IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2010, 17:08   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genetiğin Getirdikleri!




Genetiğin Getirdikleri!

21. yüzyılın en önemli projelerinden biri olan İnsan Genom Projesi’nin tamamlanmasıyla, genetik bilimi farklı bir çağa girdi. Pek çok büyük hastalığın çözümüne bu yoldan gidiliyor.
Uzmanlar, Alzheimer, Parkinson, kalp hastalıkları, kanser gibi hastalıkları tedavi edebilmenin yolunun açıldığını düşünüyorlar.
Genetik insan sağlığı üzerinde ancak %30 oranında etkili oluyor. Yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklı bir yaşam biçimine sahip olmak; hayatın süresini uzatmayı sağlıyor. Genetik bu konuda çok baskın değil!
Sigara, alkol, uyuşturucudan uzak durmak, spor yapmak, iyi beslenmek; yaşamınızın hem süresini uzatıyor, hem hastalıklardan koruyor.
Şişmanlığın genetik üzerindeki etkilerini de uzmanlar araştırmış. Bu araştırmaya göre, yağ kütlesiyle ilişkili olan FTO geninin anne babada var olması, doğan çocuğun şişmanlama olasılığını %67 yükseltiyor.
Sosyal çevre, yaşam kaliteniz üzerinde büyük etki sağlıyor. Sağlıksız bir hayat yaşadığınızı düşünüyorsanız, sosyal çevrenizi değiştirmekle başlamalısınız. Üstelik bu değişim genetiğinizi de etkileyeceği için, sizin nesliniz de bundan yararlanabiliyor.
Eskiden genetik üzerindeki inanış, birkaç kuşağın etkili olmadığı, 100 bin yıl önceki atalarımızdan gelen genetiklere sahip olduğumuz yönündeydi. Ancak bu fikir artık etkisini yitiriyor.
Bilim, artık evrimin çok hızlı işlediğini ve kalıtımında önemli değişimler için birkaç yüzyılın yeterli olduğunu biliyor. Örneğin, mukovisidoz geni, belli başlı enfeksiyon hastalıklarını atlatabilme yetimizle ilgili. Kent yaşamı hastalıkların kolay yayılabilmesi için zemin hazırlıyor. Buna bağlı olarak, özellikle kentlilerde mukovisidoz geni kalıcı oldu. Yani, kültür genetiği değiştirdi.
Sosyal çevrelerin, genetik açıdan elverişli insanlar yaratabileceğini düşünen uzmanlar; kentlerde daha iddialı, daha entelektüel, daha akıllı insanların gruplaştığını düşünüyorlar. Eğer bu tez doğruysa, birkaç nesil sonra kent yaşamının bu üstünlüğünü genlerinde taşıyan yeni bir kuşak doğacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genetiğin, getirdikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşlerin Ayrılık Kararı ve Beraberinde Getirdikleri efLatun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Ocak 2012 20:35
Mevsimin Getirdikleri: Kazaklar Sihir Ah Kadınlar 0 06 Aralık 2011 18:45
Mevsimin getirdikleri : Kazaklar Ruj Ah Kadınlar 0 13 Kasım 2011 23:45
Sapka kanunun getirdikleri... Ecrin Tarih 0 30 Nisan 2011 00:19
Aze ve can sıkıntısının getirdikleri :F Aze Komik Loglar 3 21 Kasım 2010 10:27