IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2010, 16:54   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Egzotik Meyveler!




Egzotik Meyveler!

Süpermarket raflarında boynu bükük bekleyen egzotik meyveler, pek çoğumuz için yabancıdır. Sofralarımızda yer almak isteyen bu meyvelerin yararlarını biliyor musunuz?

Granadilla:
Yenidünya meyvesine benzeyen, turuncu, çekirdekli bir meyvedir. Portakal büyüklüğündedir. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemik gelişiminde önemli bir yer tutar. Cilt için faydalıdır. C, B1, B2, B3, keroten açısından zengindir. Ayrıca K vitamini, kalsiyum, demir ve fosfor içerir. Tok tutma özelliği vardır. Hücre yenilenmesine yardımcı olur.
Kumkuat:
Dünyada kabuğu ile birlikte yenilen tek narenciye çeşididir. Turunçgiller içinde küçük mücevher olarak adlandırılır. Anavatanı Çin’dir. Çincede altın portakal anlamına gelir. Ülkemizde en iyi yetiştirildiği yer Rize’dir. Yıkadıktan sonra tamamını yiyebilirsiniz. Kokteyl, dondurma ve tatlılarda kullanabilirsiniz. C vitamini bakımından zengindir. Gribal enfeksiyonları önlemede önemli rolü vardır.
Papaya:
En belirgin özelliği sindiriminin kolay olması ve diğer besinlerin sindirilmesine yardımcı olmasıdır. İçinde bulunan “papain” adlı enzim, yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesini kolaylaştırır. Vücuttaki yağların yakılmasına ayrdımcı olur. Pek çok selülit kreminin içinde bu meyvenin özü kullanılır. Tok tutma özelliğinden dolayı, diyet listelerinden eksik olmaz. Vitamin ve mineral deposudur. Görüntüsü kavuna benzeyen bu meyvenin içinde, top karabibere benzeyen çekirdekleri vardır. Bu acımsı çekirdekler de en az meyvenin kendisi kadar yararlıdır. Salataların içinde tüketilir. Papaya, vücuttaki şişkinliklere, irinlere, sivilceye, siğile ve nasıra iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kabızlığa ve kronik ishale iyi gelir.
Liçi:
Dışı çam kozalağını andıran ve Çin kirazı olarak bilinen bu meyve, Tanrı’nın meyvesi olarak adlandırılıyor. Kabuğunu soyduğunuzda içinden beyaz etli kısmı çıkıyor. Oldukça sulu ve lezzetli olan bu meyvenin içinde çekirdek kısmı mevcut ve bol miktarda C vitamini içeriyor. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçinde bulunan fosfor, diş ve kemik gelişiminde etkili.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
egzotik, meyveler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Egzotik İtalyan SeytaninOrkestrasi Otomobil Haberleri 2 08 Şubat 2012 20:23
Egzotik Piliç YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:20
Egzotik Drink YapraK İçkiler İçecekler 0 22 Mart 2009 22:49