IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2014, 20:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kafa karıştıran 10 diyet efsanesi




Kilo kaybı hakkında gerçekten en saf ve doğru olan bilgilere sahip misiniz, yoksa gördüğünüz ve duyduğunuz her şeyi uyguluyor musunuz? Diyetler kafa karıştırıcı, hadi birlikte göz atalım!




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



- Saat 19.00’dan sonra hiçbir şey yemeyin söylemi, eğer 21.30’da uyuyorsanız geçerlidir ancak gece yarısını geçtikten sonra uyuyan biriyseniz ne olacak?
Gece saatlerinde ne yediğiniz önemlidir ve ne kadar yediğiniz, yoksa yiyebilirsiniz. Bir kase yoğurt içine atılmış bir kaşık yulaf veya birkaç diyet bisküvi ile bir parça peynir, yanında yeşil çayla birlikte yiyebilirsiniz.


-Yediklerinizin ne olduğu çok önemlidir. Örneğin kötü karbonhidrat ile iyi karbonhidratı birbirinden ayırmalısınız. Kötü karbonhidratlar rafine basit şekerlerdir ve kan şekerinizi hızla yükseltirler. Ayrıca vücutta yağ olarak saklanırlar. Ancak daha karmaşık olan karbonhidratları seçerseniz, sindirime destek olacaklardır. Bunlar meyve, sebze ve tahıllardır. Kan şekeriniz dengede kalır ve iştahınızı kontrol edebilirsiniz.


- Yemekten önce bir tas çorba içmek kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Bu bilgiyi her yerde okumuşsunuzdur ancak bunun doğru olabilmesi için sizin de doğru çorbayı seçmeniz gerekir. Bahsi geçen sadece sebzelerden oluşmuş ve içine başka bir şey katılmamış sebze ve tavuk çorbasıdır.


Kalorisi yüksek olan kremalı çorbalar, hazır çorbalar, içine un katılarak yapılan bakliyat çorbaları elbette bu kapsamda değerlendirilmemeli çünkü onların kalorisi ve besin değerleri ana yemeğiniz kadar ve bazen fazla bile.


- Diyet yaparken kırmızı etten uzak durmanız gerektiği doğru değildir. Ancak aşırıya kaçmamanız gerekir. Zaten diyetin amacı hiçbir şeyin aşırısına kaçmamanızdır. Kırmızı et protein ve demir açısından büyük bir kaynaktır.
Etin yağsız olanını, kıymanın yağsız olanını seçin. Porsiyon kontrolü yapın. Yaklaşık avuç içi kadar kırmızı et haftada 1 veya 2 kez tüketilebilir.


- Üzerinde her doğal yazana inanmamalısınız. Herhangi bir bitkisel ilacı almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bitkisel bir ilaç olması, onun kimyasal işlemlerden geçmediğinin garantisi demek değildir.
Yağı emen, yağı yaktığını söyleyen pek çok ilaç piyasada kontrolsüz olarak satılıyor. Bunlara bitkisel etiketiyle satıldığı için güvenemezsiniz.


- 1 kilo demir mi ağırdır, yoksa 1 kilo pamuk mu? Tabii ki ağırlıkları aynıdır ancak büyüklükleri farklıdır. Bunu yiyeceğe çevirirsek, hacimleri büyük olduğunda aldığınız miktar da değişir.


1 kilo yağlı besinden aldığınız kalori ile yağsız besinden aldığınız kalori aynı değildir. Porsiyon büyüdüğünde aldığınız yağ oranı da büyüyorsa, iki besin içinde siz yağsız olanı tercih etmelisiniz. 1 gram protein 4 kaloridir, 1 gram karbonhidrat da 4 kaloridir ancak 1 gram yağ 9 kaloridir.


- Aldığınız bütün kiloları genetik mirasınıza elbette atamazsınız ancak onu yok da sayamazsınız. Genetik halinizin farkında olmak önemlidir, neden mi?Eğer ailenizde obezite, diyabet, hormon hastalıkları, kanser gibi vakalar varsa, önleminizi alarak daha sağlıklı bir beslenme yöntemi bulabilirsiniz. Genetik mirasınız, size neler olabileceğini gösterir ve önlem almanızı sağlar.


- Metabolizmanızın kontrolünü mutlaka elinizde tutun. Aç hissettiğiniz zaman yemek yiyin çünkü metabolizma kullanılmaya hazır demektir.
Eğer yemez ve açlık halini sürdürür veya geçiştirirseniz, vücudunuz kendini kilitleyecek ve bir süre boyunca yediğiniz her şeyi depolamaya başlayacaktır.


- Vücudunuzun hareket etmeye ihtiyacı var. Ancak bunun en önemli ve temel koşul olduğunu unutmayın. Vücut çalışmak ve enerji harcamak üzerine planlanmıştır.


Yapmanız gereken yediklerinizden fazla kalori harcamaktır. Bunun için çabalarsanız, kilo vermeniz de kolaylaşacaktır.


-Yediklerinizi yakacak ve vücudunuzdaki yağları bir anda eritecek mucize bir besin yoktur! Bunlara lütfen inanmayın. Vücudunuz bir makine ve bu makinenin bazı işleyiş kuralları var, ona uyarsanız, size doğru hizmet verecektir.
Bazı besinler vücudunuzun hızlanmasında yardımcıdır. Örneğin greyfurt yağ yakımını hızlandırır ama 2 porsiyon patates kızartması yedikten sonra greyfurt yemeniz bir şey değiştirmez. Mucize aramayın, sağlıklı olanı yapın!



Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, diyet, efsanesi, kafa, karıştıran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kafa karıştıran Galaxy S4! Zen Samsung 0 12 Haziran 2013 14:53
Kafa Karıştıran 2 Açıklama! Soner Cep Telefonlar 0 11 Mayıs 2012 17:52
Kafa karıştıran 2 açıklama! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Mayıs 2012 23:29
PKK'dan kafa karıştıran açıklama Hayal Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2010 12:57