IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2012, 14:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Diyet' Önerileri Baharın Habercisi Oldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Acıbadem Kadıköy Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Koptagel İlgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar mevsimiyle birlikte diyet önerilerinin de gündeme geldiğini belirterek, ''Bahar gelince 'şok diyet' ya da 'bahar diyeti' gibi diyet önerilerinin çoğaldığını görüyoruz. 'Şok diyet' ya da 'şu kadar günde bu kadar kilo verdiriyoruz' diyen 'fantastik' diyetleri doğru bulmuyorum'' dedi.

İlgün, dünyada ve Türkiye'de artık hastalıkların tedavilerinin bile kişiye göre olduğuna işaret ederek, ''Diyetler de kişiye özel olmalı. 'Bahar geldi, şunu yiyin, şunu yemeyin' diyerek yuvarlak cümlelerle diyet reçeteleri sunuluyor. İnsanların bir biyoritmi var. Bu tür diyetler kişinin biyoritmini de bozuyor. Hızla verilen kiloların hızla geri alındığını görüyoruz'' diye konuştu.

Diyet konusunda pek çok bilginin kafa karışıklığına da yol açtığını ifade eden İlgün, kimileri ''günde 2 öğün yemek yiyin'' derken, kimilerinin de ''ara öğünlerle 6 öğün yiyin'' dediğini dile getirdi.

İlgün, sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaparak, ''Önemli olan öğünlerde yemek yenmesi ve bol su içmek. Yılın belli zamanlarında değil, her zaman sağlıklı ve düzenli beslenmek ile istikrarlı spor yapmak'' dedi.

Beslenme ve spora ilişkin önerilerde de bulunan İlgün, özellikle gece mideyi yormayacak şekilde yemek yenmesi ve yaşa göre spor yapılması gerektiğini söyledi.

-Kilo verme mutlaka hekim kontrolünde olmalı-

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan da sağlıklı beslenmenin önemine işaret ederek, ''Şok diyetleri sağlık açısından uygun bulmuyoruz. 'Kısa dönem diyet' diye bir şey yok, artık sağlıklı beslenme var'' dedi.

Kilo verme programında sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu da söyleyen Mocan, aç kalarak ya da tek düze beslenerek de kilo vermenin doğru olmadığını ifade etti.

''Sağlıklı beslenmeyi hayat boyu prensip edinmek gerekiyor'' diyen Mocan, kısa dönem ve hızlı kilo vermenin pek çok sakıncası bulunduğunu dile getirdi.

Kilo vermenin mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini kaydeden Mocan, kısa süreli kilo vermelerde vücutta sarkmaların da meydana geldiğini belirtti.

Mocan, şunları kaydetti:

''Kilo verme programının özellikle obezlerde en az 2 yıla yayılması gerekiyor. Hızlı kilo verilirken yağ hücrelerinin içindeki yağ azalıyor ama yağ hücrelerinin sayısı azalmıyor. Sorun da buradan kaynaklanıyor. Kısa dönem zayıflamalarda yağ hücre sayısı azalmadığı için daha sonra normal yemeye başlandığında hızlı bir şekilde bu yağ tekrar toplanıyor ve hızlıca kilo alınabiliyor. Ancak uzun dönemde kilo verilirse o zaman yağ hücrelerinde sayısal azalma oluyor. Kilo vermedeki ana prensip de yağ hücrelerinin sayısal olarak azalması. O zaman bu, kalıcı kilo kaybına neden oluyor.''

Yaza hazırlık için birkaç kilo fazlalığını vermek isteyenlere de öneride bulunan Mocan, bu kişilerin egzersizi artırıp yağı ve ekmeği kesmeleri durumunda aç kalmadan kilo verebileceklerini söyledi.

''Şok diyet''lerle kısa sürede kilo verilebileceğini ama bunun sağlıklı olmayacağını dile getiren Mocan, bu durumun huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlilik ve özellikle kadınlarda adet düzensizliğine neden olacağını da kaydetti.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
baharın, diyet, habercisi, oldu, Önerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Baharın Depresyonu Olur Mu? Zen Felsefe 0 27 Mart 2012 14:23
2012'nin Diyet Trendleri Belli Oldu N999 Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Ocak 2012 17:38
İşte baharın kokusunu evinize sindirecek bir stil…... Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 25 Eylül 2011 22:51
Baharın gelmesi sizde nasıl etki yapar:) yoSun IF Anket Arşivi 4 04 Şubat 2011 19:18
Baharın Tüm Tenkleri Limango'da Ein Ah Kadınlar 0 11 Haziran 2010 21:23