IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet Listeleri (https://www.ircforumlari.net/diyet-listeleri/)
-   -   Orta Okul Öğrencileri İçin Diyet Listesi (https://www.ircforumlari.net/diyet-listeleri/673844-orta-okul-ogrencileri-icin-diyet-listesi.html)

AngeL 21 Ocak 2015 16:17

Orta Okul Öğrencileri İçin Diyet Listesi
 
Öğrenmeye çok daha yakın olunan, gelişme sürecinde olunan bir dönem olan ortaokul dönemi içerisinde çocuklarınıza uygulayarak daha fit, daha hafif bir beslenme düzenine sahip olmalarını sağlayabileceğiniz bir diyet listesi. Özellikle de yanlış beslenme konusunda genç yaşta kilo sorunu yaşamaya başlayan ortaokul öğrencileri için her açıdan ideal bir seçenek olan bu diyet listesi, hem kilo almasını önleyecek, hem de beslenme alışkanlarının daha düzgün bir seviyeye gelmesini sağlayacaktır.
1. GÜN: 1 bardak süt ile güne başlanacak ve yanında tam buğday ekmeği ile hazırlanmış yarım sandviç tüketilecek. Öğle yemeğinden 15 dakika kadar önce 1 adet elma yenilecek. Öğle yemeğinde ton balığı ve çeyrek dilim kepek ekmek olacak. Akşam yemeğinde ise pırasa yemeği yarım yemek tabağı, yağsız yoğurt ile tüketilecek.
2. GÜN: Kahvaltıda meyve suyu, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 çay kaşığı pekmez, bal 1 dilim kepek ekmek olacak. Öğle yemeğinde 1 kase sebze çorbası, ekmeksiz tüketilecek. Akşam yemeğinde ise nohut yemeği yarım yemek tabağı tüketilecek, ekmek yok.
3. GÜN: Kahvaltıda sadece 1 kase süt ve yulaf olacak. Öğle yemeğinde 2 farklı sebze haşlanarak tüketilecek. Akşam yemeğinde ise 100 gram kadar en fazla tavuk eti tüketilecek, yanında ekmek olmayacak.
4. GÜN: Kahvaltı 1 kase süt ve mısır gevreği ile yapılacak. Öğle yemeğinde sadece 1 kase çorba ve tam buğday ekmeği 1 dilim olacak. Akşam yemeğinde ise karnabahar yemeği tüketilecek yanında yağsız yoğurt ile.
5. GÜN: Kahvaltı 1 çay kaşığı pekmez, reçel, 1 adet yumurta ve meyve suyu, 1 dilim kepek ekmek ile yapılacak. Öğle yemeğinde sadece yağsız salata ve bol su. Akşam yemeğinde ise 80 gram kadar kırmızı et.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net