IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2021, 19:41   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurma ile kilolara son verin




Hurma diyeti bilimsel araştırma konusu oldu. Yemeklerden bir saat önce hurma yiyerek ayda dört kilo veren hastalar incelemeye alındı. Tok tutma özelliği nedeniyle önerilen hurma, içinde her türlü vitamini bulundurduğu için tavsiye ediliyor.
Araştırmayı yapan uzmanlar, ramazan ayında hurma ile oruç açılmasını da öneriyorlar. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hurma diyetini bilimsel olarak araştırıyor.
Araştırma başkanlığını yürüten Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi 2'nci Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Mesut Başak, "Obez hastalarımız beslenme programlarında hiçbir değişiklik yapmadan yemeklerden önce yalnızca üç hurma yedi. İki ayda bu şekilde sekiz kilo verebildiler" dedi.
Sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat önce üç hurma yenilerek yapılan diyetin iştah kestiği, tok tuttuğu, bağırsak hareketlerini hızlandırarak daha hızlı kilo vermeyi sağladığı iddia ediliyor. Şimdi tıbbi verilerle de bu kanıtlanmaya çalışılacak.
SAHURDA DA YİYİN
Hurma diyetine başlamak için ramazan ayının son derece uygun olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Mesut Başak, şunları söyledi: "Ramazanda oruç tutan herkese hurma ile oruçlarını açmalarını öneriyorum. İftarda hemen yemek yemek yerine üç hurma yiyip su içtikten sonra bir saat beklemelerini tavsiye ediyorum. İftarlarını bu bir saatten sonra yaparlarsa mideleri açlıktan sonra hazırlık dönemine girer. Çok daha rahat ederler. Çok daha az yemekle çok daha uzun süre tok kalabilirler. Ramazanda bağırsak sorunu yaşayanlar için de çok rahatlatıcı olur. Ayrıca bu sayede kilo da verebilirler. Sahurda da yine yemekten bir saat önce hurma yenmesini öneriyorum. Böylece gün boyunca daha rahat tok kalabilirler."
İÇİNDE HER ŞEY VAR
Araştırma kapsamında hurmanın yapısı da incelenmiş. Ortaya çıkan veriler hurmanın ne kadar zengin bir besin olduğunu gösteriyor. 100 gram hurmanın içinde 65 gram karbonhidrat, 2 gram protein ve 0.5 gram yağ buluyor. İçinde frutoz şeker bulunduğu için şeker hastaları için de hiçbir zararı bulunmadığı öne sürülüyor. Şeker, protein ve yağ bulunan tek gıda olduğu için son derece yararlı olduğu savunuluyor.
İçindeki yüzde 21 oranındaki lif, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor, kabızlığı önlüyor. A,D,B1, B6, C vitaminlerinin yanı sıra antioksidan vitaminlerin çoğuna sahip.
Demir, magnezyum, çinto gibi minerallerin yanı sıra sodyum, patosyum ve kalsiyum da bulunuyor. Bütün bu olumlu yanlarına rağmen hurmada hiç kolesterol bulunmuyor. Hurma hem sağlıklı kilo vermenizi hem vücudun sistematik çalışmasını destekliyor.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet listesi, hurma diyeti, sağlıklı beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dört ‘Y’ ile kilolara veda Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 19 Nisan 2016 18:14
Ekşi ile fazla kilolara çözüm Lcia Diyet Listeleri 0 27 Kasım 2014 17:44