IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet Listeleri (https://www.ircforumlari.net/diyet-listeleri/)
-   -   Aman Tanrım Diyeti (https://www.ircforumlari.net/diyet-listeleri/486366-aman-tanrim-diyeti.html)

N999 01 Haziran 2012 21:40

Aman Tanrım Diyeti
 
Venice A. Fulton'ın "Six Weeks to Oh My God" isimli diyet kitabı, Dukan diyetini de geçerek en fazla satanlar arasına girdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyetin bu kadar ilgi görmesine içindeki şaşırtıcı bilgilerle altı haftada istenilen forma kavuşmayı vaat etmesi neden oldu. Fulton'a göre altı hafta boyunca uygulanması gereken altı formül şöyle:

1- KAHVALTI YAPMAYIN: Sabah uyandığında geceden kalan son enerjisini hala koruyan bünye, kahvaltı etmeden hareket edildiğinde yağ depolarını kullanmak zorunda kalacaktır. Özellikle yağ oranı fazla olanlar bu açıdan daha fazla yağ yakma şansına kavuşabilir.

2- SOĞUK DUŞ ALIN: Her sabah en fazla 15 dakika buz gibi suda duş almak, vücutta depolanmış yağların yakılmasını ve metabolizmanın 12 ila 15 saat boyunca hızlanmasını sağlar. Fakat, dikkat edilmesi gereken nokta, birden soğuk suya girmek yerine vücudu 2-3 dakikada kademeli olarak alıştırmak ve soğuk suyla dolu küvette en az 5 dakika boyunca oturmak olmalı.

3- GÜNÜN İLK KAHVESİ DUŞ SONRASI: Kahve içeriğindeki kafeinin yağ yakıcı işlevi sayesinde kilo vermek daha kolaylaşır. Açken içilen kahve ise, vücudun yağ yakımını hızlandırmasını sağlar. Zira kahve, yağ hücrelerini kırarak onların kana karışmasını sağlar.

4-HAREKET ZAMANI: Kahve içtikten sonra en az 30 dakika egzersiz yapılmalı. Zira, bu yapılmazsa yağ hücreleri karıştığı kanda asılı kalır.

5- YEMEK ZAMANI: Sık sık ve az yemek yerine günde üç doyurucu öğünle atıştırmalardan uzak beslenilmeli. Zira, vücuttaki yağlar ancak enerji girişi olmadığında yakılmak üzere tutulur. Öğünler arasında uzun süre boşluk olmazsa vücut yağ yakma sürecine giremez. Günün ilk yemeği için öğle saatleri, öğle yemeği için 16:00, akşam yemeği için 20:00 ideal saatler.

6- KARBONHİDRATLARI SAYIN: Öğünlerin yüzde 50'si protein içermeli. Zira, günde 120 gramdan fazla karbonhidrat alındığında iştahı kontrol altında tutmak daha da zorlaşır. Ayrıca günde üçten fazla meyve yemek sağlıklı değildir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net