IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2012, 08:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı Beslenmek için paraya ihtiyaç yok





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cüzdanınızı Boşaltmadan Sağlıklı Beslenin




Tamam, gıda maddelerine gelen zamlar canınızı sıkıyor olabilir. Üstüne üstlük sağlıklı gıda maddelerine sürekli zam gelirken, abur cuburların fiyatında aynı oranda bir artış olmuyor. Ancak hal böyle diye, midenizi cipslerle ve gofretlerle doldurmanıza gerek yok. Bu konuda size tabiiki biz destek olacağız. İşte cüzdanını boşaltmadan sağlıklı beslenme rehberiniz.



En iyi meyve



Kazanan: Muz



Evet, maymunlar haklı çıktı. Bu sarı meyvenin içinde bulunan triptofan (serotoninin yapı taşlarından biri) aslında gizli bir uyku sıvısı. Sporcular muzu sadece sakinleştirici etkisi için de tercih etmiyorlar, muz aynı zamanda kaybedilen enerjiyi hızlıca geri kazandırma konusunda oldukça etkili. Hepsi bu da değil. Muz potasyum açısından da en zengin besinlerden biri. Bu da muz yemenin bağışıklık sistemini kuvvetlendirme ve vücudunuzun proteinleri parçalayarak kaslarınıza ihtiyacı olanı verme konusunda oldukça önemli bir rol oynadığını gösteriyor.



En iyi kahvaltı:



Kazanan: Yulaf



Yulafta bulunan lifler ve kompleks karbonhidratlar fazla kilolarınızdan kurtulmak için adeta biçilmiş kaftan. ABD’de yapılan bir araştırma günlük lif tüketimini 12 gramdan 24 grama çıkaranların, aynı miktarda ancak daha az lif içeren yiyecekler yiyenlere göre günde 380 kalori daha fazla kaybettiklerini saptadı. Her sabah yulaf tüketirseniz, başka hiç bir şey yapmadan yılda 5 kg kaybedebilirsiniz. Ayrıca yeni araştırmalar yulaflı yiyeceklerin yüksek kan basıncına ve diyabete yakalanma riskini de azalttığını gösteriyor. Bir kap yulaflı yiyecekte aynı zamanda 10 gram kadar protein bulunuyor. Yani yulaf kaslarınızı büyütme konusunda da önemli bir yardımcı olabilir. Eğer yulaflı yiyeceğinizi tatlandırmak isterseniz, protein tozu ya da bal kullanın.



En iyi tahıl



Kazanan: Kahverengi pirinç



Aynen yulaf gibi kahverengi pirinç de lif açısından oldukça zengin bir besindir ki eğer sağlığınızı korumak istiyorsanız beslenme düzeninizde mutlaka lifli gıdalar bulunmalıdır. Lifli besinler hem sizi uzun süre tok tutar hem de kalın bağırsağınızın sağlığını korur. Son bir not: Seçtiğiniz ürünün tam tahıllı olmasına özen göstermenizde fayda var.



Yemek pişirmek için en iyi yağ



Kazanan: Kanola yağı



Aslında kanola yağın kötü bir reputasyonu vardır ama bunu kesinlikle haketmez. Çünkü doyamamış yağ asidi açısından oldukça zengin kanola yağı kolesterol oranını ve LDL(kötü) kolesterol oranını düşürerek kalp krizi riskini azaltır. Ayrıca omega-3 ve omega-6 açısından da oldukça zengindir ve içinde yüksek oranda E vitamini bulunur.



En iyi sebze



Kazanan: Havuç



Hemen aklınıza bu turuncu meyvenin göz sağlığı açısından önemli olduğu geldi değil mi? Ama havucun marifetleri bununla sınırlı değil. A vitamini açısından zengin bu besin derinin dış yüzeyinde gereğinden fazla hücre oluşumunu engeller ki bu daha az deri hücresinin ölmesi anlamına gelir. Ayrıca havuçta bulunan karotenoyid birçok farklı kanser türüne, astıma ve romatizmaya karşı mücadele eden amansız bir savaşçıdır.



En iyi salata malzemesi



Kazanan: Ispanak



Temel Reis’in biseps kaslarında ıspanağın katkısı birinin kafasından attığı bir hikâye değildir. Ispanak hem kas gelişimi açısından hem de kemiklerinizi kuvvetlendirmek açısından önemli bir rol oynar. İçinde barındırdığı potasyum, fosfor, kalsiyum, selenyum ve çinko da ilerki yaşlarda Alzheimer hastalığından muzdarip olma riskinizi azaltır. Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırmada havucun içinde bulunan karotenoyid prostatlı kanser hücrelerine, beta-karotenin de kolon kanserli hücrelerine karşı savaştığını belirledi.



En iyi yabani meyve



Kazanan: Taze çilek



Çilek aslında genel olarak sağlık için değil, keyif için yenilen bir meyve olarak görülür. Çilek, dış yüzeyinde tohumlar olan yegâne meyvedir ve bu da onu Vitamin C açısından rakiplerinden oldukça öne çıkarır.



En iyi balık



Kazanan: Sardalya



Balık hem önemli bir protein kaynağıdır hem de yüksek oranda mineral ve vitamin içerir. Sardalya gibi yağlı bir balık yemeyi tercih ederseniz ayrıca bunların dışında yüksek oranda omega-3 yağ asidi tüketmiş olursunuz. Sardalya balığını konserve olarak almanız da bu nimetlerin hepsinden faydalanmanızı sağlayacaktır.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenmek, ihtiyac, paraya, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dengeli ve Düzenli Beslenmek için Neler Yapmalıyız Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Nisan 2012 10:39
Sağlıklı Beslenmek Hayat Kurtarıyor efLatun Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Şubat 2012 21:52
Kabızlıkta sağlıklı beslenmek için öneriler Sır Sağlık Köşesi 0 27 Ocak 2011 12:45