IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2009, 09:02   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kendinizi Yorgun Hissediyor musunuz?




Kendinizi Yorgun Hissediyor musunuz?


Enerjiniz düşük ve kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? O zaman aldığınız besinleri değiştirme ve farklı yiyeceklerle takviye yapma zamanı gelmiş demektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Daha çok yeşil yapraklı sebzeler, daha az yağ, domates, salatalık, kereviz gibi düşük karbonhidrat içeren yiyecekler tüketmeye başlayın. Balık, hindi, tavuk, süt ve süt ürünlerine yönelin. Güçlü ve dengeli bir ruh ile güne iyi başlamanın sırrı besinlerde gizlidir. Mümkün olduğunca çikolata, kafein, alkol ve aspartamdan uzak durun. Şeker, makarna, hamur işleri, konsantre meyve suları tüketmek yorgunluk hissinizi arttıracaktır. Atıştırmak istediğinizde sebze, meyve, ceviz, badem, fındık veya ay çekirdeği gibi besinler tüketmeniz daha yararlı olur.
Öğün sayınızı mutlaka çoğaltın. Küçük porsiyonlar halinde günde 5-6 defa, az ve sık yemeği alışkanlık haline getirin. Kendinizi daha enerjik ve zinde hissedeceksiniz.
Düzenli ve sürekli sıvı alın. Yorgunluk çoğunlukla eksik sıvı alımı ve susuzluğun belirtisidir. Erişkin bir kişi her gün en az 8-10 bardak su içmelidir. Bunu ihmal etmeyin ve atlamayın.
Daha çok meyve tüketin. Özellikle glisemik endeksi düşük, lif ve posadan yana zengin, antioksidan özelliği olan meyvelere yönelin. Elma, şeftali, siyah erik ve kiraz bu listede ilk sıraya yerleşenlerdendir.
Televizyon karşısında geçirilen vakitler, insanda yeme isteğini arttırır. Canınız mısır, kuruyemiş, cips gibi atıştırmalıklar istediği zaman, imdadınıza yetişecek bir önerimiz var. Dolabınıza kabak, salatalık, yeşil veya kırmızıbiberden yapacağınız sebze çubukları hazırlayın. Abur cubur yerine bunları tüketin.
Atıştırma alışkanlıklarınızı değiştirin. Sık sık atıştıranlardansanız, sadece seçenekleri değiştirerek enerji düzeyinizi yükseltebilir, yorgunluk hissinizden kurtulabilirsiniz. Ayrıca kilo almaktan kurtularak, kilo vermenize de yardımcı olacak bu alışkanlığı, yaşamınıza yerleştirin.
Hamur işlerinden uzak durun, hayvansal yağları tamamen hayatınızdan çıkartın. Bilimsel araştırmalara göre, fazla miktarda hayvansal gıda ve hamur işi tüketenler, yorgunluk ve halsizlik şikayetleri ile karşı karşıya kalıyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hissediyor, kendinizi, musunuz, yorgun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendinizi fotojenik buluyor musunuz? Desmont IF Anket Arşivi 13 11 Mart 2015 12:01
Peki, siz güvende hissediyor musunuz? Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 02 Kasım 2014 17:18
Neden Yorgun Olduğunuzu Biliyor musunuz? Zen Sağlık Köşesi 0 13 Haziran 2014 13:07
Kendinizi tanıyor musunuz? Amelia Ruh Sağlığı 0 16 Mart 2014 17:26