IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2012, 21:27   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Diyet Fırında Kabak Şöleni


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler

250 gram kıyma
8 adet kabak
3 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, karabiber

Kabakları kızartmak için:
1 bardak sıvıyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
1 şişe soda
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıymayı 1 yemek kaşığı yağ ile suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edip, pişirmeye devam edin. Ocaktan indirdikten sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Diğer tarafta kabakları uzunlamasına incecik dilimleyin. Çukur bir kabın içinde yumurta ile unu çırpıp, tuz, karabiber, biber salçası ve sodayı ekleyip, boza kıvamına getirin. Kabakları bu sosa batırıp, kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde bekletip, fazla yağını alın. Fırına dayanıklı cam kabın içine kabakları balık sırtı şeklinde dizin. Üzerine kıymadan hazırladığınız harçtan dökün. İkinci sıraya kabakları yine aynı şekilde dizin. Kıymanın kalanını ve peynirin yarısını kabakların üzerine serpiştirin. Üçüncü kata tekrar kabakları dizin ve üzerine kalan kaşar peynirini dökün. 175 derece fırında 20 dakika hiç su koymadan pişirin.
Malzemeler

250 gram kıyma
8 adet kabak
3 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, karabiber

Kabakları kızartmak için:
1 bardak sıvıyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
1 şişe soda
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıymayı 1 yemek kaşığı yağ ile suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edip, pişirmeye devam edin. Ocaktan indirdikten sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Diğer tarafta kabakları uzunlamasına incecik dilimleyin. Çukur bir kabın içinde yumurta ile unu çırpıp, tuz, karabiber, biber salçası ve sodayı ekleyip, boza kıvamına getirin. Kabakları bu sosa batırıp, kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde bekletip, fazla yağını alın. Fırına dayanıklı cam kabın içine kabakları balık sırtı şeklinde dizin. Üzerine kıymadan hazırladığınız harçtan dökün. İkinci sıraya kabakları yine aynı şekilde dizin. Kıymanın kalanını ve peynirin yarısını kabakların üzerine serpiştirin. Üçüncü kata tekrar kabakları dizin ve üzerine kalan kaşar peynirini dökün. 175 derece fırında 20 dakika hiç su koymadan pişirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
şöleni

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Peynirli Kabak Sevda Sebze Yemekleri 0 02 Ocak 2012 12:32
Fırında Kabak Mücver Dilara Sebze Yemekleri 0 14 Ağustos 2010 13:18
Fırında Kabak Mücver Dilara Sebze Yemekleri 0 01 Mayıs 2010 15:21
Fırında Sebzeli Kabak YapraK Sebze Yemekleri 0 11 Ocak 2010 19:27
Fırında Kabak Mücver YapraK Sebze Yemekleri 0 28 Eylül 2009 15:44