IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2013, 15:54   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İştah Kontrolü İçin Öneriler




1. Bol Bol Su İçin

Sağlıklı beslenme ve diyet uzmanları, her fırsatta suyun faydalarını anlatıp duruyor. Haksız da sayılmazlar hani! Suyun, kilo kontrolündeki en önemli katkısı, tokluk hissi yaratıyor olması. Vücut susuz kaldığında ise, beyne açlık hissine benzeyen sinyaller gönderiyor. Bol su içmek, vücudun su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi önleyecek.


2. Uzun Uzun Çiğneyin

Yiyecekleri uzun süre çiğnemek, beyne, vücuda giren besinleri algılaması için fırsat vermek anlamına gelir. Bu yolla, tat alma duyusu tatmin edilir. Ve daha az porsiyonla, daha fazla doyum sağlanır. Aşırı yemekten kaynaklanan sindirim sorunları da yaşanmaz.



3. Tat Alma Duyunuzu Tatmin Edin

Yapılan araştırmalar, değişik lezzetlerle tat alma duyusunun tatmin edilmesinin, küçük porsiyonlarla yetinmemizi sağladığını gösteriyor. Sürekli aynı yemekleri yemek ise, tat alma mekanizmasını duraksatıyor. Bu durumda, kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebilirsiniz. Yemeklerinizi yeşillikler ve baharatlarla tatlandırın!



4. 3 Ana 3 Ara Öğün Yiyin

Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu. Yine de arada atıştırma arzusu olabilir, ama miktar çok daha az olacak. Böyle bir durumda, mevsim meyveleri en iyi seçenek. Liften zengin olmaları sebebiyle, kan şekeri düzeyini daha yavaş yükselterek, uzun süreli tokluk hissi verirler!



5. Güç Harcayın

Egzersiz, güç harcanarak yapıldığında, vücut ısısı artar ve daha fazla kalori yakılır. Bu durum, egzersiz sonrasında birkaç saat boyunca iştahın bastırılmasına neden olur. Öğün saatinden birkaç saat önce, özellikle sabah egzersiz yapmak en doğrusu.



6. İyi Uyuyun

Günde ortalama 6-8 saat kaliteli uyku, gün içinde yaşanabilecek yorgunluğu ve uyuklamayı ortadan kaldırır. Böylece, dikkat toplamak için fazla enerji veren atıştırmalara da ihtiyaç duymazsınız.



7. Glisemik indeksi Düşük Beslenin

Düşük glisemik indeksli (Gl) gıdalar, yüksek olanlara göre daha uzun süre tok tutar ve sonraki öğünde daha az yemeyi sağlar. Bir yemekteki Gl oranını yüzde 50 azalttığınızda, doygunluk hissinde yüzde 50 artma olur. Beyaz un, şeker, pirinç ve patatesten uzak durun; barbunya, nohut, kuru fasulye, mercimek, fındık, elma, portakal, makarna, kepek ekmeğini ise bolca yiyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Öneriler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İştah Kontrolü AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Mart 2012 23:37
İştah Kontrolü Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 08 Mart 2012 13:04
Güzelliğiniz İçin Öneriler.. Düş Haber Arşivi 0 14 Eylül 2011 15:42
Depresyon İçin Öneriler YapraK Ruh Sağlığı 0 28 Eylül 2009 20:52
İştah kapatan pratik öneriler YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Mart 2009 03:52