IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Kasım 2012, 14:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestaneli Hindi Kızartması




Malzeme:


3 su bardağı tereyağı
2 adet büyükçe soğan
15 tane havuç
2 kilo kereviz
1 kilo pirinç
Yarım fincan sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 bütün hindi (Yaklaşık 6 kilo)
2 kilo kestane
Tuz, karabiber


Hazırlık


İyice temizlediğiniz hindiyi sıvı yağla tamamen yağlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp fırın tepsinine yerleştirin. Fırınınızı önceden 200 derecede (sıcak ısı) ısıtın ve hindiyi sıcak fırınınıza koyun. 15 dakika kadar sonra hindinizin dışı kızarmaya başlar. Bunu saptadığınızda fırının ısısını 140 dereceye (hafif ısı) düşürün. Hindi, arada bir tepsiye akan yağıyla ıslatılarak nemlendirilerek üç saat kadar kızartılır. Pişmesine 30-40 dakika kala, hindinin üzerine ve etrafına soğan, havuç ve kereviz parçaları serpiştirildikten sonra dört-beş su bardağı su ilave edilir. Hindi piştikten sonra, tepsiden alınır. Tepside kalan yağlı su süzülüp yağı atılır. Bu sıvı, hindi servis edilirken sos olarak kullanılır.


Ya Kestaneler?


Bir bıçakla, kestanelerin etrafı dolanarak çizilir. Kızgın bol yağa bir dakika batırıldıktan sonra iyice süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Kabukları soyulup bir tencereye konur. Bu sırada başka bir tencerede şeker kavrulup karamela yapılır. Karamela oluşurken, içine üç bardak sıcak su ilave edilir ve karıştırılıp iki dakika kaynatılır. Elde edilen kıvamlı sayılabilecek şerbet kestanelerin üzerine dökülüp bir taşım kaynatılır. Daha sonra kestaneler yumuşayana kadar kısık ateşte ve kapağı örtülü olarak 20-25 dakika pişirilir.


Sebzeler gösteriş demektir


Kereviz derince soyun. Başparmak kalınlığında dilimlere ayırıp ve köşelerini yontarak düzeltin. Havuçları da soyun ve kereviz parçalarının büyüklüğüne benzeterek doğrayıp şekillendirin. Kerevizi ve havucu ayrı ayrı kaplarda haşlayın; çünkü pişme süreleri farklıdır. Şekillendirirken feda ettiğiniz havuç ve kereviz artıklarını fırında pişmekte olan hindiye katarak değerlendirin.


Pilav


Bir kg pirinç, 120 gr. tereyağı, kafi derecede tuz ve biraz suyla bilinen bir yöntemle sade pilav pişirin.


Ve nihayet servis:


Hindiyi parçalayıp kemiklerini alın. Bütün parça olarak çıkan kısımları düzgün görünmesi amacıyla dilimleyebilirsiniz. Servis tabağının ortasına pilavı koyun. Üzerine hindinin küçük parçalarını, en üste de düzgün dilimlenmiş parçaları yerleştirin. Etrafına kestane, havuç ve kerevizleri zevkinize göre yerleştirin. İhtiyaç varsa, sos olarak ayırdığınız sıcak sıvıyı hindinin üzerine biraz gezdirilip sıcak olarak servis yapın. Bu yemekte pişme süresi, hindinin kalitesi ve ağırlığına göre değişebilir. Fırının ısısını hafif tutarak hindiyi kurutmadan ve yakmadan pişirmelidir. Hindi baştan, çok kızgın fırına verilip biraz kızartıldıktan sonra fırının ısısı kısılmalıdır. Havuçla kerevize biraz tereyağı katılabilir. Hindinin bütün etleri, istenilen büyüklükte parçalandıktan sonra but ve göğüs etleri karıştırılarak da servis edilebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hindi, kestaneli, kızartması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patates Kızartması Hayat Kebaplar Köfteler 14 19 Kasım 2011 23:12
Erik kızartması (van) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:42
Karnabahar Kızartması Dilara Sebze Yemekleri 0 01 Mayıs 2010 15:21
Kestaneli Hindi Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:39