IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2018, 15:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limonlu su içmeniz 6 şifalı neden




Yaza çok az bir zaman kaldı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte su içme ihtiyacı da artıyor. Peki, suyunuza limon ilave edip içmeye ne dersiniz? Limonlu su, kilo vermeden bağışıklığı güçlendirmeye, cilt temizliğinden ferah bir nefese kadar pek çok konuda faydaya sahip. Biz de Yüksek Topuklar ekibi olarak sizler için limonlu suyun faydalarını derledik. Bakın bu basit ama sağlıklı karışımı her gün içmeniz size ne gibi faydalar sağlıyor!




Limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirir
Özellikle mevsim geçişlerinde vücut mikroplara yenik düşer ve nezle, grip, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklar kendini gösterir. C vitamini bakımından zengin olan limon, vücut direncini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece, mikroplarla savaşmanıza yardımcı olur.

Limonlu su PH seviyesini dengeler
Limon, en alkali besinlerden biridir. İçinde bulunan sitrik asit sindirildiğinde asitlilik yaratmaz ve kandaki PH seviyesini dengede tutar.

Limonlu su cildi temizler
Su, sağlıklı bir cildin olmazsa olmazıdır. Limonlu suyun da cilde faydası büyüktür. Antioksidan özelliği sayesinde, cilt lekelerini azaltır. Ciltteki kırışıklıkların da hafiflemesine yardımcı olur. Her gün içeceğiniz limonlu su, cildinizin toksinlerden arındırır.



Limonlu su sağlığınızı korur
Limonlu su içinde barındırdığı vitaminler sayesinde sağlığa olumlu etki eder. Limonlu su, potasyum kaynağıdır. Muz yiyemiyorsanız, limon suyundan yararlanabilirsiniz. Çünkü potasyum kalp, sinir ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışması için gereklidir. Ayrıca, limonlu suyun kalorisi ve şekeri muza göre daha düşüktür.

Ağız sağlığı için limonlu su
Limon ferahlatıcı bir yapıya sahiptir. Limonlu su da nefesinizi ferahlatır ve ağız kokusunu önler. Aynı zamanda, limonlu su diş eti iltihaplarına ve diş ağrılarına iyi gelir. Ancak, limonu direkt dişe temas ettirmek diş minesine zarar verebilir.

Limonlu su zayıflatır
Düzenli olarak ılık limonlu su içmek mide asitlilik oranını düzenler. Mide asidiniz yüksek olduğunda sürekli bir şeyler yiyerek midenizi bastırmak isterseniz. Bu da kilo almanıza neden olur. Bu durumu önlemek ve kilo kontrolü sağlamak için limonlu sudan faydalanabilirsiniz. Ayrıca, limonun içerisinde bulunan pektin lifi uzun süre tok kalmanızı sağlar.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
agız saglıgı, limonlu su, limonlu su içmenin saglıga faydası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limonlu Bar PySSyCaT Tatlılar 0 22 Ocak 2017 18:14
Şifalı Bitkiler İle Zayıflamak Şifalı Bitkiler Kullanarak Diyet Yapmak Burce Diyet Listeleri 0 09 Mayıs 2014 00:00
\\ Şifalı Bitkiler // Mlock Sağlık Köşesi 217 15 Ekim 2006 15:58