IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2016, 13:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ne Kadar Karbonhidrat Protein ve Yağ Tüketmeliyiz ?




Protein ve Yağ Tüketimi !

Vücut Yağını Kaybetmek İstiyorsak Ne Kadar Karbonhidrat,Protein ve Yağ Tüketmeliyiz? Kalori hesaplaması bize tam görüntüyü vermez. Yeni çalışmalar göstermiştir ki, kilo vermek için negatif enerji dengesine ihtiyaç duyulmasına rağmen, diyetteki göreceli yağ, protein ve karbonhidrat miktarı açlık sinyallerini açmada ve kapamada önemlidir. Aynı zamanda, bu kaynakların her birindeki kaloriler oldukça farklı yollarla vücut tarafından kullanılır.
Başarılı yağ kaybetmenin anahtarı çoğunlukla yağdan gelen kalorilerin kesilmesi ve az bir miktarda karbonhidratı azaltmaktır, İdeal olan karbonhidratların toplam kalori miktarınızın %60’ına katkıda bulunmasına devam edilmesidir. Bu normal diyetten farklı gibi gelmeyebilir, fakat kalori alımı azalmış, karbonhidrat alımı azalmış olacaktır.
Örneğin, eğer siz kalori aliminizi 2500 kkalori (kalorinin %60 = 375 g karbonhidrat)’den 2000 k.kaloriye indirmeyi istiyorsanız, sizin yeni karbonhidrat aliminiz, 2000’in %60’ı 4’e bölündüğünde 300 g’dır (1 g karbonhidrat 4 kalori verir).
Eğer, karbonhidrat aliminizi günlük enerji ihtiyacının altında azaltmak istiyorsanız, glikojen depolan tüketilmeye başlar ve yalnızca yağ oksidasyonu artmakla kalmaz aynı zamanda protein oksidasyonu da artar. Açık bir şekilde lean dokusundaki bir azalma ile sonuçlanacağından bu sporcular için istenen bir durum değildir. Tabi ki, bu sizin performansınızı etkiler ve sizin İMO’da bir azalmaya sebep olur. Daha az lean dokuya sahipseniz İMO da azalır, ve ağırlığınızı devam ettirmek için daha az kalori yakarsınız.
Yüksek Protein Alımı

Yüksek protein alımı, lean dokudaki kaybın bir kısmını dengeleyebilir. Çoğu araştırmacılar, yağ kaybetme programında proteinin günlük alimini, vücut ağırlığı /gün’de 1.6 g/kg civarında tavsiye eder.
Örneğin, 75 kg olan bir sporcu için günlük protein ihtiyacı 120 g olur. 2000 kalorilik bir programda protein tüketimi toplam kalorinin %24’üne eşit olurdu. Örneğin, 2000 / (75xl.6)’ya bölünür.
Bu yüzde, ağırlığı devam ettirmek için tavsiye edilen % 12-15’den daha büyüktür. Basit bir şekilde daha düşük kalori alımını yansıtır. Diğer bir deyişle sizin protein alımınız aynı şekilde devam ettirilir ya da hafif bir şekilde artar fakat karbonhidrat ve yağlardan alman kaloriler azalır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, kadar, karbonhidrat, katbonhidrat, ne, protein, sağlıklı beslenme, tüketmeliyiz, ve, yad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Protein Eksikliğinde Görülen Hastalıklar nelerdir, protein eksikliği hastalıkları PySSyCaT Vitaminler 0 24 Ocak 2015 23:14
Günde kaç gram tuz tüketmeliyiz ? Sue Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 06 Ağustos 2012 14:00
Neden Kefir Tüketmeliyiz? Afrodit Sağlık Köşesi 2 21 Ekim 2011 00:28
Ne kadar tuz tüketmeliyiz? Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Mayıs 2010 16:05