IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2013, 19:00   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ünlülerin Yeni Diyeti; Alkali Yiyecekler




Victoria Beckham şekerlemelerden vaz mı geçti? Ünlüler arasında yeni trend, alkali yiyeceklerle sağlıklı beslenme...

Şimdilerde birçok yıldız, asitli yiyecekleri azaltıp, alkali besinlere yöneliyor… Victoria Beckham, attığı tweetle beslenme uzmanı Vicki Edgson ve Şef Natasha Corrett'in kitabındaki tavsiyeleri uyguladığını açıkladı. Jennifer Aniston, Kirsten Dunst, Gwyneth Palthrow, Miranda Kerr gibi ünlüler de glisemi bakımından zengin olan besinlere nazaran alkalin bakımından zengin ürünleri tüketmeyi tercih ediyor. Alkalin tüketimi sağlıkli bir hayat sürmenin parolası gibi görünüyor.

Sürekli yorgun musunuz ? Enerjiniz mi yok? Ya da her yeriniz ağrıyor mu ? Saçlarınız kuru ve mat mı? Alkalinle vücudunuzun sağlık dengesini geri kazanın ve bütün şikayetlerinizden kurtulun!

Çok mu asit alıyorsunuz ?
Vücuda ne kadar fazla asit giriyorsa, hastalıklara da o kadar davetiye çıkıyor. Bu nedenle, endüstriyel ve rafine edilmiş besinler, kırmızı et, şarkuteri, peynir, şekerleme, alkol, kahve, elma hariç diğer sirkeler gibi vücudun asit oranını arttıran yiyecekleri abartmamak gerekiyor.

Bununla birlikte stres, uyku eksikliği, kirli hava gibi günlük hayatın temel unsurları da vücudumuzun dengesini bozuyor ve kontrolden çıkmasını sağlıyor.

Vücudumuzun tükenmemesi için, avokado, taze sebze suları, elma, muz, badem, erik, hindistan cevizi suyu, ıspanak, brokoli, salatalık, kırmızı dolmalık biber, kereviz gibi alkalin zengini ve vücudun en önemli ihtiyaçlarını karşılayan besinleri tüketmemiz gerekiyor.

Dengenin anahtarı pH 7!

Sağlıklı bir vücut için, organik sıvılara ihtiyacımız var. Ne fazla asit ne de fazla alkalin olmamalı... Ortalama pH değerinin 7 ve 7,4 arasında olmasına dikkat etmeliyiz. Vücudumuz sindirim sırasında doğal yollarla asit üretir ve ciğerlerimiz asidi, tuzlu minerallerden ( potasyum, kalsiyum, magnezyum ) ayırt edebilir ve doğal olarak alkalin üretir. Çok fazla asitli ürün tüketmezsek vücudumuz bu dengeyi kendi kendine sağlayabilir.

Sağlıklı yemek
Omega-3 içeren yağlı somon, ton balığı, ringa balığı gibi doğal besinler sağlık için en mükemmeli… Pişmemiş ya da aldante kıvamında pişirilmiş sebzeler alkalin bakımından çok zengin. Sevdiğiniz yemekleri yiyerek, fakat dikkatli davranarak sağlıklı olablirsiniz. Canınız hamburger yemek istiyorsa yiyin fakat yanında patates yerine kızartma olmayan bir tercihte bulunun. Tüketilen besinlerin taze, organik, tam tahıllı ürünler olmasına dikkat edin. Alışveriş listenizden fazla asitli ürünleri çıkartın. Doğanın bize sunduğu saf tazelikteki ürünleri tercih edin.

Dr Peter Jentschura'nın önerileri

Her sabah, aç karna bir bardak sebze suyu.

Haftada iki kere tuz banyosu ! 37 derece sıcaklıktaki su da 30 dakika kalın.

2 kahve kaşığı elma sirkesini bir bardak suya katıp, sabah ve akşam olmak üzere için.

Yeşil smoothie tarifi
1 muz + biraz ıspanak ( göz kararı ) + 1 adet armut + 1 adet hindistan cevizi. İsteğe bağlı olarak biraz badem ekleyip hepsini blenderdan geçirin ve her sabah kahvaltıda bunun gibi sağlıklı içecekler tüketin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alkali, diyeti, yeni, yiyecekler, ünlülerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genç Kalmanın Yeni Yolu Oksijen Diyeti! Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Mayıs 2013 23:12
Ünlülerin Yeni Modası: Kısa Bluzlar Zen Moda Trendleri 0 01 Mart 2013 18:48
Ünlülerin yeni tercihi Topuklu sneakers PassioN Ayakkabı Trendleri 0 03 Nisan 2012 22:06
2010'un En Yeni Son Yılların En Başarılı Diyeti YapraK Diyet Listeleri 0 16 Ocak 2010 16:17