IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2012, 15:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karın Yağlarını Eriten Gıdalar




Doğru besinler ile beslenildiğinde aslında teknojinni son ürünü olan cihazlardan umut bağladığımız bölgesel zayıflama ve incelmeyi başarabilmek için doğal yollardan da Amerikalı bilim adamlarının yaptıkları araştırmada bazı gıdalar ve yiyeceklerin göbek eritmede son derece etkili olduğu ve karın yağlarını yakmak için kullanılabileceği ortaya çıktı. Aşağıda ayrıntısıyla vereceğimiz besinler aslında günlük olarak ta tüketme fırsatı bulduğumuz gıdalar. Yani öyle adı sanı bilinmedik egzotik meyvelerden ve sebzelerden bahsetmiyoruz. Mucize aslında büyük oranda buzdolabımızdaymış. Şimdi bu yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı yiyecekler hangileriymiş ve nasıl oluyor da göbek eritmek için kullanılabiliyorlarmış hep birlikte öğrenelim.

MUZ: Bir çok kişinin favori meyvesi olan muz, zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisini büyük oranda içerisinde barındırdığı potasyum mineraline borçlu. Muzda bolca bulunan potasyum, metabolizmayı hızlandırıyor ve vücutta ödem tutulmasına engel oluyor. Diğer yandan kilo alımına neden olan sodyum mineralinin de vücudu riske edecek düzeylere çıkmasına engel oluyor.
göbek eriten yiyecekler


YOĞURT: Yoğurt hem fazla kilolara neden olan toksinleri vücudumuzdan atıyor hem de içerdiği kalsiyum elementi ile aynen potasyum da olduğu gibi metabolizma hızını % 15 e varan oranlarda hızlandırıyor. Diğer yandan yoğurt, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi olan ve faydalı bakteriler olarak ta bildiğimiz probiyotik mikroorganizmaları da bol miktarda barındırıyor. Metabolizma yavaşlamasının önemli bir nedeni olan insülin direncine karşı da yoğurt oldukça faydalı bir gıda olarak biliniyor ve vücudun insülin dengesini sağlıyor. Hepsi bu kadarla da sınırlı değil, yoğurt ta iyi bir ödem skücü yiyecektir ve vücutta yağ dokularının arasında biriken ödemleri vücuttan atma kapasitesine sahip bir besin maddesi olarak dikkat çekiyor.

ÇİLEK: Kırmızı renkli meyve ve sebzelerin temel özelliği içerisinde bol miktarda antioksidan barındırmasıdır. Çilk t antioksidanlar bakımından bir hayli zengin bir meyve olup hem kalp krizine iyi gelen bir meyve olarak hem de yaşlanmayı geciktiren bir besin maddesi olarak tüketilmesinde fayda vardır. Diğer yandan kan dolaşımını hızlandırması ve dokulara kan yoluyla daha fazla oksijen ulaşmasını sağlayan demir elementi açısından oldukça zengindir. Çilek diğer yandan yoğurtla birlikte tüketilirse hem öğün atlamak ve tokluk hissi oluşması için işe yaramakta hem de yan karın bölgesi yağlarının erimesine yardımcı olmaktadır. Kas güçlendirici bir gıda olarak spor yapanlarca ve vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişiler tarafından tüketilmelidir.

YEŞİL ÇAY: Yeşil çay yağların bağırsaklardan emilimine engel olduğu için yağlı ve kalorili yiyeceklerin vüctta yağ depolamasına mani olmaktadır. Diğer yandan günde 3 fincan yeşil çay içen kişilerde hem metabolizma hızı artmakta ve bu sayede ortalama ayda 1 kilo zayıflama sağlanmakta hem de bölgesel yağları yakıcı etki yapmaktadır. Yeşil çayın gereğinden fazla tüketilmesi bazı sakıncalar doğurabilmektedir.

TURUNÇGİLLER: Genel olarak greyfurt ve limon yağ yakıcı meyveler olarak bilinir. Ancak portakal, turunç ve mandalina da en az greyfurt kadar kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Greyfurtun yağ yakıcı olduğu ve günlük olarak alınan yağların yaklaşık 4 te birini yakabilme kapasitesine sahip olduğunu uzmanlar söylemektedirler. Greyfurt o denli etkili br bitkisel kilo verme yoludur ki kendi adına diyet listeleri bile üretilmiştir. Özellikle egzersiz hareketleri ile birlikte içildiğinde greyfurt, egzersiz yapılan bölgeleri (gbek ve karıın yağları, basen ve kalça bölgesi gibi) eritici faydaları mevcuttur.

TAHILLAR: Az bilinen bir diğer göbek eritici besin grubu ise tahıl ve ürünleridir. Burada tahılla kastedilen beyaz n değildir. Aksine içerisinde bolca şif bulunan çavdar, kepek ekmeği gibi tahıl ekmeği türleridir. Tahılda bulunan lifler bir yandan sindirimi meşgul ederek vücuda fazladan kalori harcatır, diğer yandan da vücuttaki yağ hücrelerinin iyice küçülmesine yardımcı olur. bedenimiz kepekli tahıları diğer besinlere göre daha yavaş yaktığı için daha geç acıkmanızı sağlar ve tok tutucu gıdalar olarak kullanılır.

Bunların haricinde altın çilek, kivi, böğürtlen, yaban mersini gibi meyveler de göbek eritmek için kullanılabilirler. Bu meyvelerin her biri hem besleyicilik açısından hem de kilo vermek için oldukça değerli besin maddeleridir.

alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eriten, gıdalar, karın, yağlarını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vücut Yağlarını Eriten Çay Yapımı NihaL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Şubat 2012 17:14
Erkekleri eriten kadınlar Feronia Ah Erkekler 2 18 Haziran 2010 06:52
Bu gıdalar beyne iyi geliyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 07 Nisan 2010 18:45
Kolesterolü Yükselten Gıdalar AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Ağustos 2009 13:04
Yaşlandıran gıdalar VaLerKa Sağlık Köşesi 2 06 Ocak 2008 17:45