IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2013, 18:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esselstyn Diyeti Nedir Nasıl Yapılır ?




Dr. Esselstyn bu diyeti kendi ve karısı da dâhil olmak üzere 29 hastasına uygulamış bazıları ilk yıllarda ayrılmış ve yola geri kalanlarla devam edilmiş ve bir zaman sonra hastaların damarlarında oluşan plakların yok olduğu yapılan testlerle onaylanmış. Yani bakıldığında bir diyetin kalp ve damar tıkanıklıklarını önleyen bir nevi kolesterol diyeti olduğunu düşünmek yeterli. Çok sert ve katı olan bu diyet şundan da azıcık yiyeyim bir şey olmaz düşüncesini silmiş durumda. Bu diyet zor olduğu için doktorlar herkese önermiyor gerçekten başarılı olabilecekler varsa bu diyeti uygulasınlar diyorlar.

İşte diyetin incelikleri:

Yasaklananlar Listesi:

Hayvansal Ürünler: Bu diyette hayvan eti yasak ama her türlüsü. Balık, deniz canlıları, kırmızı et, beyaz et bunlar kesinlikle yenmeyecek.

Şarküteri Ürünleri: Peynir, tereyağı, krema, yoğurt, yumurta, süt vb. tüm şarküteri ürünleri yenmemeli. Bunların diyet ürünleri bile tercih edilmemeli.

Yağlar: Sızma zeytinyağı dâhil tüm yağlar, sıvıyağ, fındık yağı, margarin, tereyağı, mısırözü yağı bunlar kesinlikle yemeklere de konmayacak.

Beyaz un, beyaz pirinç ve şeker yenmeyecek ve günlük tuz ihtiyacı bir kaşıktan fazla olmayacak. Kuruyemişlerden içinde yağ içeren badem, fındık, fıstık, ceviz gibi ürünler tüketilmeyecek.

İzin Verilenler Listesi:

Sebzeler

Patates, yer elması, brokoli, lahana, ıspanak, kara lahana, fasulye, mısır, marul gibi daha adını sayamayacağımız her türlü sebze yenebilir. Yalnız kızartmamak kaydı ile. Baklagillerden fasulye, nohut, bezelye, barbunya, mercimek ve tüm baklagiller yenilebilir. Hububat olarak ise esmer pirinç, tam tahıl buğday, bulgur çeşitleri, yulaf, mısır, arpa, çavdar, tam undan yapılmış ürünler serbest.

Meyve

Her türlü meyve tüketimine izin var fakat günlük meyve tüketimini tek seferde değil üç öğüne yaymak gerekli. Vücutta ani şeker artışına neden olan üzüm ve muz gibi meyveler dikkatlice tüketilmeli

İçecekler ve Ekstralar

Su, bir bardağı geçmeden kahve, çay ve tansiyon hastası değilseniz maden suyu serbest. Alkollü içecekleri de haftada iki dubleden fazla tüketmeyin. Kuruyemişlerden yağ içermeyen kuru yemişler tercih edilmeli. Leblebi, beyaz leblebi, tuzsuz yağsız patlamış mısır, kestane, kuru kaysı, kuru üzüm, incir yenebilir. Bir tatlı kaşığını geçmemek kaydı ile bal tüketilebilir. Yağsız salata sosları tercih edilmeli örneğin sirke, elma sirkesi, nar ekşisi, limon vb.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
PCOS Diyeti Nasıl Yapılır? Zen Diyet Listeleri 0 28 Mayıs 2013 00:01
Lahana Suyu Diyeti Nasıl Yapılır YapraK Diyet Listeleri 0 05 Mart 2010 02:26
Şeker Diyeti Nasıl Yapılır? AngeLus Diyet Listeleri 0 23 Aralık 2009 15:15
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51