IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Kasım 2012, 23:42   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği




1 su bardağı ekşi maya
2 su bardağı su
3 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın.
2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun.
3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin.
4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin.
5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin.
6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin.
7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buğday, ekmeği, ekşi, mayalı, tam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Buğday - Buğday Tarımı - Buğday Nedir YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:53
Mayalı Çubuk YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:10
Mayalı Poğaça Süslü Hamur İşleri 0 11 Kasım 2008 21:01