IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2010, 03:56   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şimdi Moda Bu Sporlar!




Şimdi Moda Bu Sporlar!
Power Yoga:
Power yoga, meditatif özelliği olan hatha yoga ve ona kıyasla çok daha dinamik olan asthanga viniyasa yoganın birleşmesiyle oluşmuştur. Power, yani güç kelimesi, bu yoga çeşidinin atletik yanını, koordinasyon hareketlerine ve ritmik nefes alış verişine verdiği önemi anlatıyor. Ancak elbette ne kadar dinamik yanı olsa da, yoganın mistik özellikleri korunuyor.
Power yoga sırasında bol bol terliyorsunuz ki, bu da bolca toksin attığınız anlamına geliyor. Power yoga uzmanları, bu sporun vücuda esneklik ve sıkılık kazandırmanın yanı sıra duruş bozukluklarını da düzeltmede önemli rolü olduğunu söylüyor.
Power yogayı klasik yoga hareketlerinin fitness bazlı yapılması şeklinde yorumlamak mümkündür. Hareketlerin normal yogadaki gibi bir sırası yok. Düzen hoca tarafından belirleniyor. Bu nedenle hiçbir power yoga dersi diğerine benzemiyor. Power yoga aynı zamanda her bir kasınızı kullanmak, nefes alıp verme düzeniniz üzerine yoğunlaşmak, vücudunuzu tekrar keşfetmek anlamına geliyor. Düzenli olarak power yoga yapanların, kas sıklığı, dayanıklılığı fark edilir biçimde artıyor. Ayrıca dolaşım sistemleri de daha iyi çalışıyor.
Bodyvive:
1980’li yıllarda aerobik, step, jam ve vücut geliştirme; 1990’lı yıllarda Body Pump, yani mümkün olduğu kadar kaslı görünmek modaydı. 200’li yıllarda size her şey sakinleşti. Bizler alternatif yöntemlere, pilates, yogaya merak sardık. Şimdi trend takipçileri, bodyvive yapıyor.
Fitness uzmanları, doktorlar ve fizyoterapistlerin ortak çalışmasıyla oluşturulan bodyvive, bizi tekrar spor yapmaya döndürecek gibi duruyor. Kas sıkılığını, dengeyi ve dayanıklılığı arttıram bu yeni fitness türü, ritmik bir müzik eşliğinde yapılıyor.
55 dakika süren dersler için özel bir koreografi düzenleniyor ve tüm hareketler buna uygun olarak yapılıyor. Zaman zaman küçük bir top ya da balonun, minik halterlerin ve elastik bantların da kullanıldığı egzersizler; tepeden tırnağa tüm vücudu ve karından kalçaya tüm bölgeleri çalıştırmak üzere hazırlanmış. Kondisyonu da arttırmaya yönelik hazırlanan bodyvive hareketleri çok zor değil ve koreografinin eğitmenler tarafından 3 ayda bir değiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca dersin sonunda tai-chi hareketleri de yapılıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bu, moda, sporlar, Şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şimdi Moda Büyük beden paltolar Sue Moda Trendleri 0 25 Eylül 2012 14:13
2012 Şimdi Bu Alyanslar Çok Moda. Ein Ah Kadınlar 0 06 Nisan 2012 11:09
Şimdi moda doğal renkler Feronia Ah Kadınlar 0 19 Şubat 2010 16:00
Şimdi Bu Haplar Moda ! Kralice Sağlık Köşesi 0 05 Temmuz 2008 17:16