IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2016, 14:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurban kesildikten sonra nasıl tüketilmeli?




Kurban kesildikten sonra nasıl tüketilmeli?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kurban bayramında beslenmede büyük değişikler olur. Bayram süresince öğünlerin saatleri ve düzeni değişir; en önemli değişim ise et tüketiminin artmasında olur.
Kurban kesildikten sonra nasıl tüketilmeli?
"Bayramda hazımsızlık, mide ağrısı, bulantı, kabızlık, kalp çarpıntısı, tansiyon yüksekliği gibi sorunların olmaması için beslenme konusunda tedbirler alınmalıdır” diyen Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, bayramda nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetledi:


Kurban bayramında beslenmede nelere dikkat edilmeli?
1-Kesilmiş et dinlendirildikten sonra tüketilmeli.

2-Kızartma ve kavurma yerine; haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmeli.

3-Kahvaltı öğünü gün içinde sindirim kolaylığı için atlanmamalı.

4-Etin yanında bol salata veya taze nane- maydanoz tüketilmeli.

5-Dana etinin yaklaşık 100 gramında 90 mg kolesterol varken, karaciğerinde 300 mg kolesterol bulunduğu için fazla miktarda ciğer tüketiminden kaçınılmalı.

6-Fazla tüketilen çikolata, şeker, tatlı ve et tüketimi hem kolesterol hem de kilo artışına neden olabileceğinden bayram ziyaretlerinde ikramların tüketimine dikkat edilmeli.Özellikle sütlü veya meyveli tatlılar gibi hafifi tatlılar tercih edilmeli.

7-Bayramda sebze ve meyve tüketimi de atlanmamalı ve posadan zengin besinler tüketilmeli.

8-Bayram süresince fiziksel aktivite ihmal edilmemeli.

9-Günde 2,5 litre su tüketimine dikkat edilmeli.


Kurban etinin tüketilmesinde nelere dikkat edilmeli?
•Kesildikten sonra kurban eti çok sert olur, bu da sindirimini zorlaştırır. Normal bir etin sindirimi 4 saat sürerken, taze kesilmiş etin sindirimi 8 saatte olur. Bekletildikten sonra tüketilen etin lezzeti ve pişirimi de daha iyi olur.

•Kurban eti ilk gün tüketildiğinde hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi sorunlar görülebilir.Bu yüzden et 24 saat bekletildikten sonra tüketilmelidir.

•Et ile yapılan yemekler kendi yağında pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı ve tereyağı tüketiminden kaçınılmalıdır.

•Kurban etinin yanında sindirimi kolaylaştıran mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve posalı besinler tercih edilebilir.

•Kurban etinin görünen yağlı kısımları mutlaka temizlenmelidir.

•Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler et tüketimine dikkat etmelidir.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bayram, diyet, et tuketimi, kurban bayrami, saglikli beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurban eti nasıl saklanmalı Tufan Sağlık Köşesi 0 09 Ekim 2014 18:30
Çocuklara Kurban Nasıl Anlatılmalı? Sevda İslamiyet 0 23 Ekim 2012 20:29
Kurban Eti Nasıl Dağıtılır Liaaa İslamiyet 0 06 Nisan 2012 18:44
Kurban Nasıl Kesilir Liaaa İslamiyet 0 16 Mart 2012 14:13