IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2012, 12:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Arkadaşın Diyetini Bozmasın





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Erkek arkadaşın pizza, hot dog veya soslu bir makarna isteyip dırdır mı yapıyor? Evde bir abur cubur bağımlısı varken sen zayıflamak istiyorsan yapman gereken şey: Onun kötü yeme alışkanlıklarından uzak durmak ve bazı değişiklikler yapmak.
Sayılar yerine yeni bir yakışıklıyı tercih edebilirsin. Tabii durum böyle olduğunda önce spor salonu senin adını sayıklamaya başlar. Sonra çikolata ile bitmeyen zihin kontrolü oyunları sona erer. “Yemeğin yanına ne koyuyorsunuz?” gibi basmakalıp soruların anlamı kalmaz. Ancak, bir yandan hayallerinin erkeğiyle ilişkin yapılandıkça diğer yandan tartıdaki sayı da yükselmeye başlar.
Daha evvel aşkın seni şişmanlattığına dair şüphe duyduysan artık hislerinin doğru olduğuna inanabilirsin. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi Human Nutrition Research Centre tarafından yayımlanan bir rapora göre kadınlar bir erkekle beraber yaşamaya başladıktan sonra, içeriğinde daha çok şeker ve yağ olan yiyecekler yemeye ve daha az egzersiz yapmaya meyilli oluyor. Ayrıca kadınların erkeklere göre yüzde 26 oranda daha az kalori yaktığı gerçeğini de unutmamak lazım. Hem onlar hiçbir suçluluk hissetmeden bol kalorili, yağlı ve karşı koyulması güç yiyecekler tüketirken, bizi kim suçlayabilir?
Farkında olmadan diyetini mahveden erkek arkadaşının yaptıklarını öğrenmek ve onun yediklerinden çok da feragat etmeden, tartıdaki dengenin değişmemesini istiyorsan işte sana birkaç yöntem:





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Sebzeler yokmuş gibi davranmak

Araştırmalar senin de bildiğin gibi bir erkekle bir lahananın aynı yerde barınamayacağını doğruluyor. Centers for Disease Control and Prevention tarafından 300.000 kişi ile yapılan bir anket sonucunda, erkeklere yüzde 10 oranla kadınların gün içinde üç veya daha çok porsiyon sebze tükettiği anlaşılmış.

Sana zararı

Daha az sebze demek, diğer şeylerden daha fazla yemek anlamına gelir. 250 gram buharda pişmiş brokoliyi aynı miktarda pirinç ile değiştirdiğinde, öğününe 150 kalori eklemiş olursun. Bunu yakmak için ise 20 dakikada sekiz kilometre koşman gerekir.

Çözüm

Onu yeşillik yemeye alıştırmak, düşündüğünden daha kolay olabilir. National Cancer Institute araştırmasına katılan erkeklerin sadece yüzde beşi meyve ve sebze sevmediğini belirtmiş. Erkek arkadaşın günlük alması gereken sebze miktarının sadece domates sosuyla karşılanmadığını bilmeyebilir. Dolayısıyla, ona hazır bir salata önerdiğinde karşı çıkacak diye bir şey söz konusu değil. Doğranmış, baharatsız ve sossuz şekilde hazırlanmış hazır sebze al. Akşam yemeğinde 250 gram (veya biraz daha fazla) kıyılmış soğanı karabiber, brokoli, yeşil fasulye veya ıspanakla ısıt. Sonra bunları pilav veya makarnayla karıştır. Böylece işlem görmüş karbonhidrat yerine lif kullanmış olursun. 360 gram sebzeyi pilav ile yemek, seni 480 gram pilav yediğinde aldığın ekstra 130 kaloriden, yani senede altı buçuk kilodan kurtarır.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akşam abur cuburu

Anlaşılan o ki, Heroes’u seyrederken sandviç yediysen geriye dönüp baktığında biraz şaşırabilirsin. Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada yemek yerken televizyonla daha çok ilgilenen insanların, ne kadar yediğine dair farkındalığının az olduğu bildiriliyor.

Sana zararı

Hiç kimse, önünde duran çıtır çıtır, lezzetli atıştırmalıklara karşı koyamaz. Ancak 72 kilo bir kadın, televizyon karşısında, bir saatte sadece 54 kalori yakar. (81 kilo bir erkek ise bir saatte 74 kalori yakar.)
Yarım kutu Pringeles’ı televizyon karşısında üç saat içinde bitirmek, sana 315 kaloriye mâl olur.

Çözüm

Şikago’daki The Smell and Taste Treatment and Research Foundation’da nöroloji direktörü Doktor Alan Hirsch, yürüttüğü bir çalışmaya göre televizyon izleyicilerinin eğlenceli bulduğu bir program karşısında ortalama yüzde 44 üzerinde cips tükettiğini belirtiyor. Sen en iyisi kendine büyük bir kâse patlamış mısır hazırla. Çoğu mısırın (patlamış halinin) 250 gramında 20-25 kalori bulunur. Yani 1.500 gram tükettiğinde sadece 150 kalori almış olursun. Pringles ile karşılaştırıldığında miktar olarak altıda birinden daha az olduğunu söyleyebiliriz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Her yemekte bira içmek

Erkeklerin birayı ne kadar sevdiğini anlamak için herhangi bir istatistiğe ihtiyacımız yok. Ama yine de belirtmek gerekirse internette bira sevenlerle yapılan bir anketin 2.000 kişilik katılımcısının yarısından fazlasını erkekler oluşturuyor.

Sana zararı

Yalnız başına içmeyi sevmiyor. O zaman da fiilen içki içme arkadaşı sen oluveriyorsun. 340 gramlık düşük karbonhidratlı bir birada 95 kalori vardır. Haftada dört kez bir bardak içtiğin takdirde, bu senede iki buçuk kilo almak anlamına geliyor. (Yanında yediğin abur cuburları dâhil bile etmedik.)

Çözüm

Akşam yemeğinde onunla bira içmek, kalori almana değmez. Yalnız zannetme ki asla içmeyeceksin, diyorum. Sadece hafta arasını es geç. Böylece kalorileri boşu boşuna tüketmemiş ve hafta sonu yapacağın minik savurganlıklar için saklamış olursun. Ondan buzdolabında sadece kendisi için bira depolamasını iste. O zaman hem sen imrenmezsin hem de o paylaşma isteğinden vazgeçer. Öldürücü bir günün ardından kendini toplamak için bir masaj randevusu alabilirsin.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Otomobilde yemek

Otomobil koltuğunun altındaki Big Mac
kutularını sayarsan çoğu erkeğin arabalı paket servisi için yaşadığını görürsün. 2006 yılında 2.000 kişi ile yapılan Mintel araştırmasına göre erkekler, kadınlardan daha fazla fast food tüketiyor. Seçimleri ise salata veya sağlıklı yiyecekler yerine çoğunlukla burger ve kızarmış patates yönünde oluyor.

Sana zararı

Onunla aynı araçta bulunmak, seni, onun araba servisi bağımlılığının esiri haline getiriyor. Bir ızgara tavuklu sandviç 570 kaloridir. Onun yerine 450 gram derisiz tavukgöğsü, 120 gram kuskus, 240 gram yeşil fasulye yiyebilir ve 300 kalori kâr edebilirsin. (Hem de içecek ve kızarmış patates hariç.) Haftada sadece bir kez tutsak olmak demek, yılda bir beden büyümek anlamına gelir.

Çözüm

Otomobiline binmeden önce çantana, taşıması en kolay yiyecekleri (bir fıstık ezmeli protein bar, bir muz, 60 gram kadar dil peyniri ve 250 gram meyveli yoğurt) koy. Erkek arkadaşının kalorilerle yaptığı randevusu esnasında, yanında mideni tatmin edecek bir şeyler bulundurursan onun siparişlerine imrenmezsin.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Yağlı besinler tüketmek

Erkeklerin ne kadar zamanda bir tofu aldığını soruyorsan cevabı tampon aldıkları sayı kadardır. Üzerinde “az yağlı” yazan etiketler onların maçoluklarını yok eder. Journal of the American Dietetic Association tarafından 2006 yılında yapılan bir çalışmada elde edilen bulgular da bu görüşü destekliyor. Yağ ve karbonhidrat alımının limiti konusunda kadınlar erkeklerden çok daha bilgili.

Sana zararı

Ton balığının üzerine az yağlı bir peynir yerine normal bir peynir koymak, sana 65 kaloriye mal olur. Yanında aynı şekilde normal yerine yağsız bir bardak (200 gram) süt içmek, hem lezzet bakımından bir şey değiştirmez hem de seni öğle yemeğinde ekstra 123 kaloriden (ve artı birçok yağdan) kurtarmış olur. Eğer dikkat etmeyip günde 20 dakika koşu bandında zaman geçirmezsen yaz sezonu geldiğinde üç buçuk kilo almış olursun.

Çözüm

Eğer erkek arkadaşın üzerine gelip yağlı ve yağsız arasında büyük bir fark olmadığını iddia ederse karar sana ait. Ya ödün verebilirsin ya da her şeyden ikişer tane almaya başlayabilirsin. Mesela bir litre süt almak yerine 1/2 litre yağlı, 1/2 litre yağsız süt; kendin için dondurulmuş yoğurt, ona da Ben & Jerry’s’ten dondurma alırsın. Ayrıca kola ve diğer içecekleri de ayırman gerekecek. Seninkileri buzdolabının kapısının yanına yığar, onunkileri ise göz önünden kaldırıp sebzeliğe koyabilirsin. Ayrıca dolaba meyve eklemek gerekecek. Son olarak bir önceki paragrafı kesip buzdolabının üzerine yapıştır. Her şeyden iki tane almanın faydası olmadığını, gereksiz harcama olduğunu düşünmeye başladığın anda yazıyı tekrar oku.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Woman'sHealth

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arkadaşın, bozmasın, diyetini, erkek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makarna Diyetini Denedinizmi NihaL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Şubat 2012 17:13
Alışveriş Tutkumuz Yuvamızın Huzurunu Bozmasın efLatun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Ocak 2012 20:57
Aritmi Hayatınızın Ritmini Bozmasın System Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2011 11:46
Su Diyetini Denediniz Mi? Heidi Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Haziran 2008 10:50