IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 17:05   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşam Kalitenizi Değiştirecek 10 Öneri!




Yaşam Kalitenizi Değiştirecek 10 Öneri!

İnsanların çok azı aldıkları kararları uygulayabilirler. Ancak yaşamınızda yapacağınız birkaç değişiklikle yaşamınıza farklı renkler getirebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vücut yaptığınız spor çalışmalarına kolaylıkla alışır. Bu da, bir zamanlar mücadele etmeniz gereken hedeflere kolaylıkla ulaşabileceğinizi gösterir. Şu anda yaptığınız sporun şeklini biraz değiştirerek, formunuzu arttırabilirsiniz. Ayrıca bu sizi tek düzelikten de kurtaracaktır.
Çevrenize karşı daha verimli olun. Yapılan araştırmalar gönüllü işlerde çalışan insanların kendilerini daha sağlıklı hissetmelerini sağladığını ortaya çıkarmıştır. Gönüllü işlerde çalışmak stresi ve depresyonu azaltıyor.
Daha çok B vitamini alın. B vitamininden zengin yiyecekler, homosistin seviyelerini düşürüyor. Homosistin et, peynir gibi protein oranı yüksek besinlerde bulunana “metionin” adlı amino asit tarafından üretiliyor. Homosistin oranı arttığında başta kalp rahatsızlıkları, kanser ve şeker hastalığı olmak üzere birçok ölümcül hastalığa yakalanma riski yükseliyor.
Partnerinizle birlikte egzersiz yapın. Bu durum öncelikle cinsel yaşamınızı da hareketlendirecek! Uzmanlar fiziksel egzersiz sırasında salgılanan endorfinin, bir ilişkinin ilk ve en heyecanlı döneminde vücudunuzda salgılanan kimyasallara çok benzediğini söylüyor.
Sahte insanları terk edin. İster arkadaşlar, ister aile, ister iş çevreniz olsun, etrafınızda sizi desteklemeyen insanların olması özgüveniniz için zarar verici olabilir. Bu da sizin yeni ve sağlıklı alışkanlıklara bağlanmanızı zorlaştıracaktır.
Her zaman kahvaltı edin. Mutlaka önceden duymuşsunuzdur, ayrıca en iyi araştırmalar da hala aynı şeyi söylüyor. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı eden insanlar, kahvaltı etmeyenlere göre daha iyi kognitif (bilişsel) becerilere sahip oluyor. Ayrıca kahvaltı eden insanlar, sağlıklı bir kiloda kalmaya daha yatkınlar.
Kilonuzu kafaya takmaktan vazgeçin çünkü yapılan araştırmalar, en önemli şeyin bel ölçünüz olduğunu söylüyor. Abdominal bölge diye adlandırılan karın çevresine doğru kilo almak, Tip2 diyabet ve aklp hastalıkları gibi hastalıklara meyilli olmanıza neden olan insülin direncinizle ilgili. Sağlıklı bir kilonuz ve vücut kitle endeksiniz olsa da, eğer karın bölgenizde fazla yağlanma varsa, oldukça sağlıksız olabilirsiniz.
Para konusunda büyüyün! İster çok harcayan, ister fazla tutumlu olanlardan birisi olun, para hakkında endişe etmek yaşama sevincinizi ciddi anlamda etkiliyor. Pek çok insan parayla duygusal sorunlar yaşar ve bunun kendileriyle ilişkili olduğunu kabul etmeyi pek sevmezler. Ancak bu, temelde hep var olan bir stresin ana kaynağıdır.
Hayır demeyi öğrenin! Yapabileceğinizden daha fazlasını yapmak, sizi bitkin bırakmanın yanı sıra özgüveninizi de azaltır. Çünkü bu başka insanların ihtiyaçlarının kendinizden önce geldiğini gösterir. Hayır demek sizi özgürleştirecektir, daha mutlu olmak için, gereksiz şeylere hayır demeyi öğrenin.
Kararlarınıza sadik kalın! Kararlarınız netleştirin ve yapmak için çaba sarf edin. Kendinize karşı dürüst olun. İstediğiniz hatayı yapma hakkına sahipsiniz, önemli olan bunu düzeltmeye uğraşmaktır. Biraz daha pozitif düşünün ve çevrenizde sizi negatife çeviren insanlar varsa, çevrenizi değiştirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, değiştirecek, degistirecek, kalitenizi, oneri, yasam, yaŞam, öneri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşam Kalitesini Canlandıracak 45 Öneri Amelia Kişisel Gelişim 0 06 Mart 2014 19:25
Sağlıklı Yaşam İçin 20 Öneri Letisya Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Kasım 2013 16:24
Uzun yaşam için erkeklere 10 öneri Zen Ah Erkekler 1 14 Haziran 2013 17:48
Yaşam Kalitenizi Değiştirecek 9 Öneri ! System Sağlık Köşesi 0 19 Eylül 2011 21:12
Yaşam Kalitenizi Değiştirecek 9 Öneri! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Ekim 2010 03:59