IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2010, 19:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bel çevrenizdeki yağlardan kurtulun





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zayıfsınız ama beliniz kalın. Peki bel çevresindeki yağlardan nasıl kurtulabilirsiniz? İşte yağlardan kurtulmanın yolu...


Dar kıyafetler giydiğinizde bel çevrenizdeki yağların çıkması sadece estetik bir sorun değildir, bu durum aynı zamanda vücuttaki birtakım olası hastalıklara da işaret ediyor olabilir.

Bel çevresi geniş olan kişilerde kronik hastalıkların görülme sıklığı oldukça yüksektir. Özellikle kalp hastalıkları, metabolik sendrom ve tip 2 diyabetin sık gözlendiği bu kişilerde yağlanmayı azaltmak için doktor ve diyetisyen kontrolü şarttır.

Çünkü bu kişilerde oluşan hormon bozukluklarında ilaç tedavisi gerekebilir. Diyet tedavisi bel çevresi yağlanmasını azaltır, rahatsızlıkların oluşum riskini ortadan kaldırır.

Bel çevrenizdeki yağlanmanın nedeni ne?

Dengesiz ve yanlış beslenme önemli bir faktördür. Hareketsizlik ve buna bağlı enerji harcamada azalma. Kronik stres, fazla alkol tüketimi, bel çevresi yağlanmasının oluşmasında altta insülin direnci, kortizol fazlalığı, hipotiroidi, cushing (böbrek üstü hormonların fazla çalışması) gibi sağlık sorunlarının olup olmadığının araştırılması gerekmektedir.

Yağlı ve karbonhidratlı besinleri tüketirken dikkat!

Yine sıklıkla duyduğumuz cümlelerdir: "Ben hiç yağlı şeyler yemiyorum, yemeklerimi zeytinyağlı yapıyorum, evimize margarin, tereyağı hiç girmez. Fakat vücudum yağlanıyor?" Bilinmesi gereken en önemli gerçek vücutta oluşan yağ ile tüketilen yağ farklı şeylerdir.

Vücut yağı; yağ ve yağlı gıdaları tüketme dışında örneğin, simit, börek gibi hamur işi besinler, meşrubatlar, bisküvi, cips, gofret, tatlılar, hazır et suları, salata sosları gibi karbonhidratlı ve proteinli gıdaların gereğinden fazla tüketilmesi sonucunda vücutta artar ve bel çevresinde depolanır.

Canınız sürekli tatlı çekiyor ve sık acıkıyorsanız...


İnsülin direnci ile olan hastalar "Yedikçe yeme isteğim artıyor, yemek sonrasında hemen canım tatlı bir şeyler çekiyor, sık acıkıyorum, çok sık tatlı yiyorum." gibi sıkıntılar yaşar.

Çünkü insülin direncinde aldığımız tüm besinlerin içeriğinde bulunan karbonhidrat olan şeker kandan hücrelere taşınamıyor ve hücreler kendini sürekli aç hissedip beyne açlık sinyali gönderiyor.

O açıdan diyet yeterli ve dengeli öğünlerle sık aralıklı ve kan şekerini hızlı düşürüp kişiyi hemen acıktırmayacak şekilde planlanmaktadır.

Bu gıdalar bel çevresi yağlarınızı artırır


Özellikle glisemik indeksi düşük diyetlerde pizza, burger gibi fast food yiyecekler, beyaz pirinç, makarna, gözleme, börek, reçel, bal, tatlılar, meyvelerden muz, incir, kavun, üzüm gibi daha birçok besinde kısıtlama yoluna gidilmektedir.

Çünkü bel çevresini artıran besinler genelde glisemik indeksi yüksek gıdalardır. Uzun açlıklar başta bel çevresi olmak üzere yağlanmayı artırır. Önemli olan sık aralıklarla yeterli miktarda tüketmektir.

Bilimsel çalışmalar bir kişinin günde 8.000-10.000 adım atması gerektiğini gösteriyor. Bir adımsayar alarak günlük kaç adım attığınızı ölçebilirsiniz. Unutmayın ki; egzersiz yapmak vücutta genel yağlanmayı azaltan en önemli etkenlerden biridir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bel, cevrenizdeki, kurtulun, yağlardan, yaglardan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçine gül, lavanta gibi yağlardan katılmış su ile abdest Kalemzede İslamiyet 0 10 Ağustos 2011 01:22
Yağlardan Kurtulun! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Temmuz 2010 18:34
Beldeki yağlardan kurtulma yolları Biricik123 Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 05 Mayıs 2010 22:27
Bel Çevresi Yağlardan Kurtulmak YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 05 Mart 2010 02:28
Yeni Yılda Yağlardan Kurtulun YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Ocak 2010 21:47