IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 17:10   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1 Saate 500 Kalori Yakın!




1 Saate 500 Kalori Yakın!

Yoga, pilates, tai-chi ve step birleşirse ne olur? Yo-Step! Ülkemizde adı yeni yeni duyulmaya başlayan bu egzersiz çeşidi hem esneklik kazandırıyor, hem 1 saatte 500 kalori yakmanızı sağlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yo-Step; tai-chi, yoga ve pilates derslerini de içeren yeni jenerasyon step hareketlerinin genel adı. İnsanın aklına bu kadar dinginlik ve sakinlik gerektiren diğer egzersizlerin yanında step nasıl olacak diye bir soru geliyor elbette!
Yo-Step, büyük kas gruplarıyla beraber, küçük kas gruplarını da çalıştırıyor. Kendi vücut ağırlığınızdan faydalanarak kasların daha yoğun çalışmasına yardımcı oluyor. Hem sağlık, hem rehabilitasyon çalışması yerine geçen bu çalışma, biraz konsantrasyon gerektiriyor. Step ile sürekli harekette olup yağ yakarken, tai-chi, yoga ve pilates hareketleriyle de kasları esneterek hem dinlenme, hem eğlence, hem de yağ yakmaya olanak tanıyor.
Bütün kas gruplarını çalıştırdığı için yo-step, yeni jenerasyonun ilgisini fazlasıyla çekiyor. Hem dinlendirici, hem dinamik olan bu dersler, birkaç egzersiz türünün birleşiminden oluştuğu için, kulvarında birinci olmuş durumda. Hiçbir ağırlık olmadan, insanın kendi vücudu ile çalışmasından dolayı bu egzersiz türünü herkes uygulayabiliyor. Dersin son 10 dakikası ise yogaya ayrılmış. Kendine hitap etmek, emir vermek ve kasları düşünerek çalıştırmayı temel alan bu ders meditasyon da içeriyor.
Yapılan bir araştırmaya göre, denek alınan iki gruptan birine ağır kilolarla, diğer gruba ise düşüncelerini kullanarak yani kaslarının çalıştığını hissederek spor yapmaları söyleniyor. Sonuçta, düşünenlerin kasları, ağırlıkla çalışanlara oranla %70 daha fazla çalışmış. Uzmanlar düşünmeden yapılan sporun işe yaramadığı görüşünde. Çünkü nefes almadan, vücuda oksijen girmeden yağ yakımı olması imkansız.
Yo-Step derslerinin ilk yarısı step ve tai-chi hareketleriyle yüksek tempolu bir şekilde geçiyor. Diğer yarısında da yoga ve pilates hareketleri harmanlanıyor. Günlük hayatta sürekli bilgisayar karşısında oturmaktan çoğu kişinin duruşu bozuluyor. Yo-Step düzenli olarak tekrar edildiğinde, duruş bozukluklarının da düzelmesinde etkili oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, 500, dogru, ilaclari, kalori, kalp, koruyan, kullanma, rehberi, saate, sagligini, yakin, yakın, yiyecekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9 kolay hareketle hızla kalori yakın (Resimli Anlatim) Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Mayıs 2013 22:31
24 saate sığdırdıklarımız! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 12 Mart 2012 16:10
Saate baktı'm Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 22:52
saate göre mesaj ncxsd mIRC Scripting Hazır Kodlar 2 18 Ağustos 2009 23:06