IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 11:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabahları Yoga Yapın!




Sabahları Yoga Yapın!

Yazın gelmesiyle beraber günler uzadı. Bu yüzden vücudumuz daha fazla hormon salgılıyor ve daha çok oksijen ihtiyacı oluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Yaz aylarında metabolizma hızlanıyor, hücre yenilenmesi artıyor. Kış mevsiminde devreye giren, “enerjini sakla” sinyali, bu mevsimde tam tersine dönüşüyor.
Sabahları yoga yapmak, vücudunuzda ihtiyaç olan oksijenin sağlanmasına yarar, ayrıca güne iyi başlarsınız. Yapacağınız tek şey, hareketleri yaparken beyniniz ve yüreğinizle güzelliklere dalmanız olacaktır.
Derin nefesler alıp verirken, oksijenin bütün vücudunuzda dolaştığını hissedin. Her sabah kendinize ayıracağınız 15 dakika sonunda, ne kadar zinde kaldığınızı görünce şaşıracaksınız!
Gevşemiş şekilde ayakta durun. Ayak parmaklarınızla yeri kavrayın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve gülümseyin. Nefes alın ve kollarınızı gökyüzünü kucaklıyormuş gibi yukarı doğru kaldırın. Kollarınız ve ellerinizle enerji toplayıp, hayalinizde bu enerjiyi bedeninize doldurduğunuzu düşünün. Bu hareket güne canlı başlamanızı sağlayacaktır.
Avuç içleri birbirine bakacak şekilde ellerinizi yapıştırın. Gözlerinizi kapatıp, size enerji verecek bir yer hayal edin. Bu hayalle 5 dakika kadar oturun ve keyif yapın.
Denge ve enerji sağlamak için, bacaklarınızı yanlara doğru açın. Ayaklar ileriye doğru baksın. Kollarınızı, omuz hizasında yukarı kaldırın. Parmaklar, dirsekler ve omuz aynı hizada olsun. Nefesinizi verin ve sol dizinizi bükün. Başınızı dikilen diz yönüne çevirin. Çenenizi hafifçe yukarı kaldırın ve ileriye bakın. Kendinizi rahatsız hissedene kadar bu pozisyonda kalın.
Bacaklarınızı kalçanız genişliğinde açın. Dizinizi gevşetin. Nefes alırken sağ kolunuzu yukarı doğru kaldırın. Belden eğilerek, sol kolunuzu sağ bacağınıza değdirin. 2-3 saniye nefesinizi tutun. Nefes verin ve kollarınızın yerini değiştirin. Yaptığınız harekete konsantre olun.
Yüzünüzün yorgun görüntüsünü gidermek istiyorsanız, basit birkaç hareket işe yarayacaktır.
Kaşınız işaret ve başparmağınızın arasında kalacak şekilde elinizi yerleştirin. Burun kökünden şakalara doğru sıkıştırarak masaj yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sabahları, yapın, yoga


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabahları Mutlu Uyanın Elysian Ruh Sağlığı 0 20 Mart 2014 07:59
Sabahları göz şişmesi Zen Sağlık Köşesi 0 18 Mart 2012 16:16
Sabahları Bulanık Görme Zen Sağlık Köşesi 0 18 Mart 2012 16:13