IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2012, 14:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyet ürünleri ne kadar diyet?




Yeterli ve dengeli beslenmenin kişinin yaşam kalitesini belirlemede çok önemli olduğu inkar edilemez bir gerçektir.Uzun ve sağlıklı bir yaşam için doğru beslenme çok önemlidir.Günümüzde bir çok ülke ve bireyler beslenmenin önemini kavramış ve özellikle obezitetenin artması ve sağlık açısından büyük bir tehlike oluşturması sonucunda düşük kalorili, düşük yağlı, diyet ürün gibi terimlerin sıkça kullanılmasına neden oldu. Bu ürün pazarını da giderek genişletti. Bu tip ürünlerde çeşitlilik arttı ve içerik bakımından bazı besin öğelerinin içeriği farklılaştı. Özelliklerine gore nasıl sınıflandıklarını görelim;

Diyabetik: Şeker yerine tatlandırıcı ile hazırlanmış ürünlerdir. Ürünün yağı ve kalorisinde azalma yoktur.

Lıght:Yağı azaltılmış anlamındadır.

Extra Lıght:Üründeki yağın %1 'den daha az olmasıdır.

Diyet: Kalorisi azaltılmıştır.

Piyasada bulunan bu tür ürünlerin bir çoğu ülkemize yurt dışından ithal edilerek gelmektedir. Bu ürünlerde bulunan etiketlerde tüketiciyi aydınlatıcı ve besinin içeriği ile ilgili her türlü bilgi bulunmaktadır. Ancak ülkemize girişi sırasında bu etiketlerin bazıları Türkçeye çevrilmekte bazıları ise çevrilmemektedir Bu noktada tüketicilerin bilgi edinmelerini zorlaşmaktadır.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de şişmanlığın ve buna bağlı olarak oluşan hastalıkların giderek artmasıyla düşük kalorili ürünlere olan talep artmıştır. Tüketiciler bu ürünleri kullanırken üzerinde ‘light, %0 yağlı, diyet, şekersiz’gibi ibareler görmektedirler. Bir ürünün light olması veya şekersiz olması o ürünün kalorisinin düşük olduğunu göstermez. Bir ürünün light olması bu ürünün yağının azaltılmış olduğu anlamına gelir ancak kalorisinin düşük olduğunu göstermez. Çünkü ürünün yağının azaltılması işlemi sırasında yağı azaltılırken diğer besin öğelerinin içeriği artmaktadır. Karıştırılan diğer bir konu ise üzerinde diyet yazan ürünlerin kalorisiz olup istenildiği kadar yenilebileceği düşüncesidir. Oysa bu mümkün değildir, diyet bisküvi olarak yenilen ürünler markasına göre farklılık göstermekle beraber ortalama olarak 4 adet diyet bisküvi 1 dilim ekmeğe eşittir aynı şey grissini için de geçerli olup yaklaşık 2 grissini 1 dilim ekmeğe eşittir.
Şeker hastaları için piyasada ‘diyabetik’etiketi ile satılan ürünlerde şeker yerine yapay tatlandırıcılar kullanılmaktadır Bunların yağ miktarları azaltılmış değildir. Yani bu ürünler light veya düşük kalorili değil diyabetik ürünlerdir.
Kısacası bu tip ürünleri tüketmek istediğimizde içeriğine dikkat ederek, bilinçli olarak tüketmek gerekir. Sıfır kalori içeren ve tadından vazgeçemediğimiz ürün yoktur. Hangi özellikte olursa olsun hangi miktarlarda olursa olsun mutlaka içeriğinde bir besin öğesi (protein, yağ, karbonhidrat) bulunduğu unutulmamalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, kadar, ne, ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyet Soya Soslu Diyet Tavuk Şiş Zen Diyet Tarifleri 0 25 Kasım 2012 21:24
Diyet Bal Tatlım Zen Diyet Tarifleri 0 25 Kasım 2012 20:52
Diyet Muhallebi Zen Diyet Tarifleri 0 23 Kasım 2012 17:49
Diyet Salatası Zen Diyet Tarifleri 0 23 Kasım 2012 17:40
Diyet ürünler size ne kadar dost? Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Mart 2010 20:46