıdaların tanrı için ya yasaklı (kirli) ya da kabul edilebilir (temiz) olduğu düşüncesine bağlı olarak geliştirildiğini açıklayan Jordan S. Robin tarafından radyo ve kitaplarda tanıtılıyor. Diyette kapsanan gıdalar, organik sebzeler, meyveler ve baklagiller. Diyette ayrıca temiz ve kabul edilebilir olmayan gıdaların bireyin diyetinden çıkarılması da teşvik ediliyor. Yemeye karşı bu
doğal ve organik yaklaşım, insanın yalnızca tanrı tarafından yaratılan gıdaları, istenilen biçimde yenilmesini öneriyor. Yani işlenmiş gıdalar ya da hormonlar, kimyasallar veya gübreye temas ederek üretilmiş gıdalara yer yok. Rubin, önerilerinin diyet yapanların daha iyi konsantre olmasını ve ruh hâllerini düzenleyeceğini söylüyor. Ayrıca diyetiyle eklem ağrıları ve yanmalarının azalacağını, kanser ve kalp hastalıkları riskinin de düşürülebileceğini ifade ediyor. Ayrıca günümüz insanlarının yemesi ve yaşayış biçimlerinden kaynaklanan hızlı yaşlanma etkilerinin de tersine çevrilebileceğini ekliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dudak Parlatıcısı Diyeti

Diyet yapan herkesin bildiği üzere dudaklarda duran her şeyin bir dakikası bile, kalçaya bir ömür boyu sürecek bir etki bırakabilir. Artık bu söz, kadınların kilo vermesini sağladığını iddia eden bir dudak parlatıcısıyla tersine dönüyor olabilir. 'Hep dudaklarda, asla kalçaya inmeden' sloganıyla satılan Fuze Slenderize dudak parlatıcıda iştahı kontrol altına alan pek çok parçanın olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra suçsuz dudak parlatıcısının metabolizmayı hızlandırdığı, enerji seviyesini de artırdığı iddia ediliyor. Ürünün anahtar içeriklerinden biri, açlık hissini azalttığı ve vücudun karbonhidratları yağa çevirmesini engellediği söylenen bir bitki özü olan SuperCitrimax.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, diyet, en, tuhaf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ne tuhaf değil mi ? Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Şubat 2011 19:25