IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2016, 19:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dondurmamanız Gereken 6 Meyve ve Sebze




Dondurmamanız Gereken 6 Meyve ve Sebze


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dondurucunuzu sadece buz kalıpları için kullanıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Dondurucu dediğimiz bu vazgeçilmez mutfak aleti birçok yiyeceği aylarca taze olarak muhafaza edebilme özelliğine sahip. Tavuk ve karides gibi protein içerikli yiyecekler, bezelye ve soya fasulyesi gibi sebzeler ve hatta tahıllar ve ekmek bahsettiğimiz yiyeceklerden sadece bazıları. Bu yiyecekleri daima derin dondurucunuzda bulundurmak, dilediğiniz zaman zengin içerikli bir öğün hazırlamanıza yardımcı olacak. Derin dondurucunuzla hali hazırda bu kadar haşır neşir misiniz?

Bu konuda çok fazla heyecanlanmadan önce size küçük bir ikazımız var. Su içeriği yüksek olan meyve ve sebzeleri dondurmaktan kaçınmalısınız. Bu yiyecekleri tazeyken tüketmek en iyisi, eğer dondurduktan sonra buzlarını çözmeye çalışırsanız, umduğunuzun aksine vıcık vıcık, hamur gibi, sulu bir şey elde edersiniz. Şimdi sayacağımız altı meyve ve sebzeyi saklamak için buzdolabını veya kileri tercih etmelisiniz.


1. Kavun

Kavun benzeri tüm meyveler, karpuz da bu gruba giriyor, dondurulmamalı. Bu meyveleri dondurup çözdüğünüzde hemen hemen tüm suyunu kaybediyor. Dondurulmuş kavunu değerlendirmenin tek yolu smoothie hazırlarken kullanmak. Böyle kullandığınızda kavunları çözmenize gerek kalmayacak, donmuş kavun parçalarını doğruca blender'dan geçirerek kullanabileceksiniz.

2. Patates

Patatesler kilerinizde uzun süre dayanacağı için dondurmanız için hiçbir sebep yok. Eğer dondurmayı denerseniz, sonunda hamur gibi bir patates elde edersiniz. Patates püresine hayır demeyeceğinizi biliyoruz. Ama hamur gibi patates? Hiç sanmıyoruz.

3. Domates

Kendinizi buzlu bir çeri domatesi ısırırken mi hayal etmiştiniz? Bu resmi kafanızdan atsanız iyi olur. Eğer domatesleri taze ve sulu olarak tüketmek istiyorsanız, kesinlikle dondurmayın. Daha iyi bir seçenek domatesleri sosa dönüştürmek ve o haliyle dondurmak. Sosu çözdüğünüzde dondurmadan önceki halini koruduğunu göreceksiniz.

4. Salatalık

Salatalık da domates gibi dondurulduktan sonra hoş bir görüntü ortaya çıkarmıyor. Salatalıkları saklamanın daha iyi bir yolu ise turşu yapmak.

5. Kereviz

Kereviz buzdolabında yeterince uzun bir zaman saklanabileceğinden, dondurucuda saklamanıza hiç gerek yok.

6. Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeleri tüketmenin en iyi yolu tazeyken tüketmek. Bu sebzeleri buzdolabında uzun süre muhafaza etmek isterseniz yıkayın, kurutun, bir kağıt havluya sarıp plastik poşete koyarak ağzını sıkıca bağlayın. Yeşil yapraklı sebzelerin tek istisnası ise ıspanak. Süpermarketlerde dondurucu bölümünde sıkça rastladığınız bu ıspanakları ise, çorba ve sos yapımında kullanabilir ve hatta sade olarak soteleyebilirsiniz.


__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, dondurmamanız gereken 6 meyve ve sebze, saglikli beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz için meyve ve sebze tüketin Violent Sağlık Köşesi 0 07 Aralık 2014 17:51
En Besleyici 5 Sebze ve Meyve YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Mayıs 2009 04:06
Şifalı Meyve ve Sebze Suları Heidi Alternatif Tıp 0 13 Ağustos 2008 07:41