IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2018, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kilo almadan oruç tutmanın 10 yolu




Kilo almadan oruç tutmak için beslenme uzmanı Arzu Karabulut’un size özel tavsiyeleri var. Oruç tutarken sağlıklı beslenmek hatta kilo vermek için uzman önerileri sunuyor. “Yüksek Topuklar” okuyucuları için hazırlanan bu özel haberde, hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler var.




Sıcak havalarda, uzun saatler boyunca oruç tutuyoruz. Vücudumuzun, yiyeceklerden daha çok sıvıya ihtiyacı var. Bunun farkına vararak, dengeli bir şekilde ihtiyaçlarımızı karşılayalım. Huzur içinde ve sağlıkla ibadetimizi yapalım. Kilo almadan oruç tutmak için bilime dayalı önerilerimi aşağıda paylaşıyorum.

Her gün maden suyu için
Mineral ve vitamin içeriğiyle doğal maden suyu, Ramazan’da mutlaka içilmelidir. Hem vücudun susuzluğunu giderir hem tokluk verir hem de zayıflamaya yardımcı olur.

Hurma suyuyla kilo verin!
Oruç tutarken kilo almaktan korkanlara, doğal bir çözüm önerim var: Hurma suyu! İftarda, bir su bardağı suyun içerisinde bir adet çekirdeği çıkarılmış hurma ekleyin. Sahura kadar bekletin. Sahurda en son, uyumadan önce suyunu için ve hurmayı yiyin. Hem bağırsaklarınız çalışacak hem tatlı ve açlık hissi azalacaktır.

Tok tutan besinler tercih edin
Oruç tutarken sağlıklı beslenmenin altın kurallarından biri sahur yapmaktır. Protein yönünden zengin, tokluk veren, kan şekerini dengede tutan besinler tercih edilmelidir. Yumurta, peynir, yulaf kepeği, kinoa, chia tohumu sahur için uygundur.

Kilo vermek için detoks suyu yapın
Oruç tutarken kabızlık ve kilo almak en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanan detoks suyu, size yardımcı olacaktır. Detoks suyu tarifi: Bir litre suyun içerisine bir avuç dilimlenmiş salatalık ve bir adet çubuk ile bir adet limonu ekleyip en az 5 saat bekletin. Bardak bardak içip gün içinde bitirin.

Farklı malzemelerle detoks suyu tarifi için TIKLAYIN
Oruçluyken kabızlıktan kurtulun
Beslenme düzenin değişmesi ve hareketin azalmasına bağlı kabızlık sorunu olabilir. Ancak, aşağıdaki tavsiyelerle oruç tutarken kabızlıktan kurtulabilirsiniz.

Her gün en az 20 dakika yürüyün.
12-14 bardak su içmeye özen gösterin.
Ceviz, badem, keten tohumu gibi besinler tüketin.
Günde 2 fincandan fazla çay ve kahve içmeyin.
Bağırsak çalıştıran zeytinyağı, incir, pırasa, pancar, taze fasulye gibi yiyecekleri tercih edin.
Sahurda veya iftarda mutlaka kefir, tarçınlı süt ve yoğurt yiyin.
Çay ve kahveye dikkat edin
İftar ve sahur arasındaki süreçte bol bol su içmek, hem susuzluğu gidermeye hem ödem atılmasına yardımcı olur. Çaylarınız açık ve şekersiz olmalı, 2 fincandan fazla kahve içmemelisiniz.

İftarda sakinliğinizi koruyun
Uzun saatler aç kaldıktan sonra hızlıca ve çok miktarda yemek yerseniz, başta halsizlik olmak üzere kalp krizi ve ciddi mide hastalıkları yaşayabilirsiniz. Bu yüzden, iftarda sakinliğinizi koruyun. Orucunuzu bir bardak su, birkaç adet hurma ve bir kase çorbayla açın. 15 dakika kadar bekleyip ana yemeklere geçiniz.

Sütlü tatlı yiyebilirsiniz
Şeker oranı düşük sütlü tatlıları Ramazan’da tercih edebilirsiniz. Güllaç, tavuk göğsü gibi tatlılar, oruç tutarken kilo almaya sebep olmaz. Ancak tabii ki haftada birkaç gün yemeye dikkat edin, daha fazlası hem hastalıklara hem şişmanlıklara sebep olabilir.

Hareket etmeyi sürdürün
Oruç tutarken hafif tempoda yürümeye devam etmelisiniz. Bu hem bağırsaklarınızın iyi çalışmasını hem de ruh halinizin iyi olmasını sağlar. Sabah erken veya akşamüstü saatlerinde 20 dakikalık bir yürüyüş, daha sağlıklı ve huzurlu oruç tutmanıza yardımcı olacaktır. Ancak, ağırlık kaldırılan ve kasları zorlayan pilates, fitness gibi sporlardan kaçınmanızda veya özel eğitmeninize danışarak yapmanızda fayda var.

Baharatlı yemeklere ara verin
Kebap, sucuk, pastırma gibi baharatlı yemekler susuzluk hissini artırır, oruç tutmayı zorlaştırır. Ayrıca, kilo almaya veya ödem tutmaya sebep olabilir. Bu sebeple, Ramazan boyunca baharatlı, kızartma ve ağır yemeklere ara verin. Eğer çok canınız isterse, sadece nefsinizi köreltmek için küçük bir parça ve yudum yudum tadını çıkararak yiyin.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, kilo almadan oruç tutmak, saglıklı beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yazın ve Kışın Oruç Tutmanın Kolay ve Rahat Yolları (Püf Noktaları) Liaaa İslamiyet 0 30 Haziran 2012 15:31
Oruç Tutmanın Faydaları Burce İslamiyet 0 18 Nisan 2012 00:34
Oruç tutmanın sevabı Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 11:59
Oruç tutmanın sevabı nedir? BaRoN İslamiyet 0 06 Eylül 2009 19:28
Oruç Tutmanın Dinimizdeki Yeri Süslü123yedek Genel Paylaşım 1 02 Ekim 2006 17:47