IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2016, 13:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tuzdan Kurtulmanın Pratik Yolları




Tuzu Çok Mu Tüketiyorsunuz? Bu soruya cevabınız "evet" ise bu yazı tam sizlik!

Tuzu çok tüketenler için tuzsuz yemeğin hiç tadı yok. Kalp ve damar hastalıklarına yol açtığını bilmemize rağmen, sırf seviyoruz diye her gün ihtiyacımızdan daha fazla tuz tüketiyoruz. Halbuki bu yaramaz yönümüzü kontrol altına almak sandığımız kadar zor değil.

Her öğünde tuzu bir kez az serpsek 2 ay sonunda kademeli olarak, kendimize bile çaktırmadan azaltmış oluruz. Yine de “çok denedim, tuzsuz yapamıyorum” diyorsanız onun yerine şu baharatlarla yemeklerinizi tatlandırmak da mümkün.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İşte Tuzdan Kurtulmanın Yolları!

Karabiber: Mevsim sebzeleri ve etli tariflerinizin kurtarıcısı karabiber, tat vermekle kalmıyor, sindirimi de kolaylaştırıyor. Antioksidan içeriğiyle özellikle kış aylarında hastalıklara ve soğuk algınlığına karşı koruyor.

Kekik: Kırmızı etin muhteşem tamamlayıcısı kekik, metabolizmayı hızlandırıyor, kalbe iyi geliyor. Kan şekerini düşürüyor. Böbreklere ve damar sertliğine karşı da kullanılıyor.
Gomasio: Tuz ve susam karışımından oluşan gomasio aşırı tuz tüketimine karşı Japon mutfağının çözümlerinden biri.

Güveyi otu: Diğer adıyla keklik otu, sadece lezzet katma amacıyla değil, sakinleştirici ve öksürük giderici etkisiyle de sağlıklı bir tercih.

Kişniş: Maydanozgillerden kişniş, salatalar için uygun seçim. Ayrıca çaylara da katılıyor, sindirimi kolaylaştırmak ve cilde iyi gelmek gibi güzel etkileri var.

Yenibahar:
Lezzeti ve kokusuyla hatırlanan yenibahar, eklem ağrıları ve mide bulantıları için akla gelen şifalı bitkilerden.

Hepsi de tek başına tuz yerine kullanılabileceğiniz alternatifler.

Tariflerinizi daha da lezzetlendirmek için bonus: Kekik, fesleğen, kuzu kulağı gibi farklı baharatların taze yapraklarını dilimleyip üzerine limon ve ezilmiş sarımsak sosu ekleyerek hazırlayacağınız pratik karışımla tencere yemeklerinizi taçlandırabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, diyet tarifleri, diyet yemekleri, kurtulmanın, pratik, tuz, tuz yerıne gecen besinler, tuzdan, tuzdan kurtulmak, tuzsuz nasıl yemek yapılır, tuzsuz yiyecekler, tuzu azaltma yolları, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğan kokan ellerden kurtulmanın pratik yolu! yaSmin Genel Paylaşım 0 14 Şubat 2014 22:36
Korkularınızdan Kurtulmanın Yolları Zen Ruh Sağlığı 0 03 Ocak 2013 18:42
Yaz lekelerinden kurtulmanın yolları.. System Sağlık Köşesi 0 05 Kasım 2011 08:18
Facebook'tan kurtulmanın yolları Feronia Ağ, Network ve Networking 3 10 Nisan 2010 23:33
Uykusuzluktan kurtulmanın yolları Lucifer Sağlık Köşesi 0 05 Nisan 2010 16:03