IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2013, 13:17   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japon Usulu Muz Diyeti




Bugünlerde Japonya’daysanız muz bulmak için sabahın erken saatlerinde kalkmanız gerekebilir. Şu sıralar muza o kadar çok talep var ki, ithalatçılar talebi karşılayamıyorlar. Birçok Japon, üniversiteden ayrılıp hayat mücadelesine atılan 31 yaşındaki Hitoshi Watanabe’nin, muzun besleyici özelliğini keşfetmesinden sonra bu diyet yöntemini denemeye başladı. Beslenme uzmanlarının hala sorguladığı bir yöntem olsa da , 2006 yılında Hitsohi’nin, Çin’deki bitkisel ilaçlar üzerine eğitim almış olan eczacı kız arkadaşı Sumiko, ona bir diyet önerisinde bulunmuş. Bu yöntem, sabah birkaç çiğ muz yedikten sonra ve biraz da oda sıcaklığında su içtikten sonra metabolizmanın çok hızlı çalışmasını sağlıyor ve böylece öğlen ve akşam neredeyse her yemeği yiyerek kilo vermeye devam edilebiliyor. 6 ayda 13 kilo veren ve Sumiko ile evlenen Hitoshi, hikayesini Myspace’in Japon versiyonu Mixi’de diğer diyet arayışındaki insanlarla paylaşıyor.
Bu hikaye, 600.000′den fazla satan Muz Diyeti kitap serisinin ilkinin hikayesi oluyor ve Histoshi’ye bir başarı getiriyor. Bunun arkasından TVi ve medyadaki reklamlar muz satışlarındaki artışı da körüklüyor. Hatta Japon Televizyonu, ünlü opera sanatçısı Kumiko Mori’nin bu diyetle nasıl 7 kilo verdiğini anlatan bir program bile yaptı.
Muzun bu ününün, Hitoshi’nin kilo verme yönteminin oldukça basit olmasından kaynaklandığı ortada. Diyet yapanların en geç akşam 8′de yemek yiyip, gece yarısında da yatmış olmaları gerektiği söyleniyor. Alkol ve fast-foodtan da uzak durmaları gerekli tabi. En önemlisi de bu diyette herhangi bir egzersiz yapma zorunluluklarının olmaması. Hitoshi’nin bu yöntemine karşı çıkan uzmanlar da yok değil. Sürekli tep tip beslenmenin vücudun diğer gereksinimlerini karşılayamayacağını söylüyor uzmanlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyeti, japon, muz, usulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su Diyeti – Soğuk Su Diyeti Liaaa Diyet Listeleri 0 02 Kasım 2012 12:47
Karatay Diyeti Hikâye Tavsiyem Evren Diyeti N999 Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 11:22
Ev usulu köfte Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:13
Türk usulu Matrix. Julw Komedi ve Mizah 2 26 Temmuz 2007 06:53