IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   İştahınızı Kapatarak Zayıflayabilirsiniz (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/501730-istahinizi-kapatarak-zayiflayabilirsiniz.html)

Lady 25 Ağustos 2012 21:23

İştahınızı Kapatarak Zayıflayabilirsiniz
 
Her ne kadar pek inandırıcı geliyor olmasa bir gerçek vardır ki oda, diyet yapmanın en temel sırrının sık sık ama az yemek olduğudur. Buna ek olarak sağlıklı zayıflamak için iştahınızı kapatmakta gereklidir. Peki, ama iştah nasıl kapatılır diye soracak olabilirsiniz.
Gelin birlikte iştah nasıl kapatılır ve iştah kapatma yolları nelermiş bir göz atalım…
Zayıflamak İstiyorum Acilen diyenlerdenseniz, İşte İştahınızı Kapatmanızın Püf Noktaları:
Diyet yaparak kilo vermek istemenize rağmen bir türlü iştahınıza eğer engel olamıyorsanız, bunu çözebilmenin en güzel yolu, gün içerisinde sık sık ve az öğünler ile kabaran iştahınızı durdurmaktır. Bu şekilde iştahınızı kontrol altında tutabilirsiniz.
Diyet ve Beslenme Uzmanı Hayrettin Mutlu, bünye olarak daha önceden edinmiş olduğunuz bir yemek alışkanlığı ve iştah kabarıklığı bulunuyor olabilir ki bu da oldukça normal bir durum. İnsan alıştığı düzeni hemen bozamaz ve siz istemeseniz bile mideniz bu alışkanlık yüzünden bir süre sonra size sinyal gönderir.
Bu sebeple eğer zayıflamak için diyet yapıyorsanız, atıştırma krizinizi durdurmak ve yeme isteğinizi kontrol altına alabilmek için; bir takım değiştireceğiniz yeme alışkanlığı ve yiyeceğiniz besinler ile bunu sağlayabilirsiniz.
İştahınızı kapatmak, yeme isteğinizi kontrol altına alabilmek ve kabaran atıştırma isteğinize bir son verebilmek için yemeniz ve uygulamanız gerekenler arasında; bol bol su içmek, sağlıklı karbonhidratlara yönelmek, yiyeceğiniz yiyecekleri güzel ve iyice çiğnemek ile birlikte güç gerektiren bir takım egzersizleri yapmak gerekmektedir.
En etkili zayıflama yönteminin ise kontrollü bir şekilde sık sık ve az öğün yemek olduğunu tekrarlamakta fayda var. Çünkü aslına baktığınız da bütün önerilerin çıkış noktası yine sık sık ve az yemek kuralına çıkmaktadır. İştahınızı kontrol altında tutmanızın en temel yolu budur. Diğer yukarıda ki yemeniz gereken ve uygulamanız gerekenler ise sadece bu kuralın destekçisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
İlk zamanlarda atıştırma isteğiniz zaman zaman ağır basacaktır, bu ve bunun gibi durumlarda yiyeceğiniz miktarları mümkün oldukça az tutmaya çalışın. Yeme isteğiniz arttığında su içmekte, kişiye tokluk hissi yaratacağından açlığınızı ve yeme isteğinizi köreltebilmektedir.
Hızlı zayıflama yöntemlerinden birinin de egzersiz olduğunu unutmayın. Özellikle öğün saatlerinde spor yapmak iştahı kapatmanın en güzel yollarından biridir. Yaptığınız egzersiz zorlaşmaya başladıkça vücut ısınızda artmaya başladığından daha fazla kalori yakacaksınız. Bu da egzersizden sonra ki birkaç saat içerisinde iştahınızı bastırmayı başaracaktır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net