IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2018, 13:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 Mucizevi Diyet Formülü !




Diyet Zayıflama Formülleri
Mucizevi diyet formülleri, etkili ve faydalı diyet nasıl yapılır ? Sağlıklı diyet yapma yöntemleri nelerdir, kilo alma verme sebepleri ile zayıflama stres arasındaki ilişkiler.

Bütün diyetisyenlerin genelde kilolu insanlara söylemiş olduğu yöntemlere bakıldığında şablon olarak birbirlerine benzer.
Bir kesimi Az ye – çok hareket yap ve zayıfla şablonunu kullanırken buna karşı çıkanlar ise fiziksel faaliyetlere fazla yüklenmeden metobolizmayı hızlandıracak bitkileri tavsiye ediyorlar.
İnsan metabolik ve fiziksel faaliyetlerle enerji tüketir. Yani kısaca hesap şudur. Aldığımız gıdalarla sağladığımız enerji miktarı eğer tükettiğimiz enerji miktarından fazla ise obezite meydana gelir. Kısaca obezitenin en basit tanımı böyledir. Peki tek şey harcadığımızdan fazla almamaktan mı ibarettir?

1Kilo Almanın Sebepleri Neler

Kilo almanın kaç sebebi vardır. İnsanların beslenme alışkanlıkları, beslenirken tüketilen gıdalardaki seçim, hormonal ve genetik yapı, meşgul olduğumuz işimiz, psikolojik sorunlar, ilaç kullanımı, hayatın olağan akışında karşılaştığımız stres obeziteyi ortaya çıkaran en önemli etkenlerdir.

Yani “az ye, çok hareket yap ve zayıfla” şablonu tek başına doğru değil. insandan insana bile değişik şekil gösteren bir durumdur kilo alıp vermek. Kilo aldırıcı sebepleri çok iyi bilip, hayatımızı buna göre programlamamız gerekir.

2Stres ile Başa Çıkma ;

Stres ile başa çıkamamak, stresli ortamda çalışmak, kişinin kendi kendisi ile barışık olmaması, güvensizlik, psikolojik sıkıntı ve buhranlar, duygusal yönden doyumsuzluk insana kilo aldırır. İnsanın kendi bedeni ile barışık olmadan, dünyanın en iyi diyetini bile yapmış olsa hiçbir zaman sağlıklı kilo veremez, hatta şişmanlaması artar. Tükettiği her besin kalorisini hesaplayanlar veya elinde çizelge taşıyıp kalori hesabı yapanlar, kilo vermede en çok zorlanan bireylerdir.


3Yemeği Hızlı Tüketme Sorunu ve Kilo ;

Beynimiz, vücuttaki her organla olduğu gibi mide ile de iletişimi vardır.
Dolayısıyla, mide ile beyin arasında sinyal alışverişi vardır.
Tüketilen gıdayı midenin beyine doygunluk hissini göndermesi 20 dakikada bir gerçekleştiğinden, yemek yiyen kişi, hızlı bir şekilde yeme işlemini gerçekleştirdiğinde beyine sinyal gitmiyor.

Doyum hissine ulaşmadıkça da yeme işlemi sürdüğünden kilo almak hızlanıyor. Yemekleri çok çiğneyerek, biraz yavaş yiyerek ilk 20 dakikayı bir geçirebilsek; yediğimizden çok az miktar yemek ile doyacağız. Acele ile fazla çiğnemeden yuttuğunuz yiyecekler kilo almamıza neden oluyor. Besinleri ağızımızda ne kadar iyi çiğnenirsek gıdaların midedeki sindirimleri de o kadar kolaylaşır. Aynı zamanda yemeği iyi çiğnemek çabuk doymamızı sağlar ve protein oranını korur.

4Yemekte Sindirim Durumu ;

Yemek esnasında alınan sıvılar sindirim enzimlerini ve mide asitlerini azaltır.
Bu sebepten besinlerin sindirimi zayıflar.
Midedeki besinler yeterince sindirilmeden bağırsaklara geçer ve ince bağırsakta baskı yaratır buda hazımsızlık hissi verir.
İçilen çok miktardaki su kan şekerinin de hızla yükselmesine yol açar.

Vücuttaki insülin üretimi artar ve obezitenin en büyük sebeplerinden birine meydana getirir. Tabi bu insülin de yediğimiz gıdaların yağ olarak vücutta stoklanmasına sebep olur. Bu işin doğru olanı yemek sırasında az su içmektir. Yemek yemediğiniz müddetçe gün içinde bolca su içmek faydalıdır. Hatta midemize doygunluk hissi vermesinden dolayı daha az acıkmamızı sağlar.

5Yemekte Televizyon Seyretmek ;
Başka bir kötü alışkanlık yemeğe yoğunlaşmadan televizyon seyrederek veya gazete okuyarak yemek yemektir. Yemeğe yoğunlaşmadan yenen yemek tam sindirim sağlanmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Alın size bir kilo alma sebebi daha.

Bu kadar çok kötü alışkanlık ve kilo aldıran sebepler varken, yapılan diyetler ile ne kadar az yiyerek kaç kilo verilebilir veya kaç kalorilik diyet yaparak, ne kadar çok hareket yaparak ideal kilomuza ulaşabilir ya da kilomuzu koruyabiliriz?


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet zayıflama formulleri, kilo almanın sebepleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mucizevi kurtuluşlar Nogitsune Esrarengiz Olaylar 0 01 Ocak 2016 10:20
Diyet Soya Soslu Diyet Tavuk Şiş Zen Diyet Tarifleri 0 25 Kasım 2012 21:24