IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2017, 22:36   #1
Çevrimdışı
Su Muhallebisi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Su Muhallebisi:

Malzemeler:

• 5 Su Bardağı Süt
• Yarım su bardağı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• Gülsuyu
• Çilek
• Pudra Şekeri
• 100 gr buğday nişastası
• Çeyrek su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içine süt, şeker ve tuzu koyup ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Bir kabın içinde nişastanın topaklanmaması için soğuk su ile nişastayı karıştırarak açın. Daha sonra tenceredeki karışım kaynadığında çırpma teli ile sürekli çırparak nişastalı karışımı tencereye ekleyin. Dibinin tutmaması ve topaklanması için karıştırarak en az 10 dakika kadar koyulaşıncaya kadara pişirin. Koyulaşan muhallebiyi kapatın ev muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi ya da servis kaselerini su ile ıslatın. Muhallebiyi döküp tepsiye yayın, tepsideki muhallebinin yaklaşık 4 santim yükseklikte olmasına özen gösterin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Servis esnasında isteğe göre gül suyu dökebilir, pudra şekeri ve çilek ile süsleyebilirsiniz.


(Mahmure..)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Su Muhallebisi:

Malzemeler:

• 5 Su Bardağı Süt
• Yarım su bardağı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• Gülsuyu
• Çilek
• Pudra Şekeri
• 100 gr buğday nişastası
• Çeyrek su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içine süt, şeker ve tuzu koyup ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Bir kabın içinde nişastanın topaklanmaması için soğuk su ile nişastayı karıştırarak açın. Daha sonra tenceredeki karışım kaynadığında çırpma teli ile sürekli çırparak nişastalı karışımı tencereye ekleyin. Dibinin tutmaması ve topaklanması için karıştırarak en az 10 dakika kadar koyulaşıncaya kadara pişirin. Koyulaşan muhallebiyi kapatın ev muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi ya da servis kaselerini su ile ıslatın. Muhallebiyi döküp tepsiye yayın, tepsideki muhallebinin yaklaşık 4 santim yükseklikte olmasına özen gösterin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Servis esnasında isteğe göre gül suyu dökebilir, pudra şekeri ve çilek ile süsleyebilirsiniz.


(Mahmure..)


__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
su muhallebisi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limonlu Su Muhallebisi AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:39
Su Muhallebisi Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Mayıs 2013 15:30
Su muhallebisi (karabük) Sır Yöresel Yemekler 0 07 Ocak 2011 16:15
Istanbul muhallebisi Sır Yöresel Yemekler 0 21 Kasım 2010 18:43
Su muhallebisi (afyon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:17