IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2010, 01:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spor yaparken su içmek neden önemlidir?




Spor Yaparken Su İçmek Neden Önemlidir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaz geldi diye sporu bırakacak değiliz. Ama yazın çalışmanın daha zor olduğu ve çok sıvı tükettiğimiz de bir gerçek. Sıvı kaybını dengelemek içinse, özellikle birkaç şeye dikkat etmeliyiz.




Vücudumuzdaki su oranı yüzde 60 ila 70 arasında değişiyor. Vücudumuzdaki su miktarının çok az azalması bile, kanın kalınlaşmasına sebep oluyor. İşte televizyonlarda gördüğünüz uzmanların yazın en az iki litre su tüketmeniz gerektiği konusundaki ısrarları bu yüzden. Bir de egzersiz yaptığınızı düşünürseniz, saatte yaklaşık 1 litre su kaybettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Spor sırasında ve sonrasında bu kaybı mutlaka sıvı alarak telafi etmeniz gerekir.

Soğuk yiyeceklere yönelebilirsiniz!

Yaz aylarında soğutulmuş yiyecekler tüketebilirsiniz. Bu yiyecekler terlemeyle birlikte vücudunuzdaki ısının da dışarı atılmasına neden olur, böylece enerji kaybedersiniz. Zayıflamak isteyenler için ideal bir durum. Yalnız çok soğuk yiyecekler mide rahatsızlıklarına yol açabilir.

Egzersize başlamadan önce bol bol su için!

Antrenmana daima iyi bir sıvı dengesiyle başlayın. Akşam ofis çıkışında spor salonuna gidiyorsanız, gitmeden su tüketmeye başlayın ve egzersiz yaparken de su içmeye devam edin. Dışarıda koşuyorsanız, 45 dakika boyunca sıvı tüketmeden dayanabilirsiniz. Daha uzun süre dışarıda olacaksanız, yanınızda mutlaka su bulundurun. Spor sonrasında sıvı kaybını hemen dengelemeniz çok önemli. Terlemeyle birlikte vücuttan atılan sıvının tekrar yerine konulması gerekiyor.

Su içmek için susamayı beklemeyin!

Susadıysanız, alarm zili çalıyor demektir! Aslında susama hissinin ortaya çıkmasına kadar beklememeniz gerekiyor. Sıvı kaybının belirtileri; koyu renkli idrar ile ağız ve gözlerdeki kuruluk hissidir. Antrenman sonrasındaki sıvı gereksinimini belirlemek için tartılın. Spor sonrasındaki ağırlığınızı spor öncesindeki ağırlığınızdan çıkararak ne kadar sıvı kaybettiğinizi tespit edebilirsiniz.

İçecek seçimi

Seçeceğiniz içecek, hedefinize bağlı. Sıkı bir şekilde spor mu yapmak istiyorsunuz, yoksa amacınız zayıflamak mı? Antrenman sırasında, odaklanmak zorunda olan hırslı sporcuların karbonhidrata ihtiyaçları var.

Meyveli sodalar bu konuda iyi bir seçim. Hazır karışımlar genelde fazla şekerli olduğundan içeceğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz: Meyve suyu ve sodayı 1/3 oranında karıştırın ve keyifle için. İzotonik spor içecekleri ve protein shake'leri, yüksek performanslı sporcular için geliştirildi; ancak eğer zayıflamak istiyorsanız, bu içeceklerden uzak durmanız gerekiyor; çünkü içerdikleri besin maddeleri kilo aldırabiliyor.

Zayıflama meraklıları mutlaka suyu tercih etmeliler. Tadı hoşunuza gitmiyorsa, içine birkaç damla limon suyu ya da bir miktar zencefil ekleyebilirsiniz. Spor sonrası için özel bir tüyo: Alkolsüz bira, canlandırır, sakinleştirir ve vitamin ile mineraller açısından zengindir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
icmek, su, Önemlidir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt içmek İçin 21 Neden Zen Sağlık Köşesi 0 27 Mayıs 2013 20:44
Spor Yaparken Bunlara Dikkat Liaaa Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 13:01
Spor Yaparken Kalp'e Dikkat Liaaa Sağlık Köşesi 0 07 Haziran 2012 02:33
Spor yaparken nasıl giyinmeli YapraK Ah Kadınlar 0 16 Ocak 2010 16:30